[vyřešeno] telefon nepřijímá / neakceptuje hovory

ahoj podpůrný týme,

tohle je opravdu velmi podobné tomuto: 'Forbidden' Failures and Phone Not Receiving/Accepting Calls

před pár týdny jsem si dobil účet (poté, co podpora opravila podobné problémy) a mám „aktivní“ DID číslo. kdykoli zavolám na přesměrované číslo, nefunguje to. zvoní to a nakonec to spadne do hlasové schránky. někdy o tom dostanu e‑mail, jindy ne, ale telefon nikdy nezazvoní.

poprvé to fungovalo, v únoru. nevšiml jsem si, kdy to přestalo fungovat. poslední věc, kterou jsem udělal, bylo znovunastavení PBX, ale ani to nefungovalo. PBX nepotřebuji, pokud to dokážete zprovoznit i bez něj.

zkusil jsem se s vámi spojit následujícími způsoby:

• volal jsem na newyorské číslo podpory
  • poslal jsem e‑mail na [email protected]
  • poslal jsem tiket přes své přihlášení

můžete to prosím vyřešit?

Ahoj @cregox

Zdá se, že problém byl vyřešen, protože ve vaší historii hovorů vidíme úspěšné hovory

My account > call history

Nevidíme, kde byl problém, protože se zdá, že jste změnili konfiguraci telefonního systému/PBX

Pokud se to stále děje, dejte nám prosím vědět

včera jsem odpověděl na svůj e‑mail, ale vypadá to, že zpráva neprošla. tak ji zkopíruju sem:

když půjdeš dál dolů v té samé historii, uvidíš spoustu „ok“. ani jedno z nich mi nezazvonilo v telefonu ani jednou, celé měsíce!

právě jsem to znovu otestoval, pořád stejný problém. a znovu jsem zkontroloval nastavení telefonu. znovu. v části sip účty je napsáno „přijímání hovorů“. a když změním nastavení na jakoukoli špatnou konfiguraci, zobrazí se chybová zpráva. pak to vrátím zpátky, přejde to do „registrace“ a pak na „přijímání hovorů“. znovu. a znovu.

tentokrát mi ale při testu ani nedal tón vyzvánění. 3×. pak se to vrátilo ke stejnému problému: z jakéhokoli testovacího telefonu volám, ten dává zvuk, jako by někomu zvonil, ale můj registrovaný telefon, ten samý, který předtím fungoval, se stejným nastavením, nikdy nezazvoní ani nedostane jakékoli oznámení o hovoru.

jakékoli nastavení pbx/systému to je, je mi to jedno. můžete to měnit, jak chcete. jen to, prosím, rozchoďte!

frustrovaný. :frowning:

nakonec se mi to podařilo rozchodit, čistou náhodou, po dalším šťourání v nastavení sem a tam. je mi jasné, že tohle vestavěné androidí sip řešení je teď příšerné. i když telefon začal zvonit, hovor se nikdy nedokončil, jakmile jsem ho přijal.

takže, tady je řešení:

pořiďte si pořádnou sip aplikaci.

momentálně jsem spokojený se Zoiperem, ale nejsem si jistý, že existuje jedna velká aplikace, která to vyřeší všem. bohužel. aspoň je pár možností. jen se vyhněte výchozí aplikaci!

šílené je, že mám Google Pixel. takhle základní funkce by měla fungovat z krabice, nemyslíte? já jsem si to rozhodně myslel až příliš dlouho. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Líbí se

Děkujeme @cregox za zpětnou vazbu, velmi si toho vážíme a jistě to ocení i mnoho našich uživatelů.

