Moje číslo je nastavené na Podrobnosti přesměrování – Phone System, ale

Moje číslo, které jsem právě nastavil na „Forwarding details – Phone System“, ale všechny příchozí i odchozí hovory selhaly, jako by to tak mělo být už dříve. Proč? Call flow jsem se téměř nedotkl. Jen jsem to nedávno změnil na PBX Phone System, protože jsem si všiml, že call flow neodráží to, co bylo nastaveno na Phone.Systems. Příchozí hovory mají směřovat na LinPhone SIP a ne na SIP účet poskytovaný Phone.Systems. :expressionless_face:

Byl bych rád, kdyby všechny moje Flynumbers směřovaly do Cloud Phone System, abych si mohl směrování spravovat sám. DTLS a TLS jsou povoleny.

Bez podpory DTLS a TLS musíme já i moji netechnicky založení rodinní příslušníci neustále měnit obecné nastavení šifrování v LinPhone na „none“, abychom mohli uskutečňovat odchozí hovory přes proxy SIP phone.systems. Toto nastavení se globálně vztahuje na všechny proxy SIP účty uložené v aplikaci. Přijde mi nepohodlné, že jsme nuceni stahovat samostatnou aplikaci poskytovanou phone.systems jen kvůli volání, zvlášť když příchozí hovory už jsou přesměrovány do LinPhone přesně podle záměru (ale momentálně to nefunguje po změně Forwarding details na Phone System na hlavním webu FlyNumber).

Omlouvám se za pozdní odpověď, @Zar, a pracujeme na zprovoznění TLS v telefonním systému pro vás.

Obvykle je to mnohem rychlejší, ale potřebujeme, aby náš technik provedl na vašem účtu určité úpravy, brzy bychom měli mít aktualizaci.

Prosím, ponechte nastavení v Můj účet > My FlyNumbers tak, jak jsou (právě jsme potvrdili, že všechna vaše čísla jsou nyní nasměrována do phone system).

Děkuji za odpověď! Zde jsou výsledky z mého testu. Omlouvám se, pokud došlo k vysokému provozu z jednoho ze singapurských čísel, protože jsem musel neustále testovat, zda tok hovoru funguje jak z mého místního mobilu, tak od někoho jiného.

————

Neúspěšné operace

• Konfigurace SIP účtu a přesměrování: SIP účty poskytnuté službou phone.systems, konkrétně SIP Forwarding, výchozí typ média „DTLS“ a transportní protokol „TLS“, zůstávají deaktivované.

• SIP přesměrování na uživatele LinPhone: Hovory přesměrované na uživatele LinPhone nefungují podle očekávání.

• PSTN přesměrování: Přesměrování přes veřejnou komutovanou telefonní síť (PSTN) je v současnosti nefunkční.

• Hovory z pevných linek ve Spojeném království: Hovory pocházející z pevných linek ve Spojeném království se nespojují správně a nedodržují nastavený tok hovoru v Ring Queue.

• Interní SIP hovory na Flynumbers: Zatímco hovory z SIP účtů phone.systems na Flynumbers vyzvánějí na zdrojovém SIP účtu, neřídí se tokem hovoru v Ring Queue, který by měl současně zahrnovat PSTN přesměrování, SIP účty a SIP přesměrování.

• Neočekávané směrování hovorů pro konkrétní čísla: Několik čísel (singapurské číslo končící na 5440, britská čísla končící na 3701, 3704, 3720 a 63561) vyzvání, ale zdá se, že se spojují s nechtěnými místními příjemci namísto s Flynumber a rovněž ignorují nakonfigurovaný tok hovoru v Ring Queue.

Úspěšné operace

• Pevná linka na singapurské číslo: Hovory uskutečněné z pevné linky na singapurské číslo končící na 5115 fungují správně, ale pouze na poskytnutý SIP účet od phone.systems, nikoli na SIP přesměrování a PSTN pravidlo v Ring Queue.

Právě jsem provedl testovací SMS z reálného mobilního čísla na jedno z britských (UK) mobilních čísel a ten také selhal. Na svůj e‑mail jsem nic neobdržel.

• Reálná pevná linka/mobil na singapurské číslo: Hovory uskutečněné z pevné linky na singapurské číslo končící na 5115 nyní fungují, možná je to jen můj skutečný telefon, který ten hovor „nesnáší“. Otestováno s příchozími hovory (donutil jsem je volat na číslo 5115) na PSTN přes čísla jiných členů rodiny ze stejné země a jednoho v Mexiku.

