Přenos čísla Google Voice k FlyNumber

Dobrý den,

mám (nebo jsem měl) americké číslo Google Voice z Austinu v Texasu.

Začíná na +1 512-814-xxxx a používal jsem ho asi 10 let, až do před pár dnů, kdy mi Google bez jakéhokoli důvodu zablokoval přístup ke službě Google Voice.

Číslo potřebuji pouze pro příjem SMS zpráv nebo, ve vzácných případech, telefonního hovoru – výhradně přes internet/VoIP. Nepotřebuji přístup do běžné mobilní telefonní sítě.

Je možné toto číslo přenést k FlyNumber?
Chápu, že nejdříve budu muset od Googlu získat přenosové (porting) kódy.

Mám také účet u JustVoip. Mohu k němu toto číslo přiřadit? V takovém případě by náklady činily pouze 2,95 USD/měsíc, nebo existují ještě nějaké další poplatky, které nejsou na webu FlyNumber jasně uvedeny?

Děkuji za pomoc.

1 Líbí se

Ahoj @Skywalker

Díky za příspěvek.

Určitě to můžeme zkusit…

Jak tomu rozumíme, je potřeba číslo „odemknout“ pro přenesení z Google Voice.

Když své číslo Google Voice odemknete, stojí to 3 USD. Pokud však bylo vaše číslo původně přeneseno od jiného operátora, poplatek se neúčtuje.

1. V počítači otevřete Google Voice.
  2. Vpravo nahoře klikněte na Nastavení and then Settings.
  3. Přejděte do sekce „Account“ (Účet).
  4. U čísla Google Voice, které chcete přenést, klikněte na Unlock.
  5. Dokončete platbu pomocí svého účtu Google.
  6. Požádejte svého operátora, aby vaše číslo převedl ke své službě.
  7. Pokud bylo vše úspěšné, vlevo dole se zobrazí „Number unlocked.“ (Číslo odemknuto.)

Podle

Přesně tak, hovory tam můžete směrovat jen za 2,95 USD měsíčně.

Obecně máme s SMS na našich amerických číslech docela dobré zkušenosti, ale bez dvojitého ověření 2FA to nemůžeme zaručit – více podrobností zde:

Díky a dejte nám prosím vědět, jestli se vám podaří číslo ve vašem GV účtu „odemknout“.

Děkuji za Vaši rychlou odpověď.

Hlavním bodem je pro mě zachovat si číslo, protože je to už 10 let moje osobní číslo na WhatsAppu a jeho změna by mi způsobila obrovské problémy.

Bohužel se už nemohu přihlásit do Google Voice, abych zahájil proces přenesení čísla. Po přihlášení se mi zobrazí chybová zpráva „Unable to access a Google product.“ Ke všem ostatním službám Google se pod stejným účtem dostanu bez problémů, ale k Google Voice ne.

Budu tedy muset kontaktovat podporu Google Voice (pokud vůbec existuje nějaký funkční kanál podpory). Mohl byste mi prosím poradit, o jaké přesné informace bych je měl požádat?
Je to číslo účtu a přenosové PIN (porting PIN)?
Mám jim také poskytnout nějaké informace o přejímajícím operátorovi?

Pokud odmítnou tyto informace poskytnout, je podání stížnosti k FCC jediný způsob, jak je přimět k jejich vydání, nebo existují i jiné možné možnosti?

Ahoj @Skywalker,

Díky za aktualizaci. To je rozhodně náročná situace – ztratit přístup ke svému Google Voice účtu po 10 letech je frustrující.

Prověřujeme u našeho portovacího oddělení, zda existuje jakákoli možnost pokusu o přenesení čísla bez přístupu k účtu, i když Google Voice obvykle vyžaduje, aby bylo číslo z jejich strany odemčeno, než může jakýkoli port proběhnout. Bez možnosti číslo odemknout a poskytnout potřebné přihlašovací údaje (vaše 10místné číslo a PIN k hlasové schránce) je nesmírně obtížné pokračovat dál.

Ano, pokud jde o FCC, máte možnosti:

Možná budete chtít podat stížnost k FCC, pokud vám Google bez vysvětlení zablokoval přístup. FCC bere práva na přenositelnost čísla vážně a operátoři (včetně VoIP poskytovatelů, jako je Google Voice) jsou obecně povinni umožnit zákazníkům přenést jejich čísla. Stížnost můžete podat na:

FCC obvykle dává poskytovatelům 30 dní na odpověď na stížnosti. Vzhledem k tomu, že toto číslo máte už 10 let a spoléháte se na něj pro důležitou komunikaci, může zdokumentování, že vám Google bezdůvodně zablokoval přístup, posílit váš případ. FCC má pravomoc v otázkách přenositelnosti čísel podle zákona o komunikacích (Communications Act) a historicky podporuje právo spotřebitelů ponechat si svá telefonní čísla.

Navíc, pokud Google váš účet zablokoval bez upozornění nebo platného důvodu, může to být v rozporu s předpisy FCC týkajícími se ukončení služby, které obvykle vyžadují předchozí oznámení zákazníkům.

Dáme vám vědět, co nám sdělí naše portovací oddělení ohledně případných alternativních možností, ale současné podání stížnosti k FCC může být pravděpodobně vaší nejlepší cestou, jak buď znovu získat přístup ke svému účtu, nebo donutit Google číslo uvolnit.

Ahoj @Skywalker,

jen krátká aktualizace – můžeme se o port pokusit, pokud budeš chtít. Obvykle dostaneme odpověď během maximálně pár dní.

Prosím, zaregistruj si přímo zde účet a pošli soukromou zprávu / otevři ticket, abychom mohli začít:

https://www.flynumber.com/my-account?view=registration