המספר הפסיק לקבל שיחות – אחרי 6 חודשים שעבד מצוין

מספר הטלפון שלי עבד מצוין במשך זמן רב, כעת שיחות נכנסות כבר אינן מצלצלות, אינן נרשמות בתוכנת הטלפון (softphone) שלי כניסיונות שיחה, ועוברות ישירות לתא הקולי.

למקרה שזה רלוונטי, לא בוצעו שום שינויים בתוכנת הטלפון שלי. השינוי היחיד היה רכישת מספר FlyNumber נוסף.

היי

אנחנו לא רואים בעיות בצד שלנו מבחינת שרתי ה‑SIP, ייתכן שמדובר בבעיה ברשת המקומית.

שמנו לב שמספר ה‑USA שלך מחובר לחשבון SIP פעיל בפאנל ה‑PBX שלך (הסמן הירוק מצביע על כך שהוא רשום לאפליקציית Acrobits SIP).

יש לזכור שניתן לרשום חשבון SIP אחד לכל תוכנת SIP (softphone) – ניתן ליצור כמה חשבונות SIP שתרצה במערכת ה‑PBX.

ייתכן שהנושא כבר נפתר, אך אם לא, אנא נסה ליצור חשבון SIP חדש ולנסות לרשום אותו עם תוכנת ה‑softphone שלך.

אנחנו גם רואים הרבה שיחות מוצלחות (OK) לאחרונה בהיסטוריית השיחות.

אנא נסה גם לבצע ping לשרת ה‑SIP מאותה רשת כדי לוודא שכתובת ה‑IP שלך לא נחסמה עקב יותר מדי ניסיונות כושלים – אם אינך מצליח לבצע ping לשרת ה‑SIP, אנא פתח קריאה ושלח לנו את כתובת ה‑IP שלך.

תודה

מספר ה־USA שלי עובד מצוין, אבל בהחלט יש בעיה עם המספר שלי שמתחיל ב־+51.

המספר עם הקידומת +51 יכול לבצע שיחות אבל לא לקבל אותן. הוא התחיל להיכשל עוד לפני שבכלל הגדרתי את מספר ה־USA.

לגבי ה־softphone, אני משתמש ב־Acrobits, שתומך במספר חשבונות SIP ומאפשר לי לבחור באיזה מהם להשתמש בכל רגע נתון. קניתי את Acrobits כי אמרתם לי כאן בפורום שכך אני חייב להגדיר את הדברים כדי להשתמש בשני המספרים.

לגבי השלבים שאתם ממליצים לנסות:

1. יצירת חשבון SIP חדש ורישומו: למה בדיוק אתם מתכוונים? למחוק את החשבון של ה־+51 ב־softphone וליצור אותו מחדש? או משהו אחר?

2. Ping מאותה רשת… אתם מתכוונים מהטלפון? או מכל מחשב בבית שלי (מאחר שאני משתמש ב־WiFi לשיחות האלה)? בנוסף, השרת שאתם רוצים שאבצע אליו ping הוא זה שמופיע עבור המספר עם הקידומת +51 בלוח ה־PBX?

3. דרך אגב, הפורום אומר שאקבל התראות כשמתפרסמת תשובה… אבל לא קיבלתי כלום כשעניתם. יש לכם מושג למה?

היי

אנחנו רואים שהמספר 51 קיבל לאחרונה כמה שיחות OK, אז נקווה שהנושא טופל.

התכוונו פשוט למחוק לחלוטין את מודול ה־person יחד עם חשבון ה־SIP המשויך וליצור חדש.

יש אפליקציות בטלפון שלך שיאפשרו לך לבצע ping לשרתים וכתובות IP, אתה יכול פשוט לבצע ping ממחשב שמחובר לאותה רשת Wi‑Fi כמו הטלפון – בצע ping לשרת שמופיע תחת מודול ה־person עבור המספר 51 (למרות שב־PBX panel השרתים עבור כל מכשירי ה־SIP שלך אמורים להיות זהים).

הלוג שלנו מראה שהאימיילים נשלחים כראוי, ייתכן שכדאי להוסיף לרשימת ההיתרים (whitelist) את info[at]flynumber.com ולבדוק את תיקיית הספאם שלך. בנוסף ביקשתי מתוכנת הפורום לשלוח אליך אימייל בדיקה, עדכן אותנו אם עדיין יש בעיות.

עריכה: אנא בדוק גם את ההעדפות שלך בפורום כדי לוודא שהגדרת לקבל את כל האימיילים, בין אם אתה פעיל בפורום ובין אם לא.

מחיקת מודול ה-Person ויצירה מחדש שלו פתרו את הבעיה. שמתי לב שלפני המחיקה המכשיר הופיע כלא זמין (נקודה אדומה) ואחרי זה הוא הופיע תקין (נקודה ירוקה).

הדבר החשוב הוא שלא משנה מה היו הבעיות, אני שוב יכול לקבל שיחות מהמספר +51.

נעבור לדברים הפחות חשובים:

א) לא קיבלתי את האימייל מהפורום. בדקתי בדואר הזבל והוא אפילו לא שם. מוזר, כי אני זוכר שקיבלתי אותם (לפני כמה חודשים). אולי אני צריך להוסיף לרשימת ההיתרים (whitelist) כתובת שולח מסוימת?

ב) מההערות הקודמות שלך קיבלתי את הרושם שאוכל לקבל שיחות או מהמספר +51 שלי או מהמספר +1 שלי על הסופטפון, אבל לא משניהם. אני בהחלט צריך את הפונקציונליות הזו, מה הפתרון? (1) להשיג סופטפון אחר ולרשום עליו אחד מהמספרים (בהנחה שהבעיה היא "לפי סופטפון" ולא "לפי IP"), או (2) להעביר אחד משני המספרים לספק אחר מ-FlyNumber, כך שהשרתים שלכם לא יתבלבלו מזה שהם "מכירים יותר ממספר אחד"?

זה האימייל שצריך להוסיף לרשימת ההיתרים (whitelist)

אתה יכול לקבל שיחות משני המספרים על אותו חשבון SIP ואותו מכשיר SIP, פשוט קח את שני מודולי מספרי הטלפון ב‑PBX וחבר אותם לאותו מודול Person

אתה יכול גם לבחור “Auto CLID” במכשיר ה‑SIP כך שכאשר אתה מתקשר למספר בארה"ב, מספר ה‑FlyNumber האמריקאי שלך USA יופיע בזיהוי המתקשר, ואם אתה מתקשר למספר בפרו, מספר ה‑FlyNumber הפרואני שלך Peru יופיע בזיהוי המתקשר