PBXww versus Phone System V2

Používám Flynumber pro mnoho uživatelů. Když jsem si číslo poprvé pořídil, nastavil jsem PBXww jako SIP účet, abych ho mohl používat jako SIP trunk s ústřednou 3CX PBX. V podstatě jsem na to zapomněl, protože to roky fungovalo skvěle.

Nyní migruji svou PBX na nový stroj s novou IP adresou. Protože už se nemohu dostat do PBXww (protože vyžaduje Flash), nastavil jsem telefonní číslo tak, aby směřovalo na nový SIP účet pomocí Phone System V2.

V nové PBX nyní dokážu uskutečňovat odchozí hovory z PBX pomocí nových přihlašovacích údajů. Příchozí hovory ale stále míří na starou PBX se starými přihlašovacími údaji. Zajímavé je, že obě PBX zobrazují SIP trunk jako zaregistrovaný u Flynumber. Dokonce jsem zkusil starou PBX vypnout, abych zjistil, zda se příchozí hovor přesměruje na novou PBX, ale hovor se prostě ukončí.

Podařilo se mi to zprovoznit tak, že jsem novou PBX nakonfiguroval se starými SIP přihlašovacími údaji. Příchozí hovory nyní bez problémů přicházejí do nové PBX. Zdá se, že nový Phone System V2 NEPŘEPÍŠE starou konfiguraci z PBXww.

Je potřeba nějaké backendové nastavení na straně headendu Flynumber? Prosím o radu.

1 Líbí se

Několik detailů, které jsem zapomněl zmínit:

1. I když byl PBXww vyřazen z provozu, stále funguje!
  2. Nový PBX ukazuje na starý název hostitele Registrar/Server/Gateway a Outbound Proxy.

Ahoj @esori

Doufám, že je vše v pořádku

Ano, tohle je zamýšlené chování. Je to trochu matoucí, ale museli jsme nechat oba telefonní systémy v provozu, zatímco uživatelé migrovali na nový systém.

Když byl na vašem účtu nový systém poprvé aktivován, byly vám (ve vašem případě 20. března e‑mailem) zaslány instrukce, jak číslo/čísla nastavit na nový systém. Možná jsme tam měli být jasnější, za to se omlouváme.

Vstoupil jsem do vašeho účtu a opravil jsem to za vás. Čísla nyní plně směřují do nového telefonního systému – můžete to vidět v Můj účet > My FlyNumbers

Ano, bude vyřazen z provozu do konce roku, takže do té doby by měl stále fungovat.

Myslím, že se vám nový PBX systém bude opravdu líbit, pokud byste chtěl nahlásit nějaké chyby nebo požadované funkce, dejte nám prosím vědět.

Děkujeme a jsme k dispozici, pokud budete cokoli potřebovat.

Jsem si jistý, že vaše pokyny byly dostatečně jasné. Jen jsem se řídil starým heslem „Když to není rozbité, nešahej na to“. A no, tady jsme…

Přešel jsem na nové SIP přihlašovací údaje, ale 3CX neodpovídá na příchozí hovor, přestože oba trun ky jsou ve Flynumber i v novém 3CX zobrazené jako registrované. Zdá se, že jde o problém s autentizací jak u příchozích, tak u odchozích hovorů.

Máte nějaké informace, co bych měl u těchto polí upravit? Viz příloha.

Předpokládám, že se změnilo nastavení na vaší straně.
Díky za pomoc!

Nakonec jsem na to přišel. Tady jsou všechny kroky, které jsem provedl:

1. Změnil jsem přesměrování na mém fynumber na „VOIP“, do „host“ zadal „flypbx[.]com“ (bez závorek) a do „details“ zadal FlyNumber. Toto se dělá z [My Account > My FlyNumbers>details>change forwarding.
  2. Potom jsem spustil telefonní systém z My account > PBXww panel>Phone System V2
  3. Přidal jsem svůj flynumber a připojil ho ke skupině vyzvánění>contact>sip account
  4. Získal jsem username, password a domain z flynumber sip account a zadal je do 3cx.
  5. V nastavení příchozích hovorů jsem odškrtnul „call source identification“.

Oficiálně to funguje na novém telefonním systému.

PS: Není nad to dát si pauzu a začít znovu s čistou hlavou, aby se na věci přišlo.

Mám velkou radost, že se to podařilo, a vážíme si toho, že jste