Nejde mi číslo do Jižní Koreje

Ahoj,

zakoupil jsem jihokorejské bezplatné číslo (+82308640190), které je nastavené tak, aby přesměrovávalo hovory přes SIP doménu do Twilio pro příchozí hovory. Část s Twilio byla otestována a funguje správně.

Problém: Provedl jsem ověřený domácí testovací hovor ze skutečného korejského mobilního čísla (3 pokusy). Všechny 3 vrátily stejnou chybu:

„지금 걸었던 번호는 없는 번호입니다.“ („Volané číslo neexistuje.“)

Žádné vyzvánění, žádné spojení — číslo není směrovatelné v korejské PSTN síti, ani v rámci domácího provozu.

Můžete prosím:

1. Potvrdit, zda je toto číslo aktivní a správně zřízené u korejského operátora?
  2. Sdělte mi přesný formát pro jeho domácí vytáčení?
  3. Pokud ho nelze učinit spolehlivě dosažitelným, poradit, jaký typ korejského čísla BY byl běžně vytáčitelný běžnými korejskými mobilními uživateli (všemi operátory) pro příchozí hovory?

Nejprve si pojďme potvrdit, že je na tom operátor SK v pořádku – brzy podám aktualizaci.

Mějte na paměti, že více informací o formátech bezplatného volání je zde:

(aktualizuji co nejdříve, abych potvrdil, že je vše v pořádku)

nějaké novinky ohledně toho?

1 Líbí se

Ahoj @Carie_Normand,

ověřili jsme vaše SK číslo 82308640190 uskutečněním testovacího hovoru v rámci dané země a úspěšným spojením s vaším koncovým systémem south-koreaXXXXX.sip.twilio.com.

Co se týče formátu vytáčení, ten do značné míry závisí na operátorovi, který hovory uskutečňuje. Nejběžnější formáty jsou však: 82308xxxxxx, +82308xxxxxx, 001182308xxxxxx, 00308xxxxxx.

Děkujeme a dejte nám prosím vědět, pokud narazíte na jakýkoli problém.

Děkuji za ověření čísla a potvrzení formátů vytáčení – je to velmi užitečné.

Od mého původního příspěvku jsem migroval svůj endpoint z Twilio na Telnyx. Číslo je nyní přesměrováno přes SIP na moje Telnyx připojení na call-recorder.sip.telnyx.com (s IP autentizací a vašimi gateway IP adresami na whitelistu: 46.19.209.14, 46.19.210.14, 46.19.212.14, 46.19.213.14, 46.19.214.14, všechny na portu 5060).

Aktuální problém: příchozí hovory se v historii hovorů FlyNumber zobrazují jako „Fail / Forbidden“, když jsou přesměrovány na Telnyx. Vidím, že hovory dorazí do FlyNumber s CLID, ale SIP přesměrování na Telnyx vrací Forbidden.

Mohl byste prosím:

1. Provést další testovací hovor v rámci země na 82308640190 nyní, když je přesměrování nastaveno na Telnyx (call-recorder.sip.telnyx.com), abychom ověřili, že přesměrování funguje end‑to‑end?

2. Sdělil mi přesně, jaký SIP response code Telnyx na vaší straně vrací, když hovor přeposíláte, a z které z vašich gateway IP adres je odeslán INVITE – pomůže mi to ověřit, že můj whitelist IP adres a autentizace jsou nastaveny správně.

Děkuji!

OK, jsme blíž, alespoň hovory dorazí do našeho systému.

„Forbidden“ ale říká něco jiného.

Jste si jistý, že [email protected] je správné SIP URI od Telnyx?

Nemůže být potřeba TLS místo obvyklého UDP?

Právě jsme to na naší straně ručně přepnuli na TLS, zkuste to prosím teď. Pokud změníte jakékoli nastavení, TLS se ztratí, takže nám dejte vědět, jestli to máme znovu zapnout (případně s jiným SIP URI).

Co ukazují logy Telnyx?

Díky za otestování s TLS. Zkontroloval jsem své připojení Telnyx a je nakonfigurované na UDP na portu 5060, ne na TLS – takže změna na TLS nebude odpovídat mému endpointu, a to je pravděpodobně důvod, proč se teď nic nepřipojuje.

Mohl byste prosím vrátit přesměrování zpět na UDP na portu 5060 s tímto SIP URI:

[email protected]

Moje přihlašovací údaje pro referenci:

• Transport: UDP, port 5060
  • SIP region: Asie
  • Přijímá hovory z vašich gateway IP (IP autentizace): 46.19.209.14, 46.19.210.14, 46.19.212.14, 46.19.213.14, 46.19.214.14

Jakmile to bude zpět na UDP, mohl byste prosím uskutečnit ještě jeden testovací hovor v rámci země? Současně budu živě sledovat své logy v Telnyx, abych přesně viděl, jaký kód odpovědi Telnyx vrátí a z které z vašich gateway IP přijde INVITE. To nám umožní přesně určit problém Forbidden.

Děkuji!

1 Líbí se

Díky za aktualizaci, a je to zpět na UDP [email protected]

Vaše dřívější testy fungovaly (proto to „Forbidden“ v logách FlyNumber).

Mohl byste to zkusit stejným způsobem? Zdá se, že jste volal z telefonního čísla 82XXXXXX7654.

Děkuji, že jste se vrátili k UDP a otestovali to!

Na základě doporučení od mého SIP poskytovatele (Telnyx) jsem změnil svůj přístup. Místo přesměrování přes SIP/VoIP mám nyní jihokorejské číslo (82308640190) nastavené tak, aby přesměrovávalo na běžné telefonní číslo: +1 606 393 8208 (USA).

Tím se hovor směruje do mé aplikace Telnyx Voice API, což řeší problém, který jsme viděli na trase SIP přesměrování.

Mohl byste prosím provést ještě jeden testovací hovor v rámci země na číslo 82308640190, nyní když je přesměrováno na číslo +1 606 393 8208? Budu v reálném čase sledovat své logy, abych potvrdil, že se hovor propojí od začátku do konce.

A pokud to na své straně vidíte: naváže se hovor na to americké číslo úspěšně a jaký stav se zobrazuje ve vašich záznamech hovorů? Moc děkuji za veškerou vaši pomoc s tímto!

Ahoj znovu,

To funguje; nicméně SIP přesměrování by mělo fungovat bez problémů. Posíláme hovory do Telnyx bez potíží (a navíc na této přesměrovací části hovoru není účtována minutová sazba).

Díky za aktualizaci. Mohl byste zkusit to, co jste dělal dříve, jak bylo zmíněno?