FlyNumber na Androidu s *ZDARMA* aplikací pro volání a přijímání hovorů – RABBIT HOLE

,

Pro všechny, kdo čelí neustále se měnícímu, ultra složitému poli VOIP, SIP, TRUNK a asi tuctu dalších nesrozumitelných termínů pro tuto technologii, mějte na paměti, že jde o velmi detailní a technickou oblast, která vyžaduje SPOUSTU čtení, učení a frustrací!

Můj úkol: uskutečnit hovor na britské číslo 800 z mého telefonu s Androidem.

1 týden soustavného úsilí. Bez úspěchu.

Nejprve si promluvme o aplikacích pro Android, kterých je mnoho. Doporučovaná aplikace se nejmenuje FlyNumber, ne, je chytře maskovaná názvem „phone.systems“ z důvodů, které jsou nejasné. Poté, co jsem během mnoha měsíců promarnil alespoň tucet hodin snahou ji vůbec nainstalovat, natož nakonfigurovat, mohu potvrdit, že je to buď špatná beta verze, nebo prostě naprosto frustrující crapware. Znepokojivější je, že to není nijak přiznáno.

Další je ZDARMA Voiper. Ten nějakou dobu fungoval, s otravnými obrazovkami nabádajícími k upgradu, ale hovory z něj můžete uskutečňovat/přijímat. Když hovory do Spojeného království z amerického čísla nefungovaly, zvolil jsem druhé číslo ve Spojeném království. Free Voiper FUNGUJE POUZE S JEDNÍM ČÍSLEM. Pokud se chystáte za aplikaci platit, Voiper pravděpodobně není první volba.

Pokud jste jako já a máte telefon z jedné země, kreditní kartu z jiné a aktuálně jste ve třetí, GooglePlayStore neumožní nákup aplikací. Další problém je, že když měníte telefony, jako to dělám já každé dva měsíce, proces instalace aplikace, kterou jste už koupili, se změní v hodinu nebo dvě podpory a otravování.

Bylo naznačeno, že: Groundwire nebo Acrobits fungují s FlyNumber. Existují i další, zkuste vyhledávání na Googlu. Sip2Sip je pouze pro příchozí hovory.

Pak jsou tu další údajně bezplatné verze jako 3CX. Nyní odstranili možnost Generic SIP a uvádějí pouze „supported providers“ (podporované poskytovatele), mezi nimiž samozřejmě Fly Number není.

To je další celý den v háji.

Teď přejdu k další možnosti a zkusím nainstalovat a nakonfigurovat ten trunk, SIP, číslo, heslo atd. atd.

Budu k tomu přidávat, jak budu postupovat zbytkem možností aplikací pro Android.

Ahoj @Linguini,

díky za příspěvek, velmi si vážíme i tvé zpětné vazby.

Ačkoli souhlasíme, že to může být zpočátku ohromující, ve skutečnosti jde o jednoduchý princip, jakmile ho pochopíš. Myšlenkou, proč zde nabízíme „technickou“ strategii, je umožnit maximální flexibilitu. Se SIP (standard pro přenos v telefonii/VoIP) budou moci koncoví uživatelé skutečně přizpůsobit způsob, jakým jsou hovory uskutečňovány a přijímány.

Ukázalo se, že naše sázka byla správná – AI platformy nyní nabízejí SIP integrace do svých platforem – což znamená, že nastavení FlyNumber s nimi je snadné a přímočaré.

Viz: Vapi AI SIP intro a Using SIP with OpenAI jako příklady.

S AI je tomu nyní mnohem snazší porozumět, zvlášť s naší nedávno přidanou funkcí, kde si můžeš naše dokumenty zobrazit v markdownu (formát, kterému AI snadno rozumí). Viz tento příspěvek na X.

Můžeš například zadat tuto URL do ChatGPT https://www.flynumber.com/docs/phone-system-guide/main-menu/contact-methods.md a pokládat otázky – „Jak bych to rozchodil na svém telefonu s Androidem?“ … „Podívej se na jejich další dokumenty a pomoz mi to pochopit“ – a tak dále.

Zkoušel jsi Linphone? Myslím, že by to zde mohlo být životaschopné řešení.

https://www.linphone.org/en/download/#linphoneapp

Dej nám vědět, jestli ti to funguje; rádi si poslechneme tvou zpětnou vazbu.

Ne. Zkoušel jste ho vy?

