FlyNumber Android įrenginiuose su NEMOKAMA programa skambučiams priimti ir atlikti – RABBIT HOLE

,

Visiems, kurie susiduria su nuolat besikeičiančiomis UBER sudėtingo VOIP, SIP, TRUNK ir dar maždaug tuzino kitų sunkiai suprantamų šios technologijos terminų smėlio kopomis, verta žinoti, kad tai yra labai detali ir techninė sritis, kuri reikalauja DAUG skaitymo, mokymosi ir nusivylimų!

Mano užduotis: paskambinti į JK 800 numerį iš savo Android telefono.

1 savaitė intensyvių pastangų. Be sėkmės.

Pirmiausia pakalbėkime apie Android programėles, kurių yra daug. Rekomenduojama programėlė nesivadina FlyNumber, ne, ji gudriai užmaskuota pavadinimu „phone.systems“ dėl priežasčių, kurios nėra aiškios. Iššvaisčius bent tuziną valandų bandant ją įdiegti, jau nekalbant apie sukonfigūravimą, per daugelį mėnesių galiu patvirtinti, kad tai arba prasta beta versija, arba tiesiog beviltiškai nervinanti „crapware“ (šlamšto programinė įranga). Dar labiau neramina tai, kad tai nėra pripažįstama.

Kita yra NEMOKAMA Voiper. Ji veikė kelis mėnesius su erzinančiais pranešimais apie atnaujinimą, bet iš jos galima skambinti ir priimti skambučius. Kai skambučiai į JK iš JAV numerio neveikė, pasirinkau antrą numerį JK. Free Voiper VEIKIA TIK SU VIENU NUMERIU. Jei ruošiatės mokėti už programėlę, Voiper greičiausiai nėra pirmasis pasirinkimas.

Jei esate toks kaip aš – turite telefoną iš vienos šalies, kreditinę kortelę iš kitos ir šiuo metu esate trečioje – „Google Play Store“ neleis pirkti programėlių. Kita problema ta, kad kai keičiate telefonus, kaip aš kas antrą mėnesį, jau nupirktos programėlės įdiegimo procesas tampa valandos ar dviejų trukmės skambučių į pagalbą ir vargo reikalaujančia procedūra.

Buvo pasiūlyta, kad Groundwire arba Acrobits veikia su FlyNumber. Yra ir kitų – paieškokite „Google“. Sip2Sip tinka tik įeinantiems skambučiams.

Tada yra kitos tariamai nemokamos versijos, tokios kaip 3CX. Jie dabar pašalino „Generic SIP“ parinktį ir pateikia tik „supported providers“ (palaikomus tiekėjus), tarp kurių, žinoma, nėra Fly Number.

Dar viena diena iššvaistyta.

Dabar pereisiu prie kito varianto ir bandysiu įdiegti bei sukonfigūruoti tą trunk, SIP, numerį, slaptažodį ir t. t., ir t. t.

Papildysiu šį įrašą, kai pereisiu likusias Android programėlių parinktis.

Sveiki, @Linguini,

Ačiū, kad parašėte, ir jūsų atsiliepimai mums tikrai labai vertingi.

Nors sutinkame, kad iš pradžių tai gali atrodyti pribloškiama, kai supranti esmę, viskas iš tiesų gana paprasta. Mūsų idėja pasiūlyti čia labiau „techninę“ strategiją yra suteikti kuo didesnį lankstumą. Naudojant SIP (standartą telefonijos/VoIP perdavimui) galutiniai naudotojai gali labai lanksčiai pritaikyti, kaip skambučiai yra daromi ir priimami.

Pasirodo, mūsų statymas pasiteisino – AI platformos dabar siūlo SIP integracijas su savo platformomis – tai reiškia, kad FlyNumber nustatymas su jomis yra paprastas ir aiškus.

Žr.: Vapi AI SIP intro ir Using SIP with OpenAI kaip šio dalyko pavyzdžius.

Su AI dabar tai daug lengviau suprasti, ypač turint omenyje mūsų neseniai pridėtą funkciją, leidžiančią peržiūrėti mūsų dokumentaciją markdown formatu (formatu, kurį AI lengvai supranta). Žr. šį X įrašą.