Všechna ostatní čísla, o kterých jsem dříve uvedl, že nefungují, stále nefungují a nesměřují na flypbx Call Flow. Děláte to ručně? Věřím, že po získání čísla je třeba vytvořit nové telefonní číslo (DID Number) v phone systems. Domnívám se, že vše není automatizované. Jen pro informaci – už jsem vložil všechna čísla přiřazená v call flow. Zbývá jen 1 číslo, které mi ještě musíte přiřadit.

Ahoj @Zar,

můžeš prosím poskytnout nějaké záznamy hovorů z doby, kdy hovory selžou?

Přicházejí stovky hovorů v krátkém časovém úseku, takže si nejsem jistý, zda by to mohl být problém s kapacitou.

Mohl bys zkusit jeden hovor najednou na každou cílovou destinaci přesměrování? Například jeden hovor na SIP účet, jeden hovor na telefonní číslo, a pak se na tyto problémy můžeme podívat podrobněji.

Nevidíme žádné konkrétní problémy, které by mohly způsobovat potíže.

Co se týče TLS, potřebujeme si ujasnit způsob používání tohoto (nového) účtu, abychom se ujistili, že je vše v pořádku – musíme chránit náš vztah, zejména pokud jde o naše partnerství s operátory, takže prosím omluv tento ping-pong, než to celé vyjasníme.

Stovky? To je teda až moc. Já stovky hovorů nedělám. Mně nebo členům rodiny by z toho odpadly prsty. Možná tak 10–30 hovorů, jakože během hodin nebo za den? Zkouším to pořád dokola, ale nedaří se. Věřím, že logy jsou v backendu phone.systems.

Jasně, ale přesně tohle jsem udělal. Můžete to zkusit otestovat, jestli chcete, voláním na ta čísla kromě 5115 z reálné pevné linky/mobilu. 5115 funguje nádherně. Ehm… mohl bych udělat další kolo testů, řekněme… 1 číslo, 1 hovor za hodinu, třeba?

Dobře, rozumím. Část s TLS může počkat. Jen se to neroutuje do call flow, jinak bych slyšel vyzváněcí tón, který už mám nastavený pro všechna čísla kromě jednoho, které ještě čeká na přiřazení čísla.

Všechna čísla jsou poslední 4 číslice. Všechna níže uvedená čísla jsou volána jak ze softphone klienta, tak z místního mobilního čísla. Budou prováděny testovací hovory každou hodinu. Pokud se v záznamu hovorů objeví spam ze stejného čísla odesílatele/příjemce, neptejte se mě proč, nemám tušení. Může to být na straně telekomunikačního operátora. Z místního čísla a/nebo softphonu bych z téhož místního čísla volal maximálně jednou až čtyřikrát.

———

5115 (SG číslo) test hotov, hovor z 5435 (reálný mobil). Funguje podle očekávání se zvoněním nastaveným v Call Flow. - 18:13 GMT +08

Čas hovoru v Call Flow CDR
2025-09-17 18:05:52

Záznam na Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory
2025-09-17 10:05:11

Nějaké neznámé US číslo 8467 volalo na 5115 v

2025-09-17 19:36:17

2025-09-17 11:36:16

———

5440 (SG číslo) test hotov, hovor z 4304 (reálný mobil). Zvonilo a Selhalo - 19:33 GMT +08

Nezobrazilo se

2025-09-17 11:33:22

———

3561 (UK londýnské číslo) test hotov, hovor z 4304 (reálný mobil). Nezvonilo a Selhalo - 20:06 GMT +08

Nezobrazilo se

Záznam na Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory ( Je tam asi 27 záznamů a nevím proč. Upřímně jsem volal jen jednou! )
2025-09-17 12:06:10

———

3701 (UK mobilní číslo) test hotov, hovor z 4304 (reálný mobil). Číslo není platné a Selhalo - 21:48 GMT +08

Nezobrazilo se

Záznam na Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory ( Volal jsem 4krát. Vždy to hlásilo, že číslo není platné )
2025-09-17 13:48:16

———

3704 (UK mobilní číslo) test hotov, hovor z 4304 (reálný mobil). Přehrála se nějaká reklama „The world of knowledge and entertainment“ a Selhalo „Neobjevilo se v záznamech Call Flow“ - 12:44 GMT +08

Nezobrazilo se

Záznam na Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory ( Volal jsem 4krát z místního čísla a přehrála se reklama a dvakrát ze softphonu, který byl okamžitě ukončen )
2025-09-18 4:37:25