Poprvé to zmiňujete po kolika podpůrných e-mailech…

Dobře, pojďme na to…

Jdu do e-mailu, skenuju QR kód
chybová hláška: INVALID QR CODE

Hmmm, mám dojem, že pozvánka (invite) vyprší, ale nepamatuju si po jak dlouhé době, tak

znovu poslat pozvánku (resend Invite)

h t t ps://w w w .fly number .com / pbx - panel

pravá strana – kliknout na Phone System Panel v postranním menu.
levá strana – kliknout na users
kliknout na tři tečky u uživatele
kliknout na Resend Invite App
(tím se pošle QR kód na váš e-mail)
Jdu do e-mailu, skenuju QR kód
chybová hláška: INVALID QR CODE

přeskočit QR kód a zadat údaje ručně
kliknout na „use third party SIP account“
Username
password
Domain: sip.phone.systems
display name: Phone Systems
UDP
TCP
TLS
Hmmm, zkusit všechny tři
chybová hláška: Wrong password or username

Pokročilá nastavení (Advnaced settings):
AuthenticaionID - nechat prázdné
SIP Proxy server URL -***

AI vyhledávání: setup linphone for flynumber
koukat na 10min video s mým knírem ve stylu handlebar
USERNAME JE OBVYKLE VAŠE ČÍSLO LINKY (EXTENSION NUMBER)
Taaaaaak to zkusíme, ale jaké je to číslo???

zkusit pár možností, třeba to za / v Forwarding details VoIP : flypbx . com/

a jsme zase tady, úplně ztracení v zemi SIPu.

další hodina v králičí noře s touhle aplikací.

Zkusíme to odeslat… CHYBA Uživatelé mohou vložit jen 2 odkazy

ach jo… předělat příspěvek

Je mi líto, že s tím máš potíže, @Linguini.

Ano, a můžeš přidat více SIP účtů.

Vlastně jsem to teď hned otestoval, abych měl jistotu.

Nastavení bylo docela jednoduché, použij „third-party SIP account“.

Jediné nastavení, na které si musíš dát pozor (pokud vidím), je „transport“ – ve výchozím stavu mají zvolené TLS. Místo toho vyber TCP nebo UDP.

Tohle nijak nesouvisí s aplikací phone.systems ani s žádnou logikou QR kódu (ani u FlyNumber, ani u Linphone).

Ujisti se, že ve svém panelu telefonního systému používáš SIP přihlašovací údaje z „SIP Accounts“.

Dej vědět, pokud na něco narazíš.

OK, jdeme na to, 2. týden, kdy se snažím zavolat na britské číslo 800

>Ano, a můžete přidat více SIP účtů.

Tohle je přesně to, o co jsem žádal minulý týden…

>Nastavení bylo docela jednoduché, použijte „third-party SIP account“.

Jak jsem zmínil, tuhle část jsem pochopil )

Zbytek detailů, u kterých jsem vysvětloval, že je nedokážu rozlousknout

„PRETTY SIMPLE“ je aplikace, která se nainstaluje, naskenuje QR kód a SKUTEČNĚ FUNGUJE!

zatím 2 týdny a NIC není „pretty simple“!

Jak jsem zmínil, aplikace phone.systems neumožňuje nastavení a zasekne se při pokusu (android, aktuální verze). Je nepoužitelná.

>Ujistěte se, že používáte SIP přihlašovací údaje z “SIP Accounts” ve vašem phone system panelu.

TOHLE je problém, který jsem výše identifikoval – JAKÉ přesně přihlašovací údaje?

Podrobně vysvětlujete kroky, se kterými nepotřebuji pomoc, a pak neposkytnete detaily, se kterými pomoc potřebuji. Tohle není podpora!

Potřebuji url. Potřebuji příklad. Potřebuji detaily. Tohle je 2. týden…

Jsem si docela jistý, že máte dobrý produkt, ale nastavení těchto věcí NENÍ TRIVIÁLNÍ pro vytížené lidi, kteří se nechtějí zabývat učením se nízkoúrovňové telefonní techniky!

>phone system panel.

Předpokládám, že je to tady???v

https://www.flynumber.com/my-account

PAK KLIKNOUT na „phone system panel“ vpravo??

To mě zavede na stránku s hromadou instrukcí:

Configure Your Phone System

Vytvářejte vlastní call flow pomocí našeho intuitivního drag-and-drop rozhraní. Vytvořte profesionální telefonní systémy se skupinami vyzvánění, hlasovou schránkou a pokročilým směrováním – vše s aktualizacemi v reálném čase, které se projeví okamžitě.

