FlyNumber באנדרואיד עם אפליקציה *חינמית* לביצוע/קבלת שיחות - RABBIT HOLE

,

לכל מי שמתמודד עם החולות הנודדים ללא הרף של שדה ה‑VOIP, SIP, TRUNK ועוד בערך תריסר מונחים בלתי‑מובנים אחרים לטכנולוגיה הזו – שימו לב שזה תחום מאוד מפורט וטכני, שדורש המון קריאה, למידה ותסכולים!

המשימה שלי: לבצע שיחה למספר 800 בבריטניה מהטלפון האנדרואיד שלי.

שבוע של מאמץ רצוף. בלי הצלחה.

קודם נדבר על אפליקציות אנדרואיד, שיש מהן רבות. האפליקציה המומלצת לא נקראת FlyNumber, לא, היא מוסוות בחוכמה בשם “phone.systems” מסיבות שאינן ברורות. אחרי שבזבזתי לפחות תריסר שעות רק על ניסיון להתקין אותה, שלא לדבר על להגדיר אותה, במשך כמה חודשים, אני יכול להעיד שהיא או גרסת בטא גרועה או פשוט תוכנת זבל מתסכלת. מה שמדאיג עוד יותר הוא שאין על כך שום הכרה או הודאה.

הבא בתור הוא Voiper החינמי. זה עבד כמה חודשים עם מסכי ניג’וס על שדרוג, אבל אפשר לבצע/לקבל ממנו שיחות. כששיחות לבריטניה לא עבדו ממספר אמריקאי, בחרתי במספר שני בבריטניה. Voiper עובד רק עם מספר אחד. אם אתם מתכוונים לשלם על אפליקציה, אז Voiper כנראה לא הבחירה הראשונה.

אם אתם כמוני – טלפון ממדינה אחת, כרטיס אשראי ממדינה אחרת ונמצאים כרגע במדינה שלישית – GooglePlayStore לא יאפשר רכישת אפליקציות. בעיה נוספת היא שכאשר מחליפים טלפונים, כמו שאני עושה כל חודשיים, תהליך התקנת האפליקציה שכבר קניתם הופך לשעה או שעתיים של שיחות תמיכה וטרחה.

הוצע ש‑Groundwire או Acrobits עובדים עם FlyNumber. יש עוד – חפשו בגוגל. Sip2Sip הוא לשיחות נכנסות בלבד.

ואז יש גרסאות חינמיות לכאורה כמו 3CX. הם עכשיו הסירו את אפשרות Generic SIP ומציגים רק “ספקים נתמכים”, שכמובן לא כוללים את Fly Number.

עוד יום שלם הלך לפח.

עכשיו אעבור לאפשרות הבאה ואנסה להתקין ולהגדיר את אותו trunk, מספר SIP, סיסמה, וכו’ וכו’.

אוסיף לכאן ככל שאתקדם בשאר אפשרויות האפליקציות לאנדרואיד.

היי @Linguini,

תודה על הפוסט, והמשוב שלך כאן מוערך מאוד.

בעוד שאנחנו מסכימים שבהתחלה זה עלול להיראות מציף, ברגע שמבינים את זה, העיקרון באמת פשוט. הרעיון מאחורי ההצעה שלנו ליישום יותר “טכני” כאן הוא לאפשר גמישות מרבית. עם SIP (הסטנדרט להעברת שיחות טלפון/VoIP) משתמשי קצה יכולים באמת להתאים אישית את האופן שבו שיחות מתבצעות ומתקבלות.

מתברר שההימור שלנו היה במקום, פלטפורמות AI מציעות כעת אינטגרציות SIP עם הפלטפורמות שלהן – מה שאומר שהגדרת FlyNumber איתן היא קלה ומדויקת.

ראה: Vapi AI SIP intro ו-Using SIP with OpenAI כדוגמאות לכך.

עם AI, עכשיו הרבה יותר קל להבין את זה, במיוחד עם הפיצ’ר שהוספנו לאחרונה שבו ניתן לצפות בתיעוד שלנו בפורמט markdown (פורמט ש-AI יכול להבין בקלות). ראה את הפוסט הזה ב-X.