———

3720 (UK mobilní číslo) test hotov, hovor z 4304 (reálný mobil). Zvonilo, ale není jisté, komu to volalo, protože softphone ani místní číslo NEzvonily, a Selhalo „Neobjevilo se v záznamech Call Flow“ - 15:47 GMT +08

Nezobrazilo se

Záznam na Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory ( Volal jsem 1krát z místního čísla a DVAKRÁT ze softphonu, který byl okamžitě ukončen )
2025-09-18 7:47:53

———

Ahoj @FlyNumber,

vše hotovo. Prosím, zkontrolujte to. Už to budou dva týdny neúspěchů. Viděl jsem pár recenzí na Trustpilotu, kde byli ostatní ve stejné situaci. Všechna přiřazená čísla kromě 5115 se nepřipojila k phone.systems. Je to váš interní problém a nemá to nic společného s příchozími hovory. Volal jsem z místních čísel v Singapuru (mého a někoho jiného) a také ze softphonu od jiného SIP poskytovatele. Ve vzácných případech jsem měl dokonce hovory z Malajsie a Mexika, kde všichni dokázali volat na 5115, ale ne na všechna ostatní čísla.

Ahoj znovu, @Zar,

při procházení vašeho call flow a logů jsem narazil na pár problémů.

V některých částech flow přeposíláte na běžné telefonní číslo, přičemž přicházejí blokované/anonymní hovory – to může být problém (na úrovni operátora).

Podívejte se prosím na tento kousek informací s dalšími podrobnostmi zde [blog post].

Co se týče některých záznamů „Request terminated“, které vidíte v logách – zdá se, že to pochází z přesměrování. Ujistěte se prosím, že telefon/zařízení je online. Vidíme, že používáte SIP; ujistěte se, že je v SIP klientovi vypnutý STUN a případně zkuste přepínat nastavení TCP/UDP transportu v SIP klientovi. Mohlo by pomoci, kdybyste poslal nějaké logy ze SIP klienta (jen relevantní část, například když přijde testovací hovor).

Co se týče UK čísel na účtu, mohl byste zkusit jedno z nich nastavit přímo na ring group/kontaktní metodu, abychom mohli jasně otestovat a vyloučit věci jako call router a queue, které jste měl nastavené?

Jen pro upřesnění, na každém čísle je limit 2 příchozích kanálů (do budoucna budete mít možnost si další dokoupit), ale všimli jsme si, že na vašem UK FlyNumber končícím na 3561 přichází více hovorů v rozmezí jedné až dvou sekund. Nejsme si jistí, jestli zde narážíte na limit, ale také nevidíme UK čísla, která volají na FlyNumber. Takže to může stát za prověření.

Nastavme prosím tento UK FlyNumber přímo na SIP účet, který máte, a otestujme to podle toho.

Oceňujeme vaši trpělivost a zpětnou vazbu ohledně toho všeho.

Ahoj znovu, @FlyNumber

Už jsem zkoušel UDP i TCP se zapnutým i vypnutým STUN ještě před nahlášením problému.

Tok hovoru byl upraven tak, aby všechny níže uvedené čísla směřovaly přímo do fronty hovorů (Calling Queue). Také jsem odstranil veškeré SIP přesměrování (SIP Forwarding) na všech frontách hovorů, takže je to jen PSTN a SIP účet.

5440, 3561, 3701, 3704, 3720

Všechna tato čísla (kromě 5115, které prošlo příchozími/odchozími hovory se zvoněním bez ohledu na to, jaké médium bylo použito k volání) selhala u příchozích hovorů. Odchozí hovory fungují bez předpony „+“ na softphonu volajícím na reálné lokální číslo.

• Flynumber na flynumber na všechna tato čísla na softphonu s předponou „+“ i bez ní selhal. Použitá adresa hovoru je sip:[email protected]

• Lokální číslo volající na tato fly čísla s předponou „+“ i bez ní selhalo. Lokální číslo místo toho volalo někoho v reálném světě, kdo tato čísla drží. Na svém lokálním mobilním čísle mám IDD, abych mohl volat do zahraničí.

Čísla 5115 se nedotknu, protože funguje perfektně.

Moc si vážím vaší trpělivosti, @Zar, a našli jsme problém. Kvůli dřívějšímu požadavku na zapnutí TLS nebyly ostatní (novější) FlyNumbers tady správně nakonfigurované. Právě jsem to ověřil a všechny vaše FlyNumbers by teď měly fungovat stejně jako váš původní 5115.