Key Features

• Vizuální rozhraní: Drag-and-drop builder s moduly a virtuálními kabelovými spojeními

• Aktualizace v reálném čase: Změny se použijí okamžitě – není potřeba ukládání

• Ring Groups: Rozdělení hovorů mezi více členů týmu současně

• Call Queues: Strategie Ring All nebo Round Robin pro distribuci hovorů

• Interactive Voice Response (IVR): Vytvářejte menu systémy pro volající

• Time Conditions: Směrujte hovory odlišně podle provozní doby

• Professional Voicemail: Zachyťte zprávy, když hovory nejsou zodpovězeny

How It Works

1. Přidání modulů: Umístěte telefonní čísla, skupiny vyzvánění a další stavební bloky na svou pracovní plochu

2. Propojení komponent: Použijte virtuální kabely pro směrování hovorů mezi moduly

3. Organizace toků: Seskupte související moduly do call flow a pracovních ploch

4. Okamžité testování: Všechny změny se projeví okamžitě pro testování v reálném čase

NA TÉTO STRÁNCE NEVIDÍM ŽÁDNÉ „SIP ACCOUNTS“….

Mám teď kliknout na tlačítko „Launch Phone System“?

OPĚT ZTRACEN

Takže když ignoruji tu králičí noru, která nikam nevedla, možná bych se měl podívat na detaily, které znám:

username=ca*****

password=*******

Ale tyhle jsou na přihlášení do mého účtu. Mám je použít v linphone? Zdá se nepravděpodobné, ale neříkáte

Možná je tohle

Username: f5*******s
Password: v#####o

další je domain

je tohle:
Domain/server: sip.phone.systems

nebo jen: phone.systems

neříkáte

Dále Display name, což je předpokládám nepodstatné a můžu si zvolit cokoliv?

Nakonec TLS UDP TCP, což jste specifikovali (jedna z pěti věcí, které potřebuji)

PROSÍM PROSÍM mějte na paměti, že tyhle věci mohou být pro vás triviální, ale NE pro zákazníky :confused:

Zkusil jsem l/p pro UK účet a sip.phone.systems jako domain

PŘIHLÁŠENÍ SELHALO – ERROR CODE: IOERROR

Ahoj @Linguini,

omlouvám se za všechno to přeposílání tam a zpět.

Správně, kliknete na „Launch Phone System“, aby se panel otevřel.

Přejděte do „Contact Methods“ a poté do „SIP Accounts“.

Zde:

Klikněte na 3 svislé tečky vlevo od řádku/záznamu, abyste viděl SIP informace pro každý z nich. Vaše americké číslo vypadá aktivně (také vám ukazuje stav připojení). Britské číslo se jako aktivní nezobrazuje.

Můžete použít UDP nebo TCP – na té samé obrazovce nastavení (poté, co kliknete na ty 3 svislé tečky) si všimnete, že jsou připojené jak TCP, tak UDP.

Prosím zkuste z toho místa přidat britské FlyNumber SIP účty do svého SIP klienta a dejte nám vědět výsledky – pokud byste mohl poslat screenshoty z Linphone/Zoiper, může to pomoci.

P. S.

Pokud by nebyl problém poslat záznam obrazovky toho, co se děje, může to opravdu pomoci. Je tu aktivní vývojářský tým, takže změny by byly poměrně rychlé a tohle by mohlo vyřešit všechny problémy (protože aplikace výrazně usnadňuje volání na základě DID/FlyNumber).

Minulý týden jsem byl příliš zaneprázdněný, abych na tom pracoval. Takže tady jsme, 4. týden, kdy se snažím nakonfigurovat JAKOUKOLI aplikaci, aby uskutečnila hovor na britské číslo 800.

V tomto případě Linphone…

klikněte na „Launch Phone System“, aby se otevřel panel.

Přejděte na „Contact Methods“ a poté na „SIP Accounts.“

Nevidím to, co je na snímku obrazovky, který jste poslal. Vidím:

jen jeden řádek s mým uživatelským jménem a „not assigned“

Kliknutí na tři tečky zobrazí dvě možnosti.

Ani jedna z nich zřejmě neobsahuje SIP informace.

Ach jo… Dochází mi, že by mohlo být užitečné poslat mi tyto informace e‑mailem a JASNĚ JE OZNAČIT jako něco, co si mám uložit na bezpečné místo.

Také by mohlo být dobré JE ZŘETELNĚ ZOBRAZIT na domovské stránce, když se přihlásím do svého účtu.

Předpokládám, že tohle je to, co je zakódované v tom QR kódu? (který z nějakého důvodu nefunguje)

Tohle by opravdu nemělo být takhle složité…

Ahoj @Linguini,

doufám, že je vše v pořádku.

Musíš kliknout na „SIP Accounts“ – na tvém screenshotu je vidět, že jsi na „App Configurations“ – klikni na položku hned vedle.

Správně, protože se nedíváš na SIP informace; díváš se na nastavení konfigurace aplikace, která se týkají aplikace telefonního systému.

Toto jsou Contact Methods, ale jak vidíte, žádné SIP účty.

Pečlivě jsem následoval vaše pokyny… Pod Contact Methods nejsou žádné SIP účty.

ALE

SIP účty jsou NAHOŘE NA STRÁNCE.