אז, לדוגמה, אפשר להכניס את ה-URL הזה ל-ChatGPT https://www.flynumber.com/docs/phone-system-guide/main-menu/contact-methods.md ולשאול שאלות – “איך אני גורם לזה לעבוד על הטלפון האנדרואיד שלי?” … “תבדוק את התיעוד האחר שלהם כדי לעזור לי להבין את זה” – וכן הלאה.

ניסית את Linphone? אני חושב שזה יכול להיות פתרון ישים כאן.

https://www.linphone.org/en/download/#linphoneapp

עדכן אותנו אם זה עובד בשבילך; נשמח לשמוע את המשוב שלך.

לא. אתה ניסית?

פעם ראשונה שאתה מזכיר את זה אחרי כמה מיילים לתמיכה…

אוקיי, בוא נתחיל…

הולך לאימייל, סורק קוד QR
הודעת שגיאה: INVALID QR CODE

המממ, נדמה לי שאני זוכר שההזמנה פגה תוקף אבל לא זוכר אחרי כמה זמן, אז

שלח שוב הזמנה (resend Invite)

h t t ps://w w w .fly number .com / pbx - panel

צד ימין לחץ על Phone System Panel בתפריט הצד.
צד שמאל לחץ על users
לחץ על שלוש הנקודות של המשתמש
לחץ על Resend Invite App
(זה שולח קוד QR לאימייל שלך)
הולך לאימייל, סורק קוד QR
הודעת שגיאה: INVALID QR CODE

מדלג על קוד QR ומכניס פרטים ידנית
לוחץ על “use third party SIP account”
Username
password
Domain: sip.phone.systems
display name: Phone Systems
UDP
TCP
TLS
המממ, מנסה את שלושתם
הודעת שגיאה: Wrong password or username

הגדרות מתקדמות (Advnaced settings):
AuthenticaionID - להשאיר ריק
SIP Proxy server URL -***

חיפוש ב-AI: setup linphone for flynumber
צופה בסרטון של 10 דקות עם השפם המסתלסל שלי
USERNAME IS USUALLY YOUR EXTENSION NUMBER
אווווווווקיי, בוא ננסה את זה, אבל מה המספר הזה???

מנסה כמה, כמו זה שאחרי ה-/ ב-Forwarding details VoIP : flypbx . com/

והנה אנחנו שוב, אבודים לגמרי בארץ ה-SIP.

עוד שעה ירדה במאורת הארנב עם האפליקציה הזו.

בוא נפרסם את זה… ERROR Users can only post 2 links

אנחה… משכתב את הפוסט מחדש

מצטער לשמוע שאתה נתקל בבעיה עם זה, ‏@Linguini.

כן, ואפשר להוסיף כמה חשבונות SIP.

בעצם, הרגע בדקתי את זה שוב כדי לוודא.

ההגדרה הייתה די פשוטה, השתמש ב־“third-party SIP account”.

ההגדרה היחידה שכדאי לשים אליה לב (עד כמה שאני יכול לראות) היא ה־“transport” – כברירת מחדל, הם בחרו TLS. במקום זה, בחר TCP או UDP.

זה לא קשור לאפליקציית phone.systems או לשום לוגיקת QR code (לא עם FlyNumber ולא עם Linphone).

ודא שאתה משתמש בפרטי הגישה של SIP מתוך “SIP Accounts” בלוח הבקרה של מערכת הטלפון שלך.

עדכן אותנו אם אתה נתקל במשהו.

אוקיי, הנה אנחנו, שבוע שני שאני מנסה לבצע שיחה למספר 800 בבריטניה

>כן, ואתה יכול להוסיף מספר חשבונות SIP.

ובכן, זה מה שביקשתי בשבוע שעבר…

>ההגדרה הייתה די פשוטה, השתמש ב־“third-party SIP account”.

כפי שציינתי, את החלק הזה הבנתי )

זה שאר הפרטים שהסברתי שאני לא מצליח להבין

“PRETTY SIMPLE” זו אפליקציה שמתקינים, סורקים קוד QR והיא ממש עובדת!

עד עכשיו עברו שבועיים ושום דבר לא “די פשוט”!