Prosím otestujte to znovu a dejte mi vědět, pokud na něco narazíte.

1 Líbí se

Teď už to funguje tak, jak má, zatímco nepříjemnost v podobě toho, že všichni musí změnit šifrování volání DTLS na None, zůstala, protože volání s touto volbou ponechanou beze změny hovor ukončí. Děkuji @FlyNumber, doufám, že se podaří opravit i tuto část. Pořád donekonečna čekám na poslední číslo, Tijuana Mobile stále nic. Otestováno, že SMS na přiřazená čísla také nefungují.

• Testovací volání na britské a singapurské číslo dovnitř/ven nyní funguje bez DTLS.
  • Pořád čekám na Tijuana Mobile.
  • SMS (příjem do e‑mailu) nefunguje. Odesláno na britské mobilní číslo.

Ahoj @Zar,

vaše mexické číslo bylo odesláno a je aktivní v telefonním systému.

Teď, když nám to funguje a obdrželi jsme upřesnění ohledně vysokého objemu hovorů, se pustíme do zapnutí TLS na tomto účtu – jen chceme mít jasno v tom, k čemu je účet používán.

U SMS prosím nezapomeňte, pokud můžete, testovat z britského (UK) mobilního čísla – více podrobností o SMS zde:

Děkuji, @FlyNumber. Pracuji na směrování hovorů pro mexické číslo a právě to testuji.

Jak už teď víte (screenshot přiložen níže), DTLS je obecné nastavení pro šifrování hovoru a médií v nastavení LinPhone, místo samostatného nastavení SIP proxy pro SIP účet Flynumber.

Ovlivňuje to chat mojí rodiny i můj vlastní na hlavním SIPu (ne proxy), protože to musíme pokaždé vypnout, kdykoli potřebujeme uskutečnit odchozí hovor.

Osobně mám v aplikaci LinPhone asi 6 SIP účtů, 1 je LinPhone, 2 jsou Flynumber a ostatní jsou moje vlastní self‑hosted servery pro práci. Někteří z mé rodiny jich mají ještě víc než já, takže je nepříjemné muset pořád něco přenastavovat a ti méně technicky zdatní mi musí volat jen proto, aby požádali o pomoc. Omlouvám se, ale tohle je asi počtvrté nebo popáté, co vám to musím vysvětlovat.

Myslel jsem, že bude jednoduché to povolit.

Co se týče TLS, nejsem si jistý, jestli DTLS potřebuje TLS, aby fungoval, a proto je TLS jako volba.

Ahoj znovu, @Zar,

zjišťujeme další informace o zapnutí TLS, účet aktualizujeme co nejdříve.

Jako alternativu můžete zvážit aplikaci telefonního systému – používá WebSocket.

Tady se používá WebSocket a TLS ve výchozím nastavení – více podrobností zde:

Ahoj @FlyNumber

Děkuji za odpověď. Myslel jsem na to samé, ale zjevně LinPhone používá vlastní end‑to‑end šifrování pomocí lime, kromě TLS a DTLS. Přidalo by to jen další problém v tom, že by všichni museli přejít na jinou platformu, kde bychom přišli o historii našich starých konverzací. Momentálně jsem bezradný, jak se vypořádat s tím, co by se dalo udělat, kdybychom přešli. Nejjednodušší cesta by byla prostě použít DTLS pro tu možnost Hovor/Media a přitom mít všechno zachované a funkční.

Ahoj @Zar,

rozumím a zdá se, že jsi hodně investovaný do LinPhone a jeho infrastruktury, pokud jde o zprávy a hovory.

Plánujeme u nás v pondělí povolit TLS, abychom zjistili, zda bys pro to mohl najít nějaké řešení.

Ahoj znovu, @Zar

Možnost TLS byla zde povolena, prosím, vyzkoušej to v LinPhone a dej mi vědět, jestli to vyřeší problémy.

Moc děkuji, @FlyNumber! Vyzkoušeno a otestováno. DTLS a Post Quatum ZRTP stále nelze používat. Všem v rodině jsem řekl, aby přešli na SRTP s povolenou volbou „šifrování je povinné“, aby tak bylo možné používat jakýkoli jiný hlavní SIP server a proxy bez chyb. I tak je to ale něco a ušetří to nervy… Hovory a zprávy teď procházejí.

1 Líbí se