Taigi, pavyzdžiui, galite įvesti šį URL į ChatGPT https://www.flynumber.com/docs/phone-system-guide/main-menu/contact-methods.md ir užduoti klausimus – „Kaip man tai priversti veikti mano Android telefone?“ … „Peržiūrėk jų kitus dokumentus ir padėk man tai suprasti“ – ir taip toliau.

Ar bandėte Linphone? Manau, tai čia galėtų būti tinkamas pasirinkimas.

https://www.linphone.org/en/download/#linphoneapp

Praneškite mums, ar tai jums tinka; labai norėtume išgirsti jūsų atsiliepimus.

Ne. O tu bandei?

Pirmą kartą tai paminėjai po kiek palaikymo el. laiškų…

Gerai, pradėkime…

Eik į el. paštą, nuskenuok QR kodą
klaidos pranešimas: INVALID QR CODE (NETEISINGAS QR KODAS)

Hmmm, rodos, prisimenu, kad kvietimas baigia galioti, bet nebeatsimenu po kiek laiko, tai

vėl išsiunčiu kvietimą (resend Invite)

h t t ps://w w w .fly number .com / pbx - panel

dešinėje pusėje spausk Phone System Panel šoniniame meniu.
kairėje pusėje spausk users
spausk ant trijų taškų prie vartotojo
spausk Resend Invite App
(tai išsiunčia QR kodą į tavo el. paštą)
Eik į el. paštą, nuskenuok QR kodą
klaidos pranešimas: INVALID QR CODE (NETEISINGAS QR KODAS)

praleisk QR kodą ir suvesk duomenis ranka
spausk „use third party SIP account“
Username
password
Domain: sip.phone.systems
display name: Phone Systems
UDP
TCP
TLS
Hmmm, išbandyk visus tris
klaidos pranešimas: Wrong password or username (Neteisingas slaptažodis arba vartotojo vardas)

Advanced settings:
AuthenticaionID - palik tuščią
SIP Proxy server URL -***
klaidos pranešimas: Wrong password or username (Neteisingas slaptažodis arba vartotojo vardas)

AI paieška: setup linphone for flynumber
žiūriu 10 min video su mano ūsais „handlebar“
USERNAME PAPRASTAI YRA TAVO PRAPLĖTIMO (extension) NUMERIS
Oooooooook, pabandom tai, bet koks tas numeris???
pabandau kelis, pvz. tą, kuris po / Forwarding details VoIP : flypbx . com/

ir štai vėl esame, visiškai pasiklydę SIP žemėje.

dar viena valanda prarasta triušio oloje su šia programėle.

Bandau paskelbti tai… ERROR Users can only post 2 links (KLAIDA Vartotojai gali paskelbti tik 2 nuorodas)

atsidusimas… perrašau įrašą iš naujo

Gaila girdėti, kad turite su tuo problemų, @Linguini.

Taip, ir galite pridėti kelias SIP paskyras.

Iš tikrųjų ką tik tai išbandžiau, kad įsitikinčiau.

Sąranka buvo gana paprasta, naudokite „third-party SIP account“.

Vienintelis nustatymas, į kurį, kiek galiu spręsti, reikia atkreipti dėmesį, yra „transport“ – pagal numatytuosius nustatymus jie yra pasirinkę TLS. Vietoj to pasirinkite TCP arba UDP.

Tai visiškai nesusiję su phone.systems programėle ar kokia nors QR kodo logika (nei su FlyNumber, nei su Linphone).

Įsitikinkite, kad naudojate SIP prisijungimo duomenis iš „SIP Accounts“ savo telefono sistemos skydelyje.

Praneškite mums, jei su kuo nors susidursite.

Gerai, pradedame antrą savaitę, bandau paskambinti į JK 800 numerį

>Taip, ir galite pridėti kelias SIP paskyras.

Būtent to ir prašiau praėjusią savaitę…

>Nustatymas buvo gana paprastas, naudokite „third-party SIP account“.

Kaip minėjau, tą dalį supratau )

Visa kita – tai detalės, kurių, kaip aiškinau, negaliu suprasti

„GAN PAPRASTA“ yra programa, kuri įsirašo, nuskenuoja QR kodą ir IŠ TIKRŲJŲ VEIKIA!

kol kas 2 savaitės ir NIEKAS nėra gana paprasta!

