Mano numeris nustatytas į „Forwarding details – Phone System“, bet…

Mano numeris, kurį ką tik nustatiau į „Forwarding details - Phone System“, tačiau visi įeinantys ir išeinantys skambučiai nepavyko, lyg taip ir turėjo būti anksčiau. Kodėl? Skambučių srautas beveik nebuvo liestas. Aš tik neseniai pakeičiau jį į PBX Phone System, nes pastebėjau, kad skambučių srautas neatspindi nieko, kas buvo padaryta Phone.Systems. Įeinantys skambučiai turėtų skambinti į LinPhone SIP, o ne į Phone.Systems pateiktą SIP paskyrą. :expressionless_face:

Labai norėčiau, kad visi mano Flynumbers būtų nukreipti į Cloud Phone System, kad galėčiau pats valdyti maršrutus. DTLS ir TLS įjungti.

Be DTLS ir TLS palaikymo, mano netechniniams šeimos nariams ir man nuolat tenka keisti bendrą LinPhone šifravimo nustatymą į „none“, kad galėtume vykdyti išeinančius skambučius per phone.systems proxy SIP. Šis nustatymas taikomas globaliai visoms programėlėje išsaugotoms proxy SIP paskyroms. Man tai nepatogu, kad esame priversti atsisiųsti atskirą phone.systems pateiktą programėlę vien tam, kad galėtume skambinti, ypač turint omenyje, kad įeinantys skambučiai jau dabar yra puikiai nukreipiami į LinPhone taip, kaip ir numatyta (bet šiuo metu neveikia po to, kai pagrindinėje FlyNumber svetainėje pakeičiau „Forwarding details“ į „Phone System“).

Atsiprašome už pavėluotą atsakymą, @Zar, ir dirbame, kad jums įjungtume TLS telefono sistemoje.

Paprastai tai atliekama daug greičiau, tačiau mūsų inžinieriui reikia atlikti tam tikrus pakeitimus jūsų paskyroje, netrukus turėtume pateikti naujienų.

Palikite nustatymus My account > My FlyNumbers tokius, kokie yra (ką tik patvirtinome, kad visi jūsų numeriai dabar nukreipti į telefono sistemą).

Ačiū už atsakymą! Štai mano testo rezultatai. Atsiprašau, jei iš vieno iš SG numerių buvo didelis naudojimo srautas, nes turėjau nuolat testuoti, ar skambučių srautas veikia tiek iš mano vietinio mobilaus telefono, tiek iš kito asmens telefono.

————

Nesėkmingos operacijos

• SIP paskyros ir peradresavimo konfigūracija: phone.systems pateiktos SIP paskyros, konkrečiai SIP Forwarding, numatytasis medijos tipas „DTLS“ ir transporto protokolas „TLS“, vis dar yra išjungti.

• SIP peradresavimas į LinPhone naudotojus: Skambučiai, peradresuojami LinPhone naudotojams, neveikia taip, kaip tikėtasi.

• PSTN peradresavimas: Viešojo komutuojamojo telefono tinklo (PSTN) peradresavimas šiuo metu neveikia.

• Skambučiai į JK fiksuotojo ryšio linijas: Skambučiai, inicijuojami iš JK fiksuotojo ryšio linijų, nesusijungia tinkamai ir nesilaiko nustatyto Ring Queue skambučių srauto.

• Vidiniai SIP skambučiai į Flynumbers: Nors skambučiai iš phone.systems SIP paskyrų į Flynumbers skamba pradiniame SIP paskyros gale, jie nesilaiko Ring Queue skambučių srauto, kuriame tuo pačiu metu turėtų dalyvauti PSTN peradresavimas, SIP paskyros ir SIP peradresavimas.

• Netikėtas skambučių nukreipimas tam tikriems numeriams: Keli numeriai (SG numeris, pasibaigiantis 5440, JK numeriai, pasibaigiantys 3701, 3704, 3720 ir 63561) skamba, tačiau, atrodo, prisijungia prie nenumatytų vietinių gavėjų, o ne prie Flynumber, ir taip pat ignoruoja sukonfigūruotą Ring Queue skambučių srautą.

