Dobrý den. Zakoupil jsem americké telefonní číslo a plánuji volat pomocí aplikace Mobilevoip na iPhonu. Používám Cheapvoip jako VoIP poskytovatele, který je dostupný v aplikaci Mobilevoip. Problém je, že když se pokouším ověřit své číslo od FlyNumber, nedokážu přijímat žádné SMS zprávy. Také se mi nedaří ověření pomocí hovoru.
Ve svém účtu FlyNumber jsem povolil přeposílání na e‑mail a v Gmailu žádné zprávy nenacházím. Zkontroloval jsem i složky spam/koš a také tam nic není.
Existuje tedy nějaký způsob, jak mohu své číslo ověřit?
Zkontroloval jsem náš systém a v našich záznamech nevidíme žádné SMS zprávy přicházející na vaše číslo. To pravděpodobně znamená, že ověřovací zprávy z MobileVoIP/CheapVoIP vůbec nedorazí do naší sítě.
Americká čísla od FlyNumber příchozí SMS podporují, ale je stále na odesílateli, aby zprávu skutečně poslal.
Několik věcí, které můžete zkusit:
Kontaktujte podporu MobileVoIP/CheapVoIP a zeptejte se, zda umožňují ověřování pomocí virtuálních/VoIP čísel.
Podívejte se, zda nenabízejí alternativní metodu ověření, například e‑mailem nebo „Ověření telefonickým hovorem“.
Zkuste použít jinou službu, o které je známo, že je kompatibilní s virtuálními čísly.
Dobře, rozumím. Obrátím se na ně a uvidím, jestli pomohou problém vyřešit. Mezitím, znáš nějaké jiné služby, o kterých víš, že určitě fungují se SMS zprávami?
Dobře, dostal jsem odpověď od Voipcheap a tady je, co napsali:
Vážený zákazníku,
Ověřovací hovor/zprávu musíte být schopen přijmout osobně a přímo, jinak nelze číslo ověřit. Zdá se, že ověřovací hovory končí jako obsazené, to nemůžeme nijak ovlivnit a musíte to vyřešit se svým poskytovatelem.
V podstatě s vyřešením problému nemohou pomoci, což je z jejich strany velmi zklamáním.
Zkoušel jsem hledat alternativní poskytovatele služeb a narazil jsem na Zoiper. Přečetl jsem si tento návod a vypadá to, že pokud chci získat SIP přihlašovací údaje, musím si zaplatit Phone System, který stojí 14,95 $ měsíčně, což si nemohu dovolit.
Znamená to tedy, že pokud chci používat Zoiper, musím si zaplatit i Phone System?
Řídil jsem se návodem, který jsi poslal ohledně nastavení aplikace Zoiper a SIP2SIP. Podařilo se mi vytvořit účet, ale narazil jsem na problém.
V síťovém nastavení Zoiperu registrace selže, pokud změním Transports na TCP a vypnu STUN. A když změním Transports zpět na UDP, registrace sice proběhne úspěšně, ale nemohu uskutečňovat hovory.
V tomto případě byste se měli obrátit na sip2sip, protože odchozí hovory uskutečňujete přes ně. Pro snadné uskutečňování odchozích hovorů můžete použít náš telefonní systém.
Počkejte, právě jsem si všiml, že můj předplacený kredit u Flynumber je 0,00 $. Také se ukázalo, že nyní mohu v aplikaci Zoiper přijímat příchozí hovory, ale nemohu uskutečňovat odchozí hovory. Znamená to, že musím dobít předplacený kredit u Flynumber?
Ahoj. S potěšením mohu oznámit, že se mi nakonec podařilo problém vyřešit. Ukázalo se, že jsem ověřovací kód od Mobilevoip obdržel ve formě audio zprávy do e‑mailu. Našel jsem ho ve složce nevyžádané pošty a po zadání kódu se mi podařilo úspěšně ověřit účet a aplikace nyní dokáže uskutečňovat odchozí hovory.
Je docela vtipné, že nemohu přijímat příchozí hovory přes Mobilevoip, takže musím používat Zoiper pro příchozí hovory a Mobilevoip pro odchozí hovory. I když je to trochu nepohodlné, účel to splní, takže jsem spokojený.
Děkuji Flynumber za vaši pomoc. Vaše odpovědi a návody mě dovedly k řešení. Vaši službu budu využívat i v následujících letech.
Děkujeme za milá slova a vážíme si toho, že využíváte naše služby.
Co se týče nepřijímání hovorů v MobileVoIP, je možné, že FlyNumber není nastaven tak, aby tam hovory přesměrovával, a místo toho je posílá na SIP adresu, kterou máte nastavenou pro Zoiper.
Každopádně jsem rád, že to funguje, a pokud budete cokoli potřebovat, dejte nám prosím vědět.