Kaip minėta, phone.systems programa neleidžia atlikti nustatymo ir užstringa bandydama (naujausia Android versija). Ji netinkama naudoti.

>Įsitikinkite, kad naudojate SIP prisijungimo duomenis iš „SIP Accounts“ savo phone system skydelyje.

ŠTAI čia yra problema, kurią nurodžiau aukščiau – KOKIUS būtent prisijungimo duomenis?

Išsamiai paaiškinate žingsnius, kuriems man nereikia pagalbos, ir tada nepateikiate detalių, kurioms man iš tikrųjų reikia pagalbos. Tai nėra palaikymas!

Man reikia URL. Man reikia pavyzdžio. Man reikia detalių. Tai jau 2 savaitė…

Esu beveik tikras, kad turite gerą produktą, bet visa šita konfigūracija NĖRA TRIVIALI užimtiems žmonėms, kurie nenori gilintis į žemo lygio telefono sistemų technologijas!

>phone system panel.

Darau prielaidą, kad tai čia???

https://www.flynumber.com/my-account

TADA SPAUSTI „phone system panel“ dešinėje??

Tai nuveda į puslapį su daugybe instrukcijų:

Konfigūruokite savo Phone System

Kurkite individualius skambučių srautus naudodami mūsų intuityvią „drag-and-drop“ sąsają. Kurkite profesionalias telefono sistemas su skambučių grupėmis, balso pašte ir išplėstiniu nukreipimu – viskas su realaus laiko atnaujinimais, kurie įsigalioja iš karto.

Pagrindinės funkcijos

• Vizuali sąsaja: „Drag-and-drop“ kūrimo įrankis su moduliais ir virtualiais kabelių sujungimais

• Atnaujinimai realiu laiku: Pakeitimai pritaikomi iš karto – nereikia išsaugojimo

• Skambučių grupės (Ring Groups): Skambučių paskirstymas keliems komandos nariams vienu metu

• Skambučių eilės (Call Queues): „Ring All“ arba „Round Robin“ strategijos skambučių paskirstymui

• Interaktyvus balso atsakiklis (IVR): Kurkite meniu sistemas skambintojams

• Laiko sąlygos (Time Conditions): Nukreipkite skambučius skirtingai pagal darbo valandas

• Profesionalus balso paštas: Užfiksuokite žinutes, kai skambučiai neatsakomi

Kaip tai veikia

1. Pridėkite modulius: Patalpinkite telefono numerius, skambučių grupes ir kitus blokus savo darbo erdvėje
  2. Sujunkite komponentus: Naudokite virtualius kabelius skambučiams nukreipti tarp modulių
  3. Organizuokite srautus: Suskirstykite susijusius modulius į skambučių srautus ir darbo erdves
  4. Išbandykite iš karto: Visi pakeitimai įsigalioja akimirksniu realaus laiko testavimui

ŠIAME puslapyje NEMATAU jokių „SIP ACCOUNTS“…

Ar dabar turiu spausti mygtuką „Launch Phone System“?

VĖL PASIKLYDAU

Taigi, ignoruodamas tą triušio olą, kuri niekur nenuvedė, gal verčiau pažiūrėsiu į detales, kurias žinau:

username=ca*****

password=*******

Bet tai yra prisijungimui prie mano paskyros. Ar turiu juos naudoti linphone? Skamba mažai tikėtina, bet jūs nesakote

Galbūt tai yra

Username: f5*******s
Password: v#####o

toliau – domain

ar tai šitas:
Domain/server: sip.phone.systems

ar tiesiog: phone.systems

jūs nesakote

Toliau „Display name“, kuris, spėju, nesvarbus ir galiu pasirinkti bet ką?

Galiausiai TLS UDP TCP, kurį jūs nurodėte (vienas iš penkių, kurių man reikia)

PRAŠAU PRAŠAU turėkite omenyje, kad jums tai gali būti trivialu, bet NE klientams :confused:

Bandžiau JK paskyros l/p ir sip.phone.systems kaip domain

NEPAVYKO PRISIJUNGTI – KLAIDOS KODAS: IOERROR

Sveiki, @Linguini,

Atsiprašau už visą šitą pirmyn–atgal.

Teisingai, jūs spaudžiate „Launch Phone System“, kad atsidarytų skydelis.

