Podpora pro Livekit?

Použil už někdo SIP pro přesměrování na LiveKit SIP trunk? Přidal jsem SIP číslo do nastavení,
VoIP : xxxxx.sip.livekit.cloud/john
Nemůžu odstranit /john, ale tohle nefungovalo, i když si nemyslím, že je to problém.

Když zavolám na své FlyNumber, dostanu „obsazovací“ tón a v historii hovorů vidím „status fail, reason not found“. Na LiveKit nevidím žádný pokus o připojení.
Díky za jakékoli tipy!

1 Líbí se

Ahoj @Bernhard_Schelling,

právě jsme otestovali přesměrování na LiveKit SIP trunk z naší strany a funguje bez problémů — takže problém je v konfiguraci LiveKit, ne u FlyNumber. Je potřeba opravit dvě věci:

1. Změňte uživatelské jméno z john na své FlyNumber v E.164

V nastavení VoIP u FlyNumber potřebujete:

• Host: xxxxx.sip.livekit.cloud
  • Username / details: samotné FlyNumber v E.164 formátu — např. +17185301799 pro americké číslo nebo +34930521234 pro španělské

Výsledná URI tedy bude [email protected]ne john@….

Důvod: příchozí trunk v LiveKit porovnává příchozí hovory podle uživatele v poli To: v SIP INVITE a očekává tam DID v E.164. john na jejich straně s ničím nesouhlasí, což je přesně důvod, proč vidíte:

status fail, reason not found

To je LiveKit, který odpovídá 404 Not Found, protože žádný trunk takového uživatele nepřijímá. To také vysvětluje, proč v LiveKit dashboardu nevidíte žádný pokus o připojení — INVITE je odmítnut už na úrovni trunku, než se vůbec dostane k dispatch rule.

2. V příchozím LiveKit trunku přidejte FlyNumber do numbers

{
  "trunk": {
    "name": "FlyNumber inbound",
    "numbers": ["+17185301799"]
  }
}

Pokud numbers neobsahuje DID, na které voláte (a zároveň není prázdné jako wildcard), LiveKit na to pokaždé vrátí 404.

Dispatch rule — kde by se něco jako john použilo pro směrování do místnosti — je důležité až poté, co trunk hovor přijme. Nejprve vyřešte shodu trunk/číslo, teprve potom řešte dispatch.

K TLS a IP whitelisting:

• TLS není potřeba, pokud jste na svém LiveKit trunku výslovně nepovolili secure trunking. Výchozí TCP/UDP/5060 funguje bez dalšího nastavení.
  • IP whitelisting není potřeba, pokud vy jste na svém příchozím LiveKit trunku nenastavili omezení allowed_addresses. Pokud ano, naše odchozí IP adresy jsou uvedeny zde: https://www.flynumber.com/docs/basic-settings/set-voip#ip-addresses

Zkuste ty dvě změny výše a dejte nám vědět, pokud to bude dál padat — v tom případě nám pošlete časový údaj a my dohledáme přesné SIP response headers, které LiveKit vrátil.

Wow, to je super užitečná a podrobná odpověď :grin:

Zkusím to vyřešit a dám ti vědět!

Moc děkuju!!!

ANO, FUNGUJE TO!
Takže v podstatě vše, co jsem musel udělat, bylo změnit položku „Details“ u „Forwarding Details“:

VOIP
Protocol SIP
Host: xxx.sip.livekit.cloud
Details: (+34…) – celé číslo Flynumber

Podpore Livekit, zlepšili jste mi den :slight_smile:

1 Líbí se

Mám velkou radost, že to slyším, @Bernhard_Schelling, a vážím si zpětné vazby.

Pokud někdo další narazí na problémy s LiveKit, přidali jsme do naší dokumentace tuto sekci:

Ještě jednou děkuji.