Sėkmingos operacijos

• Fiksuotojo ryšio linija į Singapūro numerį: Skambučiai iš fiksuotojo ryšio linijos į Singapūro numerį, pasibaigiantį 5115, veikia tinkamai, bet tik į phone.systems pateiktą SIP paskyrą, o ne į SIP peradresavimą ir PSTN taisyklę Ring Queue.

Ką tik atlikau SMS testą iš tikro mobiliojo numerio į vieną iš JK mobiliųjų numerių – jis taip pat nepavyko. Niekas neatėjo į mano el. paštą.

• Skambučiai iš realaus fiksuoto/mobiliojo ryšio į Singapūro numerį: Skambučiai iš fiksuoto ryšio į Singapūro numerį, kuris baigiasi 5115, dabar veikia, galbūt tik mano realus telefonas nemėgsta šio skambučio. Patikrinau įeinančius skambučius (paprašiau jų paskambinti 5115 numeriu) į PSTN per kitų šeimos narių numerius iš tos pačios šalies ir vieną iš Meksikos.

Visi kiti anksčiau minėti neveikiantys numeriai vis dar neveikia ir nenukreipiami į „flypbx Call Flow“. Ar jūs tai darote rankiniu būdu? Manau, kad gavus numerį, reikia sukurti naują telefono numerį (DID Number) „phone systems“ sistemoje. Spėju, kad viskas nėra automatizuota. Beje, aš jau įvedžiau visus numerius, priskirtus „call flow“. Liko tik 1 numeris, kurio jūs man dar nepriskyrėte.

Sveiki, @Zar,

Ar galite pateikti kai kurių skambučių žurnalus tuo metu, kai skambučiai nepavyksta?

Per labai trumpą laiką ateina šimtai skambučių, todėl nesu tikras, ar tai gali būti pajėgumo problema.

Ar galėtumėte pabandyti vykdyti po vieną skambutį kiekvienai nukreipimo paskirčiai? Pavyzdžiui, vieną skambutį į SIP paskyrą, vieną skambutį į telefono numerį, ir tuomet galėsime iš ten gilintis į problemas.

Mes nematome jokių konkrečių nesklandumų, kurie galėtų sukelti problemas.

Dėl TLS mums reikia patikslinti šios (naujos) paskyros naudojimą, kad įsitikintume, jog viskas gerai – turime apsaugoti savo santykius, ypač susijusius su mūsų partnerystėmis su operatoriais, todėl prašome atleisti už šį susirašinėjimą pirmyn ir atgal, kol viską išsiaiškinsime.

Šimtai? Tai gerokai per daug. Aš neskambinu šimtais. Mano pirštai ar šeimos narių pirštai pavargtų. Gal 10–30 skambučių per valandą ar per dieną? Bandau testuoti vėl ir vėl, bet nesėkmingai. Tikiu, kad žurnalai (logs) yra phone.systems vidinėje sistemoje (backend).

Taip, būtent taip ir dariau. Galite pabandyti patestuoti, jei norite, paskambinę tais numeriais, išskyrus 5115, iš tikro fiksuoto / mobilaus ryšio. 5115 veikia puikiai. Erm… Galėčiau padaryti dar vieną testavimo etapą, tarkim… 1 numeris, 1 skambutis per valandą?

Gerai, supratau. TLS dalis gali palaukti. Tiesiog skambučiai nenukreipiami į call flow, kitaip aš girdėčiau skambėjimo garsą, kurį jau esu nustatęs visiems, išskyrus vieną, kuris dar laukia, kol jam bus priskirtas numeris.

Visi numeriai yra paskutiniai 4 skaitmenys. Visi toliau nurodyti numeriai yra skambinantys ir iš softphone kliento, ir iš vietinio mobiliojo numerio. Bus atliekami skambučių testai kas valandą. Jei skambučių žurnale atsiras šlamštas iš to paties siuntėjo/gavėjo, neklauskite manęs kodėl, aš nežinau. Gali būti telekomo pusė. Aš iš to paties vietinio numerio ir (arba) softphone skambinčiau tik vieną arba daugiausia 4 kartus.