Eikite į „Contact Methods“, tada į „SIP Accounts“.

Čia:

Spustelėkite 3 vertikalius taškus kairėje eilutės/įrašo pusėje, kad pamatytumėte kiekvienos SIP informacijos duomenis. Jūsų JAV numeris atrodo aktyvus (taip pat rodo ir ryšio būseną). JK numeris nerodomas kaip aktyvus.

Galite naudoti UDP arba TCP – tame pačiame nustatymų ekrane (po to, kai paspaudėte 3 vertikalius taškus) pamatysite, kad ir TCP, ir UDP yra prijungti.

Prašome pabandyti pridėti JK FlyNumber SIP paskyras iš ten į savo SIP klientą ir praneškite mums rezultatus – jei galėtumėte įkelti Linphone/Zoiper ekrano nuotraukas, tai labai padėtų.

P. S.

Jei nebūtų per daug vargo atsiųsti ekrano įrašą, kas vyksta, tai tikrai padėtų. Yra aktyvi kūrėjų komanda, todėl pakeitimai būtų gana greiti ir tai galėtų išspręsti visas problemas (nes programėlė labai palengvina skambinimą pagal DID/FlyNumber).

Praėjusią savaitę buvau per daug užsiėmęs, kad galėčiau tuo užsiimti. Taigi štai mes, 4 savaitė, bandome sukonfigūruoti BET KURIĄ programėlę, kad ji galėtų paskambinti į JK 800 numerį.

Šiuo atveju – Linphone…

spustelėkite „Launch Phone System“, kad atidarytumėte skydelį.

Eikite į „Contact Methods“, tada į „SIP Accounts“.

Aš nematau to, kas yra jūsų pateiktoje ekrano nuotraukoje. Aš matau:

tik vieną eilutę su mano vartotojo vardu ir „not assigned“

Spustelėjus tris taškus, atsiveria du pasirinkimai.

Nei viename, atrodo, nėra SIP informacijos.

Atodūsis… Man šovė į galvą, kad būtų naudinga atsiųsti šią informaciją man el. paštu ir AIŠKIAI PAŽYMĖTI JĄ kaip tai, ką reikia pasidėti kažkur saugiai.

Taip pat galėtų būti gera idėja AIŠKIAI JĄ RODYTI pagrindiniame puslapyje, kai prisijungiu prie savo paskyros.

Spėju, tai yra tai, kas paslėpta QR kode? (kuris dėl kažkokios priežasties neveikia)

Tai tikrai neturėtų būti taip sudėtinga…

Sveikas, @Linguini,

Tikiuosi, kad viskas gerai.

Turi spustelėti „SIP Accounts“ – tavo ekrano nuotraukoje matyti, kad esi „App Configurations“ skiltyje – spustelėk punktą, esantį iškart šalia.

Teisingai, nes tu nežiūri SIP informacijos; tu žiūri App konfigūracijos nustatymus, kurie susiję su telefono sistemos programa.

Tai yra Contact Methods, bet, kaip matote, nėra jokių SIP paskyrų.

Aš atidžiai laikiausi jūsų nurodymų… Nėra jokių SIP paskyrų skiltyje Contact Methods

BET

SIP paskyros yra PUSLAPIO VIRŠUJE.

Ar tai turėjote omenyje?

Jei esu reikiamoje vietoje, paspaudus ant tų 3 taškų atsidaro šis meniu.

Ši skydelis yra sudėtingas, neintuityvus ir detalus. Jūs nesuteikiate man pakankamai informacijos, kad galėčiau jame orientuotis.

PRAŠAU ATSIŽVELGTI Į TAI, KAD TAI NĖRA PAPRASTA ŽMONĖMS, KURIE NEDIRBA SU TUO KASDIEN.

Šią informaciją sėkmingai įvedžiau į Linphone

Bandžiau paskambinti į JK 800 numerį – LAIKINAI NEPASIEKIAMAS

ką tai reiškia?

1 patinka

Sveiki, @Linguini,

dėkojame už atsiliepimą. Šiuo metu ieškome sprendimų, kaip tai padaryti intuityvesnį – konkrečiai, tam tikro pokalbių roboto (chatbot), su kuriuo galėtumėte bendrauti nustatydami šiuos parametrus. (Pavyzdys: „Nustatyk mano JK numerį į SIP paskyrą ir pateik man prisijungimo duomenis (credentials).“)

Panašu, kad dabar jau viską sėkmingai sukonfigūravote. Kai skambinate į išorę, prašome pašalinti „+“ ženklą ir tai turėtų veikti.

