Převod pevné linky k Flynumber

Ahoj–

Už experimentuji s Flynumber jako neosobním číslem pro aktivitu/klub, se kterým pracuji. Teď se dívám na Flynumber jako na možnost, jak zrušit pevnou linku. Jsem ve státě Washington, USA. Vidím, že moje pevná linka (206-362-xxxx) je k dispozici pro portaci. Chci se ujistit, že rozumím zbytku procesu.

Vím, že výsledná telefonní služba bude záviset na mém širokopásmovém internetovém připojení. V tom není problém.

Myslím, že chápu, že budu muset do své domácí sítě přidat krabičku – něco jako Cisco SPA112. Prosím o potvrzení.

Jakmile bude krabička na místě, budu ji muset zapojit do telefonních rozvodů v domě. Dívám se na článek na http://www.voipmyhouse.com/ (a oceňuji jeho přehlednost) – kroky, které jsou tam popsány, jsou plně v rámci mých schopností.

Tady je ale místo, kde mám nejasno a ocenil bych upřesnění. Pokud přenesu své stávající číslo pevné linky do Flynumber jako (příchozí) DID, musím si také předplatit nějakého VoIP poskytovatele? Nebo bych měl být schopen nakonfigurovat krabičku jako SIP zařízení, které bych mohl nastavit v modulu „Person“ v PBXww panelu?

Chápu, že pokud nepůjdu přes VoIP poskytovatele, nejsou k dispozici žádné možnosti E911 služeb.

Předem děkuji za radu.

Ahoj Davide,

Jsme rádi, že nás zvažujete, těšíme se, že vám s tímto nastavením pomůžeme.

Můžete, ale není to nutné, hovory můžete přijímat i pomocí softwaru na PC/Mac nebo aplikace v chytrém telefonu. Použití Cisco SPA bude s našimi službami fungovat skvěle.

Nebudete muset připojovat žádné „telefonní“ dráty v domě. Cisco SPA použije k připojení do vnějšího světa internet.

Mějte na paměti, že hovory můžete stále přijímat i na běžném telefonu (není potřeba internet), při přesměrování FlyNumber (206 číslo v USA) na běžné telefonní číslo je nízký tarif za minutu.

Tohle bychom pro vás zajistili my – od nás dostanete SIP přihlašovací údaje a ty pak zadáte do Cisco adaptéru. Neposkytujeme službu 911, takže doporučujeme používat ve spojení s FlyNumber i poskytovatele třetí strany.

Pokud se rozhodnete pro poskytovatele třetí strany, budeme hovory jednoduše posílat tam a hovory půjdou k tomuto poskytovateli. Vezmete SIP přihlašovací údaje, které vám poskytne, a zadáte je do svého Cisco, pokud se rozhodnete pro tuto cestu.

Děkujeme a dejte nám vědět, pokud budete mít další dotazy.