———

5115 (SG numeris) testas atliktas, skambutis iš 5435 (realaus pasaulio mobilusis). Veikia kaip numatyta, su skambučių sraute (Call Flow) nustatytu skambučio signalu. - 18:13 GMT +08

Skambučio laikas Call Flow CDR
2025-09-17 18:05:52

Žurnalas Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory
2025-09-17 10:05:11

Nežinomas JAV numeris 8467 skambino 5115 numeriu

2025-09-17 19:36:17

2025-09-17 11:36:16

———

5440 (SG numeris) testas atliktas, skambutis iš 4304 (realaus pasaulio mobilusis). Skambėjo ir Nepavyko - 19:33 GMT +08

Nepasirodė

2025-09-17 11:33:22

———

3561 (JK Londono numeris) testas atliktas, skambutis iš 4304 (realaus pasaulio mobilusis). Neskambėjo ir Nepavyko - 20:06 GMT +08

Nepasirodė

Žurnalas Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (Yra apie 27 žurnalo įrašai ir aš nežinau kodėl. Nuoširdžiai, aš skambinau tik vieną kartą!)
2025-09-17 12:06:10

———

3701 (JK mobilusis numeris) testas atliktas, skambutis iš 4304 (realaus pasaulio mobilusis). Numeris negaliojantis ir Nepavyko - 21:48 GMT +08

Nepasirodė

Žurnalas Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (Skambinta 4 kartus. Visais atvejais rodė, kad numeris negaliojantis)
2025-09-17 13:48:16

———

3704 (JK mobilusis numeris) testas atliktas, skambutis iš 4304 (realaus pasaulio mobilusis). Buvo paleista kažkokia reklama „The world of knowledge and entertainment“ ir Nepavyko „Nepasirodė Call Flow žurnaluose“ - 12:44 GMT +08

Nepasirodė

Žurnalas Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (Skambinta 4 kartus iš vietinio numerio – grojo reklama, ir du kartus iš softphone, kur skambutis iškart nutraukiamas)
2025-09-18 4:37:25

———

3720 (JK mobilusis numeris) testas atliktas, skambutis iš 4304 (realaus pasaulio mobilusis). Skambėjo, bet neaišku kam skambinama, nes softphone ir vietinis numeris NESKAMBĖJO, ir Nepavyko „Nepasirodė Call Flow žurnaluose“ - 15:47 GMT +08

Nepasirodė

Žurnalas Flynumber - https://www.flynumber.com/callhistory (Skambinta 1 kartą iš vietinio numerio ir DU kartus iš softphone, kur skambutis iškart nutraukiamas)
2025-09-18 7:47:53

———

Sveiki, @FlyNumber,

Viskas atlikta. Prašau patikrinti. Jau artėja dvi savaitės nesėkmių. Mačiau kelias apžvalgas Trustpilot, kur kiti buvo tokioje pačioje situacijoje. Visi priskirti numeriai, išskyrus 5115, nesijungė prie phone.systems. Tai jūsų vidinė problema ir neturi nieko bendra su įeinančiais skambučiais. Skambinau iš vietinių Singapūro numerių (mano ir kito asmens) ir iš softphone per kitą SIP tiekėją taip pat. Retais atvejais buvo skambučių iš Malaizijos ir Meksikos, kur jie visi galėjo prisiskambinti numeriu 5115, bet ne į visus kitus numerius.

Sveiki vėl, @Zar,

Peržiūrėjęs jūsų skambučių srautą ir žurnalus, matau kelias problemas.

Kai kuriose srauto vietose jūs persiunčiate skambučius į įprastą telefono numerį, o įeinantys skambučiai yra su paslėptu / anonimišku numeriu – tai gali kelti problemų (operatoriaus lygmeniu).

Pažiūrėkite šią naudingą informaciją ir daugiau detalių čia [tinklaraščio įrašas].

