אני משתמש ב‑Flynumber עבור משתמשים רבים. כשקניתי את המספר לראשונה, הגדרתי את PBXww כחשבון SIP כדי להשתמש בו כ‑SIP Trunk עם מרכזיית 3CX. פחות או יותר שכחתי מזה כי זה עבד מצוין במשך שנים.
כעת אני מעביר את המרכזייה שלי למכונה חדשה עם כתובת IP חדשה. מכיוון שאני כבר לא יכול לגשת ל‑PBXww (מכיוון שהוא דורש Flash), הגדרתי שהמספר יפנה לחשבון SIP חדש באמצעות Phone System V2.
במרכזייה החדשה אני יכול כעת לבצע שיחות יוצאות מה‑PBX שלי באמצעות הפרטים החדשים. שיחות נכנסות עדיין מופנות למרכזייה הישנה עם הפרטים הישנים. הדבר המוזר הוא שבשתי המרכזיות ה‑SIP Trunk מופיע כ‑registered מול Flynumber. אפילו ניסיתי לכבות את המרכזייה הישנה כדי לראות אם השיחה הנכנסת תופנה למרכזייה החדשה, אבל השיחה פשוט מתנתקת.
הצלחתי לגרום לזה לעבוד על‑ידי הגדרת המרכזייה החדשה עם פרטי ה‑SIP הישנים. שיחות נכנסות כעת מגיעות למרכזייה החדשה בלי בעיה. נראה ש‑PhoneSystem V2 החדש אינו מוחק/מחליף את ההגדרה הישנה מ‑PBXww.
האם נדרשת איזושהי הגדרת backend בצד ה‑headend של Flynumber? אשמח להכוונה.
כן, זו הייתה ההתנהגות המתוכננת. זה קצת מבלבל, אבל היינו חייבים להשאיר את שתי מערכות הטלפון פעילות בזמן שהמשתמשים היגרו למערכת החדשה
כשמערכת החדשה הופעלה לראשונה בחשבון שלך נשלחו אליך (ב‑20 במרץ במייל במקרה שלך) הוראות כיצד להגדיר את המספר/ים למערכת החדשה. אולי היינו צריכים להיות ברורים יותר שם, מתנצל על כך.
נכנסתי לחשבון שלך ותיקנתי זאת עבורך. המספרים עכשיו עוברים לחלוטין למערכת הטלפון החדשה – תוכל לראות זאת תחת החשבון שלי > My FlyNumbers
כן, הוא יוצא משירות עד סוף השנה, כך שהוא אמור להמשיך לעבוד עד אז
אני חושב שתאהב מאוד את מערכת ה‑PBX החדשה. אם יש באגים או פיצ’רים שתרצה לדווח עליהם, אנא הודע לנו
אני בטוח שההנחיות שלך היו ברורות מספיק. פשוט הלכתי עם הסיסמה הישנה: “אם זה לא מקולקל, אל תיגע בזה”. והנה, הגענו למצב הזה…
עברתי לפרטי SIP חדשים, אבל 3CX לא עונה לשיחה הנכנסת, למרות ששני ה־trunks מופיעים כ־Registered גם ב־Flynumber וגם ב־3CX החדש. נראה שיש בעיית אימות גם בשיחה הנכנסת וגם בשיחה היוצאת.
יש לך תובנות מה אני צריך לשנות בשדות האלה? ראה קובץ מצורף.
שיניתי את ההפניה במספר ה־FlyNumber שלי ל־“VOIP”, בשדה “host” הזנתי “flypbx[.]com” (בלי הסוגריים) ובשדה “details” הזנתי את ה־FlyNumber. עושים זאת מתוך [My Account > My FlyNumbers>details>change forwarding.
לאחר מכן הפעלתי את מערכת הטלפונים מתוך My account > PBXww panel>Phone System V2
הוספתי את ה־FlyNumber שלי וחיברתי אותו ל־ring group>contact>sip account
קיבלתי שם משתמש, סיסמה ו־domain מחשבון ה־SIP של FlyNumber והזנתי אותם ב־3cx.
בהגדרות השיחות הנכנסות ביטלתי את הסימון של “call source identification”.
זה רשמית עובד במערכת הטלפונים החדשה.
נ.ב. אין כמו לקחת הפסקה ולהתחיל מחדש כדי להבין דברים.
אתה מתכוון לפיצ’ר של קוד גישה לחיוג, נכון? שבו אתה מחייג את ה-FlyNumber שלך, מקבל צליל חיוג, מזין קוד PIN (שאתה יוצר) ושוב שומע צליל חיוג. בשלב הזה אתה מקיש כל מספר טלפון שתרצה לחייג אליו.
למרבה הצער זה לא זמין ב-V2 החדש, זה יכול להשתנות אבל אין לנו תאריך לכך…
אם תהיה מספיק דרישה ייתכן שנחזיר את זה כפיצ’ר עצמאי.
ואם בכוונתך “חיוג החוצה” במובן של שיחות יוצאות באופן כללי, אז כן, מערכת הטלפון החדשה תאפשר לך ליצור חשבון SIP, שממנו תוכל לבצע שיחות יוצאות (ה-FlyNumber יופיע כ-Caller ID).
תודה על הפוסט, ותעדכן אותנו אם יש לך שאלות נוספות.