כפי שציינתי, האפליקציה של phone.systems לא מאפשרת הגדרה ונתקעת בזמן ניסיון (אנדרואיד, גרסה עדכנית). היא בלתי שמישה.

>ודא שאתה משתמש בפרטי ה־SIP מתוך “SIP Accounts” בפאנל של מערכת הטלפון שלך.

זו הבעיה שזיהיתי למעלה – באילו פרטי גישה בדיוק?

אתם מסבירים בפירוט את השלבים שאני לא צריך עזרה בהם ואז לא מספקים את הפרטים שבהם כן צריך עזרה. זה לא תמיכה!

אני צריך URL. אני צריך דוגמה. אני צריך פרטים. זה כבר שבוע שני…

אני די בטוח שיש לכם מוצר טוב, אבל להגדיר את הדברים האלה זה לא טריוויאלי לאנשים עסוקים שלא רוצים להתמודד עם לימוד טכנולוגיית טלפוניה ברמת נמוכה!

>phone system panel.

אני מניח שזה כאן???v

https://www.flynumber.com/my-account

ואז ללחוץ על “phone system panel” בצד??

זה מעביר אותי לדף עם חבורה של הוראות:

Configure Your Phone System

בנו זרימות שיחה מותאמות אישית באמצעות ממשק אינטואיטיבי של גרירה ושחרור. צרו מערכות טלפון מקצועיות עם קבוצות צלצול, תא קולי וניתוב מתקדם – הכול עם עדכונים בזמן אמת שנכנסים לתוקף מיד.

Key Features

• ממשק חזותי: בונה גרירה ושחרור עם מודולים וחיבורי כבלים וירטואליים

• עדכונים בזמן אמת: שינויים חלים מיד – אין צורך בשמירה

• קבוצות צלצול (Ring Groups): הפצת שיחות למספר חברי צוות בו־זמנית

• תורי שיחה (Call Queues): אסטרטגיות Ring All או Round Robin להפצת שיחות

• מענה קולי אינטראקטיבי (IVR): יצירת מערכות תפריטים למתקשרים

• תנאי זמן (Time Conditions): ניתוב שיחות באופן שונה לפי שעות פעילות העסק

• תא קולי מקצועי: קליטת הודעות כאשר שיחות אינן נענות

How It Works

1. הוספת מודולים: הצבת מספרי טלפון, קבוצות צלצול ובלוקים נוספים באזור העבודה שלך

2. חיבור רכיבים: שימוש בכבלים וירטואליים לניתוב שיחות בין מודולים

3. ארגון זרימות: קיבוץ מודולים קשורים לזרימות שיחה ואזורי עבודה

4. בדיקה מיידית: כל השינויים נכנסים לתוקף מיד לצורך בדיקה בזמן אמת

אני לא רואה “SIP ACCOUNTS” בדף הזה…

האם אני אמור ללחוץ על הכפתור “Launch Phone System”?

אבוד שוב

אז, תוך התעלמות מהבור הארנב הזה שלא הוביל לשום מקום, אולי כדאי שאסתכל על הפרטים שכן ידועים לי:

username=ca*****

password=*******

אבל אלה מיועדים להתחברות לחשבון שלי. האם להשתמש בהם ב־linphone? נשמע לא סביר, אבל אתם לא אומרים

אולי זה

Username: f5*******s
Password: v#####o

הבא הוא domain

האם זה זה:
Domain/server: sip.phone.systems

או רק: phone.systems

אתם לא אומרים

הבא הוא Display name, שלכאורה אינו חשוב ואני יכול לבחור כל דבר?

ולבסוף TLS UDP TCP, שזה הדבר היחיד שציינתם (אחד מתוך החמישה שאני צריך)

בבקשה בבקשה קחו בחשבון שהדברים האלה אולי טריוויאליים עבורכם, אבל לא עבור הלקוחות :confused:

ניסיתי את ה־l/p לחשבון הבריטי ואת sip.phone.systems בתור ה־domain

נכשל בהתחברות – ERROR CODE: IOERROR

היי @Linguini,

מתנצל על כל הלוך־ושוב בנושא הזה.

נכון, לוחצים על “Launch Phone System” כדי לפתוח את הפאנל.