Kalbant apie kai kuriuos „Request terminated“ įrašus, kuriuos matote žurnaluose – atrodo, kad tai kyla iš persiuntimo. Įsitikinkite, kad telefonas / įrenginys yra prisijungęs. Matome, kad naudojate SIP; įsitikinkite, kad SIP kliente išjungtas STUN ir pabandykite perjunginėti TCP/UDP transporto nustatymus SIP kliente. Taip pat gali padėti, jei atsiųstumėte dalį SIP kliento žurnalų (tik aktualią dalį, pavyzdžiui, kai ateina bandomasis skambutis).

Dėl JK numerių paskyroje – ar galėtumėte pabandyti vieną iš jų nustatyti tiesiogiai į skambėjimo grupę / kontaktinį metodą, kad galėtume aiškiai ištestuoti ir atmesti tokius dalykus kaip call router ir queue, kuriuos buvote nustatę?

Beje, kiekvienam numeriui yra 2 kanalų įeinančių skambučių limitas (ateityje suteiksime galimybę įsigyti daugiau), tačiau matome, kad jūsų JK FlyNumber, pasibaigiantis 3561, gauna kelis skambučius per vieną ar dvi sekundes. Nežinome, ar čia pasiekiate limitą, bet taip pat nematome JK numerių, kurie skambina į FlyNumber. Tad verta ir tai patikrinti.

Nustatykime šį JK FlyNumber tiesiogiai į vieną iš jūsų SIP paskyrų ir atitinkamai ištestuokime, prašau.

Taip pat vertiname jūsų kantrybę ir atsiliepimus dėl viso šito.

Sveiki vėl, @FlyNumber

Jau bandžiau ir su UDP, ir su TCP, su įjungtu ir išjungtu STUN, dar prieš iškeldamas šią problemą.

Skambučių srautas pakoreguotas taip, kad visi žemiau esantys numeriai būtų nukreipti tiesiai į Calling Queue. Taip pat pašalintas visas SIP Forwarding iš visų Call Queues, tad dabar yra tik PSTN ir SIP Account.

5440, 3561, 3701, 3704, 3720

Visi šie numeriai (išskyrus 5115, kuris veikė tiek įeinantiems, tiek išeinantiems skambučiams su skambėjimo garsu, nesvarbu, kokia priemonė buvo naudojama skambinti) nesuveikė įeinantiems skambučiams. Išeinantys skambučiai veikia be „+“ prefikso, kai softphone skambina į realų vietinį numerį.

• Flynumber į flynumber į visus tuos numerius per softphone, su „+“ prefiksu ir be jo, nesuveikė. Naudotas skambučio adresas yra sip:[email protected]

• Vietinis numeris, skambinantis į tuos fly numerius su „+“ prefiksu ir be jo, nesuveikė. Vietinis numeris vietoj to paskambino kažkam realiame pasaulyje, turinčiam tuos numerius. Mano vietinis mobiliojo ryšio numeris turi IDD, kad galėčiau skambinti tarptautiniais numeriais.

5115 neliessiu, nes jis veikia puikiai.

Labai vertinu jūsų kantrybę, @Zar, ir mes radome problemą. Dėl ankstesnio prašymo įjungti TLS kiti (naujesni) FlyNumbers čia nebuvo tinkamai sukonfigūruoti. Ką tik patvirtinau, ir dabar visi jūsų FlyNumbers turėtų veikti taip pat, kaip ir jūsų pradinis 5115.

Prašau išbandyti dar kartą ir pranešti, jei su kuo nors susidursite.

1 patinka

Dabar veikia taip, kaip turėtų, nors išliko nepatogumas, kad visi turi pakeisti DTLS skambučių šifravimą į None, nes skambutis su nepakeista ta parinktimi bus nutrauktas. Ačiū @FlyNumber, tikimės, kad pavyks sutvarkyti tą dalį. Vis dar be galo laukiu paskutinio numerio, vis dar Tijuana Mobile. Išbandžiau SMS į priskirtus numerius – taip pat neveikia.

• Bandomieji skambučiai į JK ir SG numerius / iš jų dabar veikia be DTLS.
  • Vis dar laukiu Tijuana Mobile.
  • SMS (gavimas el. paštu) neveikia. Siųsta į JK mobilųjį.

