שילמתי על החשבון שלי לפני couple שבועות (אחרי שהתמיכה תיקנה בעיות דומות) ויש לי מספר DID ‘פעיל’. בכל פעם שאני מתקשר למספר המופנה, זה לא עובד. זה מצלצל ובסופו של דבר עובר לתא הקולי. לפעמים אני מקבל על כך אימייל, לפעמים לא, אבל הטלפון אף פעם לא מצלצל.
זה עבד בפעם הראשונה, בפברואר. ולא שמתי לב שזה הפסיק לעבוד באיזשהו שלב. הדבר האחרון שעשיתי היה להגדיר מחדש את ה־PBX, אבל גם זה לא עבד. אני לא צריך PBX אם תוכלו לגרום לזה לעבוד בלעדיו.
אתמול עניתי במייל שלי אבל נראה שההודעה לא נשלחה. אז אני אעתיק אותה כאן:
אם תלך רחוק יותר למטה באותה היסטוריה, תראה הרבה “ok”. אף אחד מהם לא צלצל לי בטלפון אפילו פעם אחת, במשך חודשים!
הרגע בדקתי את זה שוב, עדיין אותה בעיה. וגם בדקתי שוב את הגדרות הטלפון שלי. שוב. תחת חשבונות SIP כתוב “מקבל שיחות”. ואם אני משנה את ההגדרה לאיזושהי תצורה שגויה, זה מציג הודעת שגיאה. ואז כשאני מחזיר את זה להגדרה הנכונה, זה עובר ל"נרשם" ואז ל"מקבל שיחות". שוב. ושוב.
הפעם, עם זאת, כשבדקתי את זה, אפילו לא קיבלתי צליל חיוג. 3 פעמים. ואז זה חזר לאותה בעיה: מאיזה טלפון בדיקה שלא אתקשר, הוא ישמיע צליל כאילו הוא מצלצל למישהו, אבל הטלפון הרשום שלי, אותו אחד שעבד קודם, עם אותן הגדרות, אף פעם לא מצלצל או מקבל שום התראה על שיחות.
מה שלא יהיו הגדרות ה‑PBX/המערכת, לא אכפת לי. אתם יכולים לשנות אותן איך שתרצו. רק תגרמו לזה לעבוד, בבקשה!
מתוסכל.
בסופו של דבר הצלחתי לגרום לזה לעבוד, במקרה, אחרי ששיחקתי עוד עם ההגדרות הלוך וחזור. ברור לי שהתמיכה המובנית של אנדרואיד ב‑SIP גרועה עכשיו. למרות שהטלפון התחיל לצלצל, השיחה אף פעם לא הושלמה אחרי שעניתי.
אז, הנה הפתרון:
להשיג אפליקציית SIP טובה.
כרגע אני מרוצה מ־Zoiper (זואיפר), אבל אני לא בטוח שיש איזו אפליקציה אחת גדולה שתפתור את זה לכולם. לצערי. לפחות יש כמה אפשרויות. פשוט תימנעו מברירת המחדל!
החלק המטורף הוא שיש לי Google Pixel (גוגל פיקסל). פונקציה כל כך בסיסית אמורה לעבוד כברירת מחדל, לא? אני בהחלט חשבתי כך יותר מדי זמן.
zoiper בסופו של דבר השתמשה בהרבה יותר מדי סוללה ועדיין הייתה לא אמינה מדי. אולי זה היה יכול לעבוד עם כוונון נכון של ההגדרות ו/או פשוט על‑ידי השארתה פועלת רק כשמחוברים לחשמל או משהו כזה, אבל אז גם…
בסופו של דבר קרה משהו מוזר גם עם המנוי שלי, ומכיוון שיש לי מספר גיבוי רגיל חלופי (שאני שונא מסיבות רבות, אבל לפחות עובד ללא דופי לקבלת שיחות), ויתרתי על לנסות לפתור את כל זה עד עכשיו. מאוד עצוב, כי ממש קיוויתי שזה יצליח!
עכשיו אני רוצה לנסות את זה שוב.
עם זאת, ויתרתי לחלוטין ואיבדתי תקווה ב‑voip / itsp / did עבור מובייל במקרה שלי. זה שוק שמוערך בחסר ומזלזלים בו, שאף אחד בעצם לא אכפת לו ממנו, ולכן הוא פשוט מנוהל בצורה נוראית, כי כל הכסף והתמריצים מרוכזים בחברות הטלפון המסורתיות, לדעתי.
אני מניח שיהיה צריך לעשות הרבה עבודת הסברה ו/או סטנדרטיזציה, במשך שנים, לפני שזה יוכל להפוך לאמין.
אז הניסיון החדש (והאחרון) שלי יתמקד בהפניית did בחינם אל Google Voice שלי (שמקושר אל Google Hangout שלי).
אני מבין שאין לזה שום קשר ל‑Google Talk, ושבעצם אין לכם יותר תמיכה בזה (וכנראה שכדאי להסיר את זה מהאתר שלכם).
בבקשה, תגידו לי בכנות: אתם חושבים שהמסע שלי שווה מאמץ עכשיו? איתכם? או שאולי יש לכם איזו המלצה אחרת?
אני מאמין שהתכוונת ל־“have no”… אבל אני גם התכוונתי להפניה למספר ה‑USA הרגיל שלו… ויש שירותי VoIP שמתקשרים למספרים כאלה בחינם, על בסיס סוג כלשהו של תשלום חוזר. האם יש תוכנית כזו ב‑FlyNumber שפספסתי?
יש לו יותר מדי פיצ’רים והגדרות… אבל נראה לי שאין codec מסוג G711 (רק G722 מופרד מ‑uLaw – אין לי מושג מה כל זה אומר) ולא הצלחתי למצוא שום פיצ’ר כזה לקבלת שיחות push. ניסיתי ליצור קשר עם התמיכה שלהם כמה פעמים. הנה מה שהם אמרו בפעם הראשונה, בתגובה לביקורת ה־1 כוכב שלי:
תודה על המשוב שלך. אנא בדוק עם הספק שלך אם נתמך TCP transport. ל‑UDP בדרך כלל יש registration expiry של בערך דקה, מה שיוביל לצריכת סוללה גבוהה יותר. עם TCP transport, אם נתמך, ה‑registration expiry יכול להיות בערך 10 דקות וצריכת הסוללה תהיה נמוכה משמעותית.
הם חזרו על זה פעמיים, בסבבים אחרים של אימייל, בצורה יותר מילולית עם הוראות (חסרות תועלת מבחינתי) איך לעשות את זה. אבל הם מעולם לא ענו לתגובה הארוכה שלי לזה (לצערי, אני לא חושב שהם מודעים ליתרונות של forum 2.0 שהתחיל עם Discourse).
בסבב האחרון במייל קיבלתי גם את הרמז הזה:
בסופו של דבר אתה יכול גם לנסות את Zoiper Beta ואת אפשרות ה‑PUSH notifications החדשה שלו. ה‑push notifications אמורות להפחית מאוד את צריכת הסוללה.
אז אולי בקרוב הם ישתפרו. לא בטוח שאני מוכן ללכת על גרסת beta שם הפעם.
אבל כל זה מה שנתן לי את הרושם שהזכרתי קודם: יותר מדי הגדרות וכיוונונים זמינים למשתמש הופכים את זה למשהו שבין מסובך מדי לבלתי אפשרי ממש למצוא את הקונפיגורציה הנכונה לכל צורך SIP, כמו בשימוש ב‑Zoiper עם FlyNumber. במילים אחרות, שוק נטוש של underdog.
רכשתי את Zoiper מוקדם מדי, כי הוא מאפשר הקלטת שיחות אוטומטית (לצערי רק לקובצי wav לא דחוסים) רק כדי להשתמש בו יחד עם MobileVoip. עכשיו אני משתמש בו רק בשביל זה, ויוצא ממנו כדי לסגור אותו לגמרי אחרי השימוש.