To jste měl na mysli?

Pokud jsem na správném místě, kliknutí na tyto tři tečky otevře tuto nabídku.

Tento panel je složitý, neintuitivní a podrobný. Nedáváte mi dostatek informací, abych se v něm dokázal orientovat.

VEZMĚTE PROSÍM V ÚVAHU, ŽE TO NENÍ JEDNODUCHÉ PRO LIDI, KTEŘÍ S TÍM NEPRACUJÍ KAŽDÝ DEN.

Tyto údaje jsem do Linphone úspěšně zadal.

Zkusil jsem zavolat na britské číslo 800 – DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ.

Co to znamená?

1 Líbí se

Ahoj @Linguini,

děkujeme za zpětnou vazbu. Zkoumáme řešení, jak to udělat intuitivnější – konkrétně nějaký chatbot, se kterým byste mohl(a) interagovat při nastavování. (Například: „Nastav moje britské číslo na SIP účet a dej mi přihlašovací údaje.“)

Vypadá to, že už to teď máte nastavené správně. Když voláte ven, prosím odstraňte „+“ a mělo by to fungovat.

Takže například pro volání na britské bezplatné číslo zkuste 448007312345.

Děkujeme a dejte nám prosím vědět, jestli to funguje.

Zkusil jsem to

z nějakého nevysvětlitelného důvodu se číslo převede na

+66800731.….

Proto jsem přidal to +

NEFUNGUJE

Mohl byste prosím otestovat jednu z těchto bezplatných aplikací s mým účtem, abyste se ujistili, že to opravdu bude fungovat. Tohle je 4. nebo 5. aplikace, na které jsem zbytečně strávil hodiny, když jsem se ji snažil zprovoznit.

Frustrovaný

Ahoj @Linguini,

chápu. Myslím, že v telefonu/aplikaci můžeš mít nastavená nějaká pravidla pro „přepisování“ čísel.

Jinými slovy, něco říká aplikaci, aby odstranila 44 a nahradila ho +66 nebo něčím podobným.

Vypadá to, že je to v aplikaci Linphone známý problém, protože jsem našel toto:

https://www.reddit.com/r/VOIP/comments/1hr23a1/cant_dial_number_on_linphone/

A tady:

Místo používání vyhledávacího pole pro vytáčení čísla zkus tuto ikonu, jak někdo zmínil na Redditu:

Právě jsem použil tvoje britské SIP údaje na iPhonu a potvrdil jsem, že to funguje. U „Transport“ zvol UDP, to bylo jediné nastavení, které bylo potřeba upravit (můžeme sice povolit TLS, ale to je na jinou debatu).

Musel jsem dole vybrat záložku „Calls“ a pak ikonu vpravo dole (stejně jako na screenshotu výše) – potom se mi zobrazila číselná klávesnice, kterou jsem mohl otevřít.

Poslal jsem vám to číslo 800, na které se snažím volat

Otestujte PROSÍM TOTO ČÍSLO, protože mně to nefunguje

Nastavil jsem účet linphone tak, aby před všechna čísla dával +44 a používal UDP

Zdá se, že v Linphone neexistuje způsob, jak vypnout přidávání předvolby země.

Číslo bylo otestováno a potvrzeno jako funkční (s vašimi SIP přihlašovacími údaji).

Mohl byste se prosím podívat na pokročilé „Settings“ (Nastavení) v aplikaci Linphone – Calls > Advanced settings?

U Media Encryption zkuste „None“.

U Audio codecs je vyberte všechny.

Víme, že vaše předchozí pokusy s Linphone fungovaly, takže si nejsme jistí, co se stalo. Pro jistotu, zda není problém s firewallem nebo sítí na straně Linphone, můžete prosím vyzkoušet jinou síť (jiné Wi‑Fi nebo mobilní data)?

Pokud vše selže, pošlete nám prosím screenshoty nastavení aplikace.

Nepodařilo se mi zprovoznit linphone ani žádnou jinou ZDARMA dostupnou SIP aplikaci kromě Zoiperu, který je omezený na jedno číslo. Pro volání do Spojeného království jsem potřeboval druhé číslo, takže Zoiper byl k ničemu.

Linphone nyní funguje. Po mnoha pokusech a omylech se zdá, že problémem bylo IPv6. Vypnutí tohoto protokolu v pokročilém nastavení linphone zřejmě donutilo linphone používat IPv4, které fungovalo.

Další možnost je, že můj VPN je nastaven tak, aby blokoval IPv6 připojení.

Další otázkou je, jak používat v linphone dvě čísla, aniž bych musel pokaždé při přepnutí z jednoho na druhé vytvářet nový účet (zadávat uživatelské jméno/heslo).

1 Líbí se