Taigi, pavyzdžiui, norėdami paskambinti į JK nemokamą numerį, bandykite 448007312345.

Ačiū ir praneškite, ar tai suveikė.

Aš tai išbandžiau

dėl kažkokios nepaaiškinamos priežasties numeris yra konvertuojamas į

+66800731.…

Todėl ir pridėjau +

NEVEIKIA

Ar galėtumėte, prašau, išbandyti vieną iš šių nemokamų programėlių su mano paskyra, kad įsitikintumėte, jog tai iš tikrųjų veiks. Tai jau 4‑oji ar 5‑oji programėlė, su kuria veltui sugaišau valandų bandydamas ją priversti veikti.

Nusivylęs

Sveiki, @Linguini,

Suprantu. Manau, kad telefone / programėlėje gali būti nustatytos kažkokios peradresavimo ar perrašymo taisyklės.

Kitaip tariant, kažkas liepia programėlei pašalinti 44 ir pakeisti jį į +66 ar kažką panašaus.

Panašu, kad tai yra žinoma Linphone programėlės problema, nes radau tai internete:

https://www.reddit.com/r/VOIP/comments/1hr23a1/cant_dial_number_on_linphone/

Ir čia:

Užuot naudoję paieškos laukelį numeriui rinkti, pabandykite šią piktogramą, kaip paminėjo kažkas „Reddit“:

Ką tik panaudojau jūsų JK SIP prisijungimo duomenis iPhone telefone ir patvirtinau, kad tai veikia. „Transport“ nustatymuose pasirinkite UDP, nes tai buvo vienintelis parametras, kurį reikėjo pakoreguoti (nors galime įjungti TLS, bet tai jau atskira tema).

Man reikėjo pasirinkti skirtuką „Calls“ apačioje, tada piktogramą apačioje dešinėje (kaip ekrano nuotraukoje, pateiktoje aukščiau) – tada galėjau atsidaryti rinkimo klaviatūrą.

Aš jums išsiunčiau 800 numerį, kuriuo bandau skambinti

Prašau patestuoti TĄ NUMERĮ, nes man jis neveikia

Aš nustatiau „linphone“ paskyrą, kad prieš visus numerius pridėtų +44 ir naudotų UDP

Atrodo, kad nėra jokio būdo išjungti šalies kodo pridėjimą naudojant linphone (Linphone).

Numeris buvo patikrintas ir patvirtinta, kad veikia (su jūsų SIP prisijungimo duomenimis).

Ar galėtumėte pažiūrėti į išplėstinius „Settings“ nustatymus Linphone programėlėje – Calls > Advanced settings?

Media Encryption laukelyje pabandykite pasirinkti „None“.

Audio codecs laukelyje pažymėkite juos visus.

Žinome, kad anksčiau jūsų bandymai su Linphone veikė, todėl neaišku, kas nutiko. Jei dėl visa ko yra užkarda ar tinklo problema pačiame Linphone, ar galite pabandyti prisijungti per kitą tinklą (kitą „Wi‑Fi“ arba mobiliuosius duomenis)?

Jei niekas nepadės, atsiųskite mums programėlės nustatymų ekrano nuotraukas.

Man nepavyko priversti veikti linphone ar jokios kitos NEMOKAMOS SIP programėlės, išskyrus Zoiper, kuri yra apribota vienu numeriu. Norint skambinti į JK, man reikėjo antro numerio, todėl Zoiper buvo nenaudinga.

Linphone dabar veikia. Po daugybės bandymų ir klaidų pasirodė, kad problema buvo IPv6. Išjungus šį protokolą linphone išplėstiniuose nustatymuose, matyt, buvo priversta naudoti IPv4, kuris veikė.

Kita galimybė yra ta, kad mano VPN sukonfigūruotas blokuoti IPv6 ryšius.

Kitas klausimas – kaip naudoti du numerius su linphone, nesukuriant naujos paskyros (kaskart įvedant vartotoją/slaptažodį), kai pereinu nuo vieno prie kito.

1 patinka