Sveiki, @Zar,

Jūsų Meksikos numeris buvo išsiųstas ir yra aktyvus telefono sistemoje.

Dabar, kai tai veikia ir gavome paaiškinimą dėl didelės apimties skambučių, imsimės TLS įjungimo šiai paskyrai – tiesiog norime aiškiai suprasti, kam paskyra yra naudojama.

Dėl SMS, prašome, jei galite, būtinai atlikite testą iš JK (UK) mobiliojo numerio – daugiau informacijos apie SMS rasite čia:

Ačiū, @FlyNumber. Dirbu su skambučių maršrutais Meksikos numeriui ir kaip tik dabar tai testuojame.

Kaip dabar jau žinote (ekrano nuotrauka pridėta žemiau), DTLS yra bendras skambučių ir medijos šifravimo nustatymas LinPhone nustatymuose, o ne atskiras SIP proxy nustatymas Flynumber SIP paskyrai.

Tai veikia mano šeimos ir mano paties pokalbius pagrindinėje SIP (ne proxy), nes mums visada reikia išjungti šį dalyką kiekvieną kartą, kai norime atlikti išeinantį skambutį.

Asmeniškai aš turiu apie 6 SIP paskyras, prijungtas prie LinPhone programėlės: 1 yra LinPhone, 2 iš jų yra Flynumber, o kitos – mano pačio savarankiškai talpinami serveriai darbui. Kai kurie mano šeimos nariai turi dar daugiau nei aš, todėl būtų labai nepatogu nuolat keisti nustatymus, o tie, kurie nėra techniškai išprusę, turi man skambinti vien tam, kad paprašytų pagalbos. Atsiprašau, bet tai jau 4 ar 5 kartas, kai turiu jums tai aiškinti.

Galvojau, kad bus paprasta tai įjungti.

Kalbant apie TLS, nesu tikras, ar DTLS turi veikti kartu su TLS, todėl TLS ir yra kaip parinktis.

Sveiki vėl, @Zar,

Renkame daugiau informacijos apie TLS įjungimą, paskyrą atnaujinsime kuo greičiau.

Kaip alternatyvą galite apsvarstyti telefono sistemos programėlę – ji naudoja WebSocket.

Čia pagal numatytuosius nustatymus naudojami WebSocket ir TLS – daugiau informacijos rasite čia

Sveiki, @FlyNumber

Ačiū už atsakymą. Galvojau tą patį, bet, pasirodo, LinPhone naudoja savo pritaikytą end2end šifravimą su lime, be TLS ir DTLS. Tai tik sukurtų dar vieną problemą – visi turėtų persikelti, o mūsų sena pokalbių istorija būtų prarasta. Šiuo metu esu pasimetęs, kaip spręsti, ką būtų galima padaryti, jei pereitume prie kitos sistemos. Lengviausias kelias būtų tiesiog naudoti DTLS tam Call/Media pasirinkimui, bet viską palikti nepakitę ir veikiančią.

Sveikas, @Zar,

Supratau, ir panašu, kad esi stipriai investavęs į LinPhone ir jo infrastruktūrą, kiek tai susiję su žinutėmis ir skambučiais.

Planuojame pirmadienį savo pusėje įjungti TLS, kad pažiūrėtume, ar pavyks rasti šiai problemai apeinamąjį sprendimą.

Sveikas dar kartą, @Zar

Čia TLS parinktis buvo įjungta, pabandyk tai su LinPhone ir pranešk man, ar tai išsprendžia problemas.

Labai ačiū, @FlyNumber! Išbandžiau ir patikrinau. DTLS ir Post Quantum ZRTP vis dar negalima naudoti. Pasakiau visiems savo šeimos nariams pereiti prie SRTP su įjungta parinktimi „šifravimas yra privalomas“, kad kiekvienas kitas SIP pagrindinis ir tarpinis serveris galėtų būti naudojamas be jokių klaidų. Vis dėlto tai jau šis tas ir padeda išvengti galvos skausmo. Skambučiai ir žinutės dabar praeina.

1 patinka