גש ל־“Contact Methods” ואז ל־“SIP Accounts”.

כאן:

לחץ על שלוש הנקודות האנכיות שמשמאל לשורה/רשומה כדי לראות את פרטי ה־SIP עבור כל אחת. המספר האמריקאי שלך נראה פעיל (זה גם מציג את סטטוס החיבור). המספר הבריטי לא מופיע כפעיל.

אתה יכול להשתמש ב־UDP או ב־TCP – באותו מסך הגדרות (אחרי שלחצת על שלוש הנקודות האנכיות), תבחין שגם TCP וגם UDP מחוברים.

אנא נסה להוסיף משם את חשבונות ה־SIP של FlyNumber בבריטניה ללקוח ה־SIP שלך, ועדכן אותנו בתוצאות – אם תוכל לפרסם צילומי מסך של Linphone/Zoiper, זה יכול לעזור.

נ.ב.

אם לא יותר מדי טרחה לשלוח הקלטת מסך של מה שקורה, זה יכול ממש לעזור. יש צוות פיתוח פעיל, כך שהשינויים יהיו די מהירים, וזה עשוי לפתור את כל הבעיות (מכיוון שהאפליקציה מקלה מאוד על חיוג יוצא על בסיס DID/FlyNumber).

בשבוע שעבר הייתי עסוק מדי מכדי לעבוד על זה. אז הנה אנחנו, שבוע רביעי שבו אני מנסה להגדיר כל אפליקציה שתבצע שיחה למספר 800 בבריטניה.

במקרה הזה, ‏Linphone…

לחץ על “Launch Phone System” כדי לפתוח את הפאנל.

עבור אל “Contact Methods” ואז אל “SIP Accounts.”

אני לא רואה את מה שמופיע בצילום המסך שפרסמת. אני רואה:

רק שורה אחת עם שם המשתמש שלי ו-“not assigned”

לחיצה על שלוש הנקודות מציגה שתי אפשרויות.

אף אחת מהן לא נראית ככזו שמכילה מידע SIP

אנחה… עולה בדעתי שאולי יהיה מועיל לשלוח לי את המידע הזה במייל ולציין אותו בבירור כמשהו שכדאי לשמור במקום בטוח.

יכול להיות שגם רעיון טוב יהיה להציג אותו בצורה ברורה בעמוד הבית כשאני מתחבר לחשבון שלי.

אני מניח שזה מה שקבור בתוך קוד ה-QR? (שמסיבה כלשהי לא עובד)

באמת לא אמור להיות כל כך קשה…

היי @Linguini,

מקווה שהכול טוב.

אתה צריך ללחוץ על “SIP Accounts” – בצילום המסך שלך רואים שאתה נמצא על “App Configurations” – לחץ על הפריט שנמצא ממש לידו.

נכון, משום שאינך צופה במידע ה‑SIP; אתה מסתכל על הגדרות תצורת האפליקציה (App configuration settings), שקשורות לאפליקציית מערכת הטלפונים.

זהו Contact Methods, אבל כפי שאתה רואה, אין חשבונות SIP.

עקבתי אחרי ההוראות שלך בקפידה… אין חשבונות SIP תחת Contact Methods

אבל

יש חשבונות SIP בחלק העליון של העמוד.

האם לזה התכוונת?

אם אני במקום הנכון, לחיצה על שלוש הנקודות פותחת את התפריט הזה.

הפאנל הזה מורכב, לא אינטואיטיבי ומפורט. אינך נותן לי מספיק מידע כדי לנווט.

אנא קח בחשבון שזה לא פשוט עבור אנשים שלא עובדים עם זה כל יום.

הזנתי את המידע הזה ל‑Linphone בהצלחה

ניסיתי לבצע שיחה למספר 800 בבריטניה – TEMPORARILY UNAVAILABLE

מה זה אומר?

היי @Linguini,

תודה על המשוב. אנחנו בוחנים פתרונות כדי להפוך את זה לאינטואיטיבי יותר—ובפרט סוג של צ’אטבוט שאפשר יהיה לתקשר איתו כדי להגדיר את זה. (לדוגמה: “הגדר את המספר הבריטי שלי לחשבון SIP ותן לי את פרטי ההתחברות.”)

נראה שעכשיו זה כבר מוגדר אצלך כמו שצריך. כשאתה מחייג החוצה, בבקשה הסר את ה"+" וזה אמור לעבוד.

אז, למשל, כדי להתקשר למספר בריטי חינם, נסה 448007312345.

תודה ותעדכן אותנו אם זה עובד.

ניסיתי את זה

מסיבה לא מוסברת, המספר מומר ל-

+66800731.…

לכן הוספתי את ה-+

לא עובד

האם תוכל בבקשה לבדוק אחת מהאפליקציות החינמיות האלה עם החשבון שלי כדי לוודא שזה באמת הולך לעבוד. זו הפעם הרביעית או החמישית ש־a[[ שבזבזתי שעות בניסיון לגרום לזה לעבוד

מתוסכל

היי @Linguini,

אני מבין. נראה לי שייתכן שהגדרת איזשהם כללי ניתוב מחדש (rewiring rules) בטלפון/באפליקציה.

במילים אחרות, משהו גורם לאפליקציה להסיר את ה־44 ולהחליף אותו ב־+66 או משהו דומה.

נראה שזהו באג ידוע באפליקציית Linphone, כיוון שמצאתי את זה אונליין:

https://www.reddit.com/r/VOIP/comments/1hr23a1/cant_dial_number_on_linphone/

וכאן:

במקום להשתמש בשורת החיפוש כדי לחייג מספר, נסה את האייקון הזה, כפי שמישהו ב-Reddit ציין:

הרגע השתמשתי בפרטי ה־SIP הבריטיים שלך ב־iPhone ואישרתי שזה עובד. עבור “Transport”, בחר UDP כי זו הייתה ההגדרה היחידה שהיה צריך לשנות (למרות שאנחנו יכולים להפעיל TLS, אבל זו כבר שיחה אחרת).

הייתי צריך לבחור בלשונית “Calls” בתחתית, ואז את האייקון בצד ימין למטה (בדיוק כמו בצילום המסך שפורסם למעלה) – ואז הופיע לוח חיוג שיכולתי לפתוח.

שלחתי לך את מספר ה‑800 שאני מנסה להתקשר אליו

אנא בדוק את המספר הזה כי הוא לא עובד אצלי

הגדרתי את חשבון ה‑linphone להוסיף ‎+44 לפני כל המספרים ולהשתמש ב‑UDP

נראה שאין דרך לבטל את הוספת קידומת קוד המדינה באופן אוטומטי ב‑Linphone

המספר נבדק ואושר כעובד (עם פרטי ה-SIP שלך).

האם תוכל בבקשה להסתכל על ה-“Settings” המתקדמים באפליקציית Linphone - ‏Calls > ‏Advanced settings?

עבור Media Encryption, נסה “None”.

עבור Audio codecs, בחר את כולם.

אנחנו יודעים שניסיונותיך הקודמים עם Linphone עבדו, אז לא ברור מה קרה. למקרה שיש בעיית חומת אש או רשת אצל Linphone עצמם, האם תוכל בבקשה לנסות רשת אחרת (Wi‑Fi אחר או לנסות נתוני סלולר)?

אם כל זה נכשל, אנא שלח לנו צילומי מסך של הגדרות האפליקציה.

לא הצלחתי לגרום ל‑linphone או לכל אפליקציית SIP חינמית אחרת לעבוד, חוץ מ‑Zoiper, שמוגבלת למספר אחד. כדי להתקשר לבריטניה הייתי צריך מספר שני, כך ש‑Zoiper הייתה חסרת תועלת.

Linphone עכשיו עובד. אחרי הרבה ניסוי וטעייה, נראה שהבעיה הייתה IPv6. השבתת הפרוטוקול הזה בהגדרות המתקדמות של linphone כנראה אילצה את linphone להשתמש ב‑IPv4, שעבד.

אפשרות נוספת היא שה‑VPN שלי מוגדר לחסום חיבורי IPv6.

השאלה הבאה היא איך להשתמש בשני מספרים עם linphone בלי להיאלץ ליצור חשבון חדש (להזין משתמש/סיסמה) בכל פעם שאני מחליף מאחד לשני.