Pro všechny, kdo čelí neustále se měnícímu, ultra složitému poli VOIP, SIP, TRUNK a asi tuctu dalších nesrozumitelných termínů pro tuto technologii, mějte na paměti, že jde o velmi detailní a technickou oblast, která vyžaduje SPOUSTU čtení, učení a frustrací!
Můj úkol: uskutečnit hovor na britské číslo 800 z mého telefonu s Androidem.
1 týden soustavného úsilí. Bez úspěchu.
Nejprve si promluvme o aplikacích pro Android, kterých je mnoho. Doporučovaná aplikace se nejmenuje FlyNumber, ne, je chytře maskovaná názvem „phone.systems“ z důvodů, které jsou nejasné. Poté, co jsem během mnoha měsíců promarnil alespoň tucet hodin snahou ji vůbec nainstalovat, natož nakonfigurovat, mohu potvrdit, že je to buď špatná beta verze, nebo prostě naprosto frustrující crapware. Znepokojivější je, že to není nijak přiznáno.
Další je ZDARMA Voiper. Ten nějakou dobu fungoval, s otravnými obrazovkami nabádajícími k upgradu, ale hovory z něj můžete uskutečňovat/přijímat. Když hovory do Spojeného království z amerického čísla nefungovaly, zvolil jsem druhé číslo ve Spojeném království. Free Voiper FUNGUJE POUZE S JEDNÍM ČÍSLEM. Pokud se chystáte za aplikaci platit, Voiper pravděpodobně není první volba.
Pokud jste jako já a máte telefon z jedné země, kreditní kartu z jiné a aktuálně jste ve třetí, GooglePlayStore neumožní nákup aplikací. Další problém je, že když měníte telefony, jako to dělám já každé dva měsíce, proces instalace aplikace, kterou jste už koupili, se změní v hodinu nebo dvě podpory a otravování.
Bylo naznačeno, že: Groundwire nebo Acrobits fungují s FlyNumber. Existují i další, zkuste vyhledávání na Googlu. Sip2Sip je pouze pro příchozí hovory.
Pak jsou tu další údajně bezplatné verze jako 3CX. Nyní odstranili možnost Generic SIP a uvádějí pouze „supported providers“ (podporované poskytovatele), mezi nimiž samozřejmě Fly Number není.
To je další celý den v háji.
Teď přejdu k další možnosti a zkusím nainstalovat a nakonfigurovat ten trunk, SIP, číslo, heslo atd. atd.
Budu k tomu přidávat, jak budu postupovat zbytkem možností aplikací pro Android.