Dejte nám vědět, pokud budete cokoli potřebovat.

zoiper nakonec spotřebovával až příliš moc baterie a pořád byl příliš nespolehlivý. možná by to šlo rozchodit se správným poštelováním nastavení a/nebo prostě tím, že by byl zapnutý jen když jsem na nabíječce nebo tak něco, ale pak taky…

nakonec se mi navíc stalo něco divného s předplatným a protože mám náhradní běžné záložní číslo (které z mnoha důvodů nesnáším, ale aspoň bezchybně funguje na příjem hovorů), nakonec jsem to všechno vzdal řešit až doteď. hodně smutné, protože jsem opravdu doufal, že se to povede! :frowning:

teď to chci zkusit znovu.

každopádně jsem úplně rezignoval a ztratil naději v mobilní voip/itsp/did v mém případě. je to hodně podceňovaný a podhodnocený trh, o který se nikdo moc nezajímá, a proto je prostě strašně špatně uchopený, protože všechny peníze a motivace jsou soustředěné na tradiční telefonní operátory, podle mě.

tipnul bych si, že bude potřeba spousta evangelizace a/nebo standardizační práce v průběhu let, než se tohle stane spolehlivým.

takže můj nový (a poslední) pokus bude zaměřený na to, aby se did zdarma přesměrovávalo na můj Google Voice (který je napojený na můj Google Hangout)

chápu, že to nemá nic společného s Google Talk a že vaše podpora pro něj v podstatě už neexistuje (a asi by měla být z vašeho webu odstraněna).

prosím, řekněte mi upřímně: myslíte, že má moje snaha teď smysl? s vámi? nebo máte třeba nějaké jiné doporučení?

mějte se! :wink:

Zvažoval jste aplikaci Groundwire od Acrobits? Může být úplně vypnutá a přesto přijímat hovory.

V mnoha ohledech je to opravdu podceňované, ano, doufáme, že to výrazně zlepšíme – čas ukáže a těšíme se na to.

Bohužel Google Voice ani Talk nemají otevřené API pro tento typ integrace.

Byl bych rád, kdybyste vyzkoušel jinou aplikaci a třeba kodek G711 Ulaw v nastavení.

Zoiper může mít také funkci, kdy jsou SIP hovory doručovány přes push a aplikace může být vypnutá.

Díky a přeji vše nejlepší.

myslím, že jsi chtěl říct „mají žádnou“… ale já jsem měl také na mysli přesměrování na jeho běžné americké číslo… a existují VoIP služby, které na taková čísla volají zdarma, za nějaký opakovaný poplatek. Existuje u FlyNumber nějaký takový tarif, který mi unikl?

příliš mnoho funkcí a nastavení… ale myslím, že žádný kodek G711 (jen G722 oddělený od uLaw – nemám tušení, co to všechno znamená) a nenašel jsem žádnou funkci, jak dostávat „pushed“ hovory. Zkoušel jsem několikrát kontaktovat jejich podporu. Tady je, co napsali poprvé, když reagovali na moji recenzi s 1 hvězdičkou:

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu. Ověřte prosím u svého poskytovatele, zda je podporován TCP transport. UDP obvykle mívá dobu expirace registrace kolem ~1 min, což povede k vyšší spotřebě baterie. S TCP transportem, pokud je podporován, může být expirace registrace ~10 min a spotřeba baterie bude výrazně nižší.

Tohle zopakovali dvakrát, v dalších e‑mailech, rozvláčněji a s (pro mě zbytečnými) instrukcemi, jak to nastavit. Ale na mou dlouhou odpověď už nikdy nereagovali (bohužel si nemyslím, že si uvědomují výhody fóra 2.0, které začalo s Discourse).

V poslední e‑mailové výměně jsem dostal i tenhle tip:

Případně můžete zkusit také Zoiper Beta a jeho novou možnost PUSH notifikací. PUSH notifikace by měly výrazně snížit spotřebu baterie.

takže možná se brzy zlepší. Nejsem si ale jistý, jestli jsem tentokrát ochotný jít do bety.

Ale to všechno je to, co ve mně vyvolalo dojem, který jsem už zmiňoval: příliš mnoho nastavení a vyladění dostupných uživateli dělá z nalezení správné konfigurace pro každou SIP potřebu něco mezi příliš složitým až doslova nemožným, například při používání Zoiperu s FlyNumber. Jinými slovy, opuštěný trh outsiderů.

Zoiper jsem si koupil příliš brzy, protože umožňuje automatické nahrávání hovorů (bohužel jen do nekomprimovaného WAVu), a to jen proto, abych ho používal spolu s MobileVoIP. Teď ho používám jen na tohle a po použití ho ukončím, aby se úplně zavřel.

Zvážím to, nejspíš to zkusím a dám vám vědět!