לכל מי שמתמודד עם החולות הנודדים ללא הרף של שדה ה‑VOIP, SIP, TRUNK ועוד בערך תריסר מונחים בלתי‑מובנים אחרים לטכנולוגיה הזו – שימו לב שזה תחום מאוד מפורט וטכני, שדורש המון קריאה, למידה ותסכולים!
המשימה שלי: לבצע שיחה למספר 800 בבריטניה מהטלפון האנדרואיד שלי.
שבוע של מאמץ רצוף. בלי הצלחה.
קודם נדבר על אפליקציות אנדרואיד, שיש מהן רבות. האפליקציה המומלצת לא נקראת FlyNumber, לא, היא מוסוות בחוכמה בשם “phone.systems” מסיבות שאינן ברורות. אחרי שבזבזתי לפחות תריסר שעות רק על ניסיון להתקין אותה, שלא לדבר על להגדיר אותה, במשך כמה חודשים, אני יכול להעיד שהיא או גרסת בטא גרועה או פשוט תוכנת זבל מתסכלת. מה שמדאיג עוד יותר הוא שאין על כך שום הכרה או הודאה.
הבא בתור הוא Voiper החינמי. זה עבד כמה חודשים עם מסכי ניג’וס על שדרוג, אבל אפשר לבצע/לקבל ממנו שיחות. כששיחות לבריטניה לא עבדו ממספר אמריקאי, בחרתי במספר שני בבריטניה. Voiper עובד רק עם מספר אחד. אם אתם מתכוונים לשלם על אפליקציה, אז Voiper כנראה לא הבחירה הראשונה.
אם אתם כמוני – טלפון ממדינה אחת, כרטיס אשראי ממדינה אחרת ונמצאים כרגע במדינה שלישית – GooglePlayStore לא יאפשר רכישת אפליקציות. בעיה נוספת היא שכאשר מחליפים טלפונים, כמו שאני עושה כל חודשיים, תהליך התקנת האפליקציה שכבר קניתם הופך לשעה או שעתיים של שיחות תמיכה וטרחה.
הוצע ש‑Groundwire או Acrobits עובדים עם FlyNumber. יש עוד – חפשו בגוגל. Sip2Sip הוא לשיחות נכנסות בלבד.
ואז יש גרסאות חינמיות לכאורה כמו 3CX. הם עכשיו הסירו את אפשרות Generic SIP ומציגים רק “ספקים נתמכים”, שכמובן לא כוללים את Fly Number.
עוד יום שלם הלך לפח.
עכשיו אעבור לאפשרות הבאה ואנסה להתקין ולהגדיר את אותו trunk, מספר SIP, סיסמה, וכו’ וכו’.
אוסיף לכאן ככל שאתקדם בשאר אפשרויות האפליקציות לאנדרואיד.