מתאם ה‑SPA122 ו/או Fritz!Box שלי לא מצלצל כשהטלפון מחובר למכשיר. אני יכול לבצע שיחות דרך הקו ויש צליל חיוג. ניסיתי ששני המכשירים יקבלו שיחות נכנסות. לא הפעלתי שרת STUN (האם זה נדרש?). ייתכן שיש הבדלים בהגדרות מסוימות שצריך, כמו DTMF לשימוש מקומי? אני משתמש בזה בהולנד. מספר הטלפון עובד מצוין ב‑Zoiper אבל לא תמיד עובד ב‑BRIA (לפעמים לא מצלצל כשמישהו מתקשר). רק Zoiper מקבל את השיחות כמו שצריך.
היי,
לצערנו זה כנראה קשור למכשירים שבהם אתה משתמש, או ל‑SPA/Fritz!Box ו/או לטלפון. ברגע שאנחנו שולחים את השיחות, זה תלוי במכשירים שיצלצלו. לא נתקלנו בבעיות עם משתמשים והמתאמי SPA שלהם יחד עם Fritz!Box, Asterisk וכו’.
כדאי לבדוק שאינך משתיק שיחות או שמצב DND (Do Not Disturb – נא לא להפריע) לא מופעל איפשהו בטלפון/Fritz!Box או ב‑SPA.
זה לא יכול להיות המכשירים. לפני שיצרתי את הפוסט בדקתי את ההגדרות כמו “נא לא להפריע” (DND) או כל הגדרה אחרת ב־Fritz!Box. חיברתי קו אחר והוא מצלצל כרגיל. אותו טלפון בשימוש. ביצוע שיחת בדיקה מתוך ה־Fritz!Box גורם למכשיר לצלצל. כשאני מתקשר למספר שלי ואז מרים את השפופרת, אני ממשיך לשמוע צליל חיוג, כאילו אפשר לבצע שיחה בזמן שאני מתקשר לעצמי. נבדק גם על ה־SPA122, וגם שם אין צלצול עם המספר של FlyNumber, אבל עם הספק שלי אני מקבל צלצול רגיל בטלפון. אני מניח שאולי זה קשור למתח שנשלח או למשהו בהגדרות כמו INFO? אולי זה מתנגש עם התקנים ההולנדיים? ניסיתי את זה עם שיחות נכנסות לפני זמן מה וקיבלתי את אותן תוצאות כמו עכשיו (אחרי ביצוע מספר בדיקות, שינוי מספר הגדרות, הגדרות ברירת מחדל והגדרות שמשתמשים אחרים משתמשים בהן בפורומים) ועדיין אין פתרון. בגלל זה כתבתי את הפוסט הזה.
סליחה על הבלבול, נוכל להבהיר כאן את הבעיה?
האם הבעיה בשיחות יוצאות או נכנסות?
הטכנאים שלנו בדקו שוב ושוב את המספר שלך באופן ספציפי וקבעו שהוא פועל ב־100%.
ביצעת שיחה יוצאת אחת מוצלחת, השאר חויגו בפורמט שגוי. אנא השתמש בפורמט הזה.
נראה שהבעיה בשיחות נכנסות מגיעה מ־fritz box. אנחנו לא עושים כאן שום דבר שונה, לא אמור להיות הבדל בין x-lite לבין קבלת השיחה דרך fritz box.
אנחנו גם רואים שאתה מתחבר למכשיר SIP Z 3.9.32144 r3212 ללא בעיות. זו בעיית קונפיגורציה או אולי משהו שקשור לחומת אש/רשת. ייתכן שיש כאן עוד מידע רלוונטי לגבי הבעיה:
הבעיה היא רק בשיחות נכנסות, שיחות יוצאות עובדות מצוין. נראה שהחומת אש אינה הבעיה, אחרת אני מניח שלא ניתן היה לבצע שיחות יוצאות בכלל?
וזה עובד כמצופה על x-lite אבל לא על ה־fritzbox, נכון?
נשמע שה־fritzbox לא מוגדר כראוי לקבל את השיחה מה־URI (המשתמש) הזה
אולי יש הגדרות „קו” שנותנות לך אפשרויות לגבי מה לעשות עם שיחות נכנסות
אתה יכול גם לפרסם צילומי מסך של מסך ההגדרות כדי לעזור באבחון טוב יותר