Visiems, kurie susiduria su nuolat besikeičiančiomis UBER sudėtingo VOIP, SIP, TRUNK ir dar maždaug tuzino kitų sunkiai suprantamų šios technologijos terminų smėlio kopomis, verta žinoti, kad tai yra labai detali ir techninė sritis, kuri reikalauja DAUG skaitymo, mokymosi ir nusivylimų!
Mano užduotis: paskambinti į JK 800 numerį iš savo Android telefono.
1 savaitė intensyvių pastangų. Be sėkmės.
Pirmiausia pakalbėkime apie Android programėles, kurių yra daug. Rekomenduojama programėlė nesivadina FlyNumber, ne, ji gudriai užmaskuota pavadinimu „phone.systems“ dėl priežasčių, kurios nėra aiškios. Iššvaisčius bent tuziną valandų bandant ją įdiegti, jau nekalbant apie sukonfigūravimą, per daugelį mėnesių galiu patvirtinti, kad tai arba prasta beta versija, arba tiesiog beviltiškai nervinanti „crapware“ (šlamšto programinė įranga). Dar labiau neramina tai, kad tai nėra pripažįstama.
Kita yra NEMOKAMA Voiper. Ji veikė kelis mėnesius su erzinančiais pranešimais apie atnaujinimą, bet iš jos galima skambinti ir priimti skambučius. Kai skambučiai į JK iš JAV numerio neveikė, pasirinkau antrą numerį JK. Free Voiper VEIKIA TIK SU VIENU NUMERIU. Jei ruošiatės mokėti už programėlę, Voiper greičiausiai nėra pirmasis pasirinkimas.
Jei esate toks kaip aš – turite telefoną iš vienos šalies, kreditinę kortelę iš kitos ir šiuo metu esate trečioje – „Google Play Store“ neleis pirkti programėlių. Kita problema ta, kad kai keičiate telefonus, kaip aš kas antrą mėnesį, jau nupirktos programėlės įdiegimo procesas tampa valandos ar dviejų trukmės skambučių į pagalbą ir vargo reikalaujančia procedūra.
Buvo pasiūlyta, kad Groundwire arba Acrobits veikia su FlyNumber. Yra ir kitų – paieškokite „Google“. Sip2Sip tinka tik įeinantiems skambučiams.
Tada yra kitos tariamai nemokamos versijos, tokios kaip 3CX. Jie dabar pašalino „Generic SIP“ parinktį ir pateikia tik „supported providers“ (palaikomus tiekėjus), tarp kurių, žinoma, nėra Fly Number.
Dar viena diena iššvaistyta.
Dabar pereisiu prie kito varianto ir bandysiu įdiegti bei sukonfigūruoti tą trunk, SIP, numerį, slaptažodį ir t. t., ir t. t.
Papildysiu šį įrašą, kai pereisiu likusias Android programėlių parinktis.