המספר שלי מוגדר ל"Forwarding details - Phone System" אבל

מספר הטלפון שלי, שזה עתה הגדרתי ל„פרטי ניתוב – מערכת טלפוניה (Phone System)”, אבל כל השיחות הנכנסות והיוצאות נכשלות, כאילו שזה היה אמור לקרות גם קודם. למה? בזרימת השיחות כמעט לא נגעתי. רק שיניתי אותה לאחרונה ל־PBX Phone System כששמתי לב שזרימת השיחות לא משקפת את מה שנעשה ב־Phone.Systems. שיחות נכנסות אמורות להגיע ל־LinPhone SIP ולא לחשבון ה־SIP שסופק על‑ידי Phone.Systems. :expressionless_face:

הייתי מאוד רוצה שכל מספרי FlyNumber שלי יופנו אל Cloud Phone System כדי שאוכל לנהל בעצמי את הניתוב. ‏DTLS ו־TLS מופעלים.

בלי תמיכה ב־DTLS ו־TLS, בני המשפחה הלא‑טכניים שלי ואני חייבים כל הזמן לשנות את הגדרת ההצפנה הכללית של LinPhone ל־„none” כדי לבצע שיחות יוצאות דרך ה־proxy SIP של phone.systems. ההגדרה הזו חלה באופן גלובלי על כל חשבונות ה־proxy SIP השמורים באפליקציה. זה לא נוח בעיניי שאנחנו נאלצים להוריד אפליקציה נפרדת שסופקה על‑ידי phone.systems רק כדי לבצע שיחות, במיוחד מאחר ששיחות נכנסות כבר מנותבות ל־LinPhone בצורה מושלמת כפי שהתכוונתי (אבל כרגע זה לא עובד אחרי שינוי פרטי הניתוב ל־Phone System באתר הראשי של FlyNumber).

סליחה על התשובה המאוחרת כאן @Zar ועל העבודה להפעיל עבורך TLS במערכת הטלפוניה.

בדרך כלל זה הרבה יותר מהיר, אבל אנחנו צריכים שהמהנדס שלנו יבצע כמה התאמות בחשבון שלך, אמור להיות עדכון בקרוב.

נא להשאיר את ההגדרות ב־My account > My FlyNumbers כפי שהן (הרגע אישרנו שכל המספרים שלך מכוונים עכשיו למערכת הטלפוניה).

תודה על התשובה! להלן התוצאות מהבדיקה שלי. מתנצל אם היה עומס שימוש גבוה מאחד ממספרי סינגפור, כיוון שנאלצתי לבצע בדיקות חוזרות כדי לוודא שזרימת השיחה עובדת הן מהמכשיר הנייד המקומי שלי והן ממכשיר של אדם אחר.

————

פעולות שלא הצליחו

• תצורת חשבון SIP והפניית שיחות: חשבונות ה‑SIP שסופקו על‑ידי phone.systems, ובפרט SIP Forwarding, סוג מדיה ברירת מחדל “DTLS” ופרוטוקול תעבורה “TLS”, עדיין מושבתים.

• SIP Forwarding למשתמשי LinPhone: שיחות שמופנות למשתמשי LinPhone אינן פועלות כמצופה.

• הפניה ל‑PSTN: ההפניה ל‑PSTN (Public Switched Telephone Network) אינה פעילה כרגע.

• שיחות מקווי טלפון בבריטניה: שיחות שמקורן בקווי טלפון נייחים בבריטניה אינן מתחברות כראוי ואינן פועלות לפי זרימת השיחה שהוגדרה ב‑Ring Queue.

• שיחות SIP פנימיות ל‑Flynumbers: בעוד ששיחות מחשבונות SIP של phone.systems אל Flynumbers מצלצלות בחשבון ה‑SIP המתקשר, הן אינן פועלות לפי זרימת השיחה של Ring Queue, שאמורה לכלול בו‑זמנית הפניה ל‑PSTN, חשבונות SIP ו‑SIP forwarding.

• ניתוב שיחות בלתי צפוי למספרים מסוימים: מספר מספרים (מספר סינגפור שמסתיים ב‑5440, מספרי בריטניה שמסתיימים ב‑3701, 3704, 3720 ו‑63561) מצלצלים, אך נראה שהם מתחברים לנמענים מקומיים לא רצויים במקום ל‑Flynumber, וגם מתעלמים מזרימת השיחה שהוגדרה ב‑Ring Queue.

פעולות שהצליחו

• קו נייח למספר בסינגפור: שיחות מקו נייח למספר הסינגפורי שמסתיים ב‑5115 פועלות כראוי, אך רק לחשבון ה‑SIP שסופק על‑ידי phone.systems, ולא ל‑SIP forwarding ולכלל ה‑PSTN ב‑Ring Queue.

הרגע ביצעתי בדיקת SMS ממספר נייד אמיתי לאחד ממספרי הנייד בבריטניה, שגם היא נכשלה. לא קיבלתי שום דבר בדוא״ל שלי.

• קו קווי/נייד אמיתי למספר בסינגפור: שיחות שמבוצעות מקו קווי למספר בסינגפור שמסתיים ב‑5115 עובדות עכשיו, אולי זה פשוט הטלפון האמיתי שלי שלא “סובל” את השיחה. נבדק עם שיחות נכנסות (גרמתי להם להתקשר למספר 5115) ל‑PSTN דרך מספר של בן משפחה אחר מאותה מדינה ואחד ממקסיקו.

כל שאר המספרים שציינתי קודם כלא עובדים עדיין לא עובדים ועדיין לא מצביעים ל‑flypbx Call Flow. האם אתה עושה זאת ידנית? אני מאמין שלאחר קבלת המספר צריך ליצור מספר טלפון חדש (DID Number) ב‑phone systems. אני מנחש שהכול לא אוטומטי. רק כדי שתדע, כבר הכנסתי את כל המספרים שהוקצו ב‑call flow. נשאר רק מספר אחד שעדיין לא הקצית לי.

היי @Zar,

האם תוכל לספק לוגים של השיחות כאשר השיחות נכשלות?

יש מאות שיחות שנכנסות בפרק זמן קצר מאוד, ולכן אני לא בטוח אם זו יכולה להיות בעיית קיבולת.

האם תוכל לנסות שיחה אחת בכל פעם לכל יעד העברה? לדוגמה, שיחה לחשבון SIP, שיחה למספר טלפון, ואז נוכל לבדוק את הבעיות משם.

אנחנו לא רואים שום בעיות ספציפיות שיכולות לגרום לבעיות כלשהן.

לגבי TLS, אנחנו צריכים להבהיר את אופן השימוש בחשבון (החדש) הזה כדי לוודא שהכול תקין – אנחנו צריכים להגן על מערכת היחסים שלנו, במיוחד בכל הנוגע לשותפויות שלנו עם המובילים (carriers), אז אנא סלח לנו על ההתכתבויות החוזרות בזמן שאנחנו מבררים את העניין.

מאות? זה המוןןן מדי. אני לא מתקשר מאות פעמים. האצבעות שלי או של בני המשפחה היו מתעייפות. אולי 10–30 שיחות, כמו שעות או ליום? מנסה לבדוק שוב ושוב אבל נכשל. אני מאמין שהלוגים נמצאים ב־backend של phone.systems.

בטח, אבל זה מה שעשיתי. אתה יכול לנסות לבדוק את זה אם אתה רוצה, להתקשר למספרים האלה חוץ מ־5115 מקו נייח/נייד אמיתי. 5115 עובד יפהפה. אממ.. אני יכול לעשות עוד סבב בדיקות, נגיד… מספר אחד, שיחה אחת לשעה אולי?

אוקיי, הבנתי. חלק ה־TLS יכול לחכות. זה פשוט לא מנתב ל־call flow, אחרת הייתי שומע את צליל הרינגטון שכבר הגדרתי לכולם חוץ מאחד שמחכה שיוקצה לו מספר.

כל המספרים הם 4 הספרות האחרונות. כל המספרים המצוינים להלן מחויגים גם מלקוח softphone וגם ממספר נייד מקומי. אבצע בדיקות שיחה כל שעה. אם יש ספאם ביומן השיחות מאותו צד שולח/מקבל, אל תשאלו אותי למה, אין לי מושג. יכול להיות שזה בצד חברת התקשורת. אני הייתי מחייג רק פעם אחת או עד 4 פעמים ממספר מקומי לכל היותר מאותו מספר מקומי ו/או softphone.

———

5115 (מספר סינגפור) בדיקה בוצעה, שיחה מ-5435 (נייד אמיתי בעולם האמיתי). עובד כמתוכנן עם צלצול שהוגדר ב-Call Flow. - 18:13 GMT +08

זמן השיחה ב-Call Flow CDRs
2025-09-17 18:05:52

יומן ב-Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory
2025-09-17 10:05:11

איזשהו מספר אמריקאי לא ידוע 8467 חייג ל-5115 ב-

2025-09-17 19:36:17

2025-09-17 11:36:16

———

5440 (מספר סינגפור) בדיקה בוצעה, שיחה מ-4304 (נייד אמיתי בעולם האמיתי). צלצל ו-נכשל - 19:33 GMT +08

לא הופיע

2025-09-17 11:33:22

———

3561 (מספר לונדון בריטניה) בדיקה בוצעה, שיחה מ-4304 (נייד אמיתי בעולם האמיתי). אין צלצולים ו-נכשל - 20:06 GMT +08

לא הופיע

יומן ב-Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (יש שם בערך 27 רשומות יומן ואין לי מושג למה. בכנות, חייגתי רק פעם אחת!)
2025-09-17 12:06:10

———

3701 (מספר נייד בריטניה) בדיקה בוצעה, שיחה מ-4304 (נייד אמיתי בעולם האמיתי). מספר לא תקין ו-נכשל - 21:48 GMT +08

לא הופיע

יומן ב-Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (חויג 4 פעמים. בכולן התקבל “מספר לא תקין”)
2025-09-17 13:48:16

———

3704 (מספר נייד בריטניה) בדיקה בוצעה, שיחה מ-4304 (נייד אמיתי בעולם האמיתי). התנגן איזה פרסומת “The world of knowledge and entertainment” ו-נכשל “לא הופיע ביומני Call Flow” - 12:44 GMT +08

לא הופיע

יומן ב-Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (חויג 4 פעמים ממספר מקומי והתנגנה פרסומת, ופעמיים מ-softphone שהשיחה מתנתקת מיד)
2025-09-18 4:37:25

———

3720 (מספר נייד בריטניה) בדיקה בוצעה, שיחה מ-4304 (נייד אמיתי בעולם האמיתי). צלצל אבל לא ברור למי מחייגים כי ה-softphone והמספר המקומי לא צלצלו, ו-נכשל “לא הופיע ביומני Call Flow” - 15:47 GMT +08

לא הופיע

יומן ב-Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (חויג פעם אחת ממספר מקומי ופעמיים מ-softphone שהשיחה מתנתקת מיד)
2025-09-18 7:47:53

———

היי @FlyNumber,

הכול בוצע. אנא בדקו. זה כבר מגיע לשבועיים של כישלון. ראיתי כמה ביקורות ב‑Trustpilot שבהן אחרים היו באותה סיטואציה. כל המספרים שהוקצו, חוץ מ‑5115, לא התחברו ל‑phone.systems. זו בעיה פנימית אצלכם ואין לזה שום קשר לשיחות נכנסות. התקשרתי ממספרים מקומיים בסינגפור (שלי ושל מישהו אחר) ומ‑softphone מספק SIP אחר גם כן. במקרים נדירים אפילו היו שיחות ממלזיה וממקסיקו, שכולן הצליחו להתקשר ל‑5115 אבל לא לכל האחרים.

היי שוב @Zar,

לאחר שעברתי על תרשים הזרימה של השיחות ועל הלוגים, אני יכול להצביע על כמה בעיות.

בכמה נקודות בזרימה אתה מעביר שיחות למספר טלפון רגיל כששיחות נכנסות כחסומות/אנונימיות – זה עלול להיות בעייתי (ברמת המפעיל).

אנא עיין בפיסת המידע הזו עם עוד פרטים כאן [פוסט בבלוג].

לגבי חלק מרשומות ה־“Request terminated” שאתה רואה בלוגים – נראה שזה מגיע מההפניית השיחה. ודא שהטלפון/המכשיר מחובר. אנחנו רואים שאתה משתמש ב־SIP; ודא ש־STUN כבוי בלקוח ה־SIP ואולי נסה להחליף בין הגדרות ה־TCP/UDP transport בלקוח ה־SIP. יכול לעזור אם תשלח חלק מהלוגים של לקוח ה־SIP (רק את החלק הרלוונטי, למשל כשהשיחת בדיקה נכנסת).

לגבי המספרים הבריטיים בחשבון, תוכל לנסות להגדיר אחד מהם ישירות ל־ring group / שיטת יצירת קשר, כדי שנוכל לבדוק בצורה ברורה ולשלול דברים כמו call router ו־queue שהגדרת?

רק לציין, יש מגבלה של 2 ערוצי שיחה נכנסים לכל מספר (בעתיד תהיה אפשרות לרכוש עוד), אבל שמנו לב שב־FlyNumber הבריטי שלך שמסתיים ב־3561 יש מספר שיחות שמגיעות בהפרש של שנייה־שתיים זו מזו. לא בטוח שאתה מגיע למגבלה כאן, אבל גם איננו רואים את המספרים הבריטיים שמחייגים ל־FlyNumber. אז ייתכן שכדאי לבדוק זאת.

בוא נגדיר את ה־FlyNumber הבריטי הזה ישירות לחשבון SIP שיש לך ונבדוק בהתאם, בבקשה.

אנחנו מעריכים את הסבלנות והמשוב שלך בכל זה.

היי שוב @FlyNumber

כבר ניסיתי עם UDP ו‑TCP עם STUN דולק ומכובה לפני שהעליתי את הבעיה.

זרימת השיחה הותאמה כך שכל המספרים למטה יופנו ישירות ל‑Calling Queue. בנוסף הוסר כל ה‑SIP Forwarding מכל ה‑Call Queues, כך שנשאר רק PSTN ו‑SIP Account.

5440, 3561, 3701, 3704, 3720

כל המספרים האלה (מלבד 5115 שעבר שיחות נכנסות/יוצאות עם צליל צלצול בלי קשר לאיזה מדיום שימש לשיחה) נכשלו בשיחות נכנסות. שיחות יוצאות עובדות בלי קידומת “+” מסופטפון שמתקשר למספר מקומי אמיתי בעולם.

• Flynumber ל‑Flynumber לכל המספרים האלה על סופטפון עם ובלי קידומת “+” נכשל. כתובת השיחה שבה השתמשתי היא sip:[email protected]

• מספר מקומי שמתקשר לאותם Fly Numbers עם ובלי קידומת “+” נכשל. המספר המקומי התקשר במקום זאת למישהו בעולם האמיתי שמחזיק את המספרים האלה. יש לי IDD על מספר המובייל המקומי שלי כדי שאוכל להתקשר בינלאומית.

אני לא אגע ב‑5115 כי הוא עובד בצורה מושלמת.

אני מאוד מעריך את הסבלנות שלך כאן @Zar, ומצאנו את הבעיה. בגלל הבקשה הקודמת להפעיל TLS, ה-FlyNumbers האחרים (החדשים יותר) לא הוגדרו כאן כמו שצריך. הרגע אישרתי, וכל ה-FlyNumbers שלך אמורים עכשיו לעבוד בדיוק כמו ה-5115 המקורי שלך.

אנא בדוק שוב ויידע אותי אם אתה נתקל במשהו בכלל.

עובד עכשיו כמו שצריך, בעוד שהמטרד של זה שכולם חייבים לשנות את הצפנת השיחות DTLS ל-None נשאר, כי שיחה עם האפשרות הזו לא משתנה תסיים את השיחה. תודה @FlyNumber, מקווה שתתקנו את החלק הזה. עדיין מחכה לנצח למספר האחרון, עדיין Tijuana Mobile. בדקתי גם SMS למספרים שהוקצו – לא עובד.

• בדיקת שיחות למספרים בבריטניה ובסינגפור נכנסות/יוצאות עובדת עכשיו בלי DTLS.
  • עדיין מחכה ל-Tijuana Mobile.
  • SMS (קבלה באימייל) לא עובד. נשלח למובייל בבריטניה.

היי @Zar,

מספר הטלפון שלך במקסיקו נשלח והוא פעיל במערכת הטלפוניה.

כעת, כשהדבר הזה עובד וקיבלנו הבהרה לגבי השיחות בנפח גבוה, נטפל בהפעלת TLS בחשבון הזה – אנחנו פשוט רוצים לוודא בבירור למה החשבון משמש.

לגבי SMS, אנא ודא שאתה בודק זאת ממספר נייד בריטי אם אפשר – פרטים נוספים על SMS כאן:

תודה @FlyNumber. אנחנו עובדים על מסלולי השיחות עבור המספר במקסיקו ובודקים את זה ממש עכשיו.

כפי שאתה כבר יודע (צילום מסך מצורף למטה) DTLS הוא הגדרה כללית להצפנת שיחות ומדיה בהגדרות של LinPhone במקום הגדרת SIP proxy נפרדת עבור חשבון ה‑SIP של Flynumber.

זה משפיע על הצ’אט של המשפחה ושלי על ה‑SIP הראשי (לא ה‑proxy), כי אנחנו תמיד חייבים לכבות את הדבר הזה בכל פעם שאנחנו צריכים לבצע שיחת יוצאת.

אישית, יש לי בערך 6 חשבונות SIP שמקושרים לאפליקציית LinPhone, אחד הוא LinPhone, שניים מהם הם Flynumber והשאר הם השרתים המארחים העצמאיים שלי לעבודה. לחלק מבני המשפחה יש אפילו יותר ממני, ולכן זה יהיה מטרד תמידי להמשיך לשנות הגדרות, והלא‑טכניים צריכים להתקשר אליי רק כדי לבקש עזרה. מצטער, אבל זו כבר הפעם הרביעית או החמישית שאני צריך להסביר לך את זה.

חשבתי שיהיה פשוט להפעיל את זה.

לגבי TLS, אני לא בטוח אם DTLS צריך TLS כדי לעבוד ולכן TLS מופיע כאפשרות.

היי שוב @Zar,

אנחנו אוספים עוד מידע לגבי הפעלת TLS, ונעדכן את החשבון בהקדם האפשרי.

כחלופה, ייתכן שתרצה לשקול את אפליקציית מערכת הטלפון – היא משתמשת ב-WebSocket.

כאן היא משתמשת ב-WebSocket וב-TLS כברירת מחדל – פרטים נוספים כאן

היי @FlyNumber

תודה על התשובה. חשבתי אותו דבר, אבל מסתבר ש‑LinPhone משתמש בפתרון ההצפנה הקצה‑לקצה (end2end) המותאם אישית שלו באמצעות lime בנוסף ל‑TLS ו‑DTLS. זה רק יוסיף בעיה נוספת של הצורך שכולם יעברו (port over), שבה ההיסטוריה הישנה של השיחות שלנו תאבד. כרגע אני אובד עצות לגבי איך להתמודד עם מה שאפשר לעשות אם נעבור. הדרך הקלה תהיה פשוט להשתמש ב‑DTLS עבור אפשרות השיחה/מדיה, ובכל זאת להשאיר הכול שלם ועובד.

היי @Zar,

הבנתי, ונראה שאתה מושקע מאוד ב‑LinPhone ובתשתית שלו, בכל הנוגע להודעות ושיחות.

אנחנו מתכננים להפעיל TLS אצלנו ביום שני כדי לראות אם תוכל למצוא פתרון עוקף לבעיה הזו.

היי שוב @Zar

אפשרות ה‑TLS הופעלה כאן, אנא נסה זאת עם LinPhone ותעדכן אותי אם זה פותר את הבעיות.

תודה רבה @FlyNumber! ניסיתי ובדקתי. עדיין אי אפשר להשתמש ב‑DTLS וב‑Post Quantum ZRTP. אמרתי לכל בני המשפחה שלי לעבור ל‑SRTP עם האפשרות „encryption is mandatory” מופעלת במקום, כך שכל שאר ה‑SIP main וה‑proxy יכולים לשמש בלי שגיאות. בכל זאת, זה כבר משהו וחוסך את כאב הראש… שיחות והודעות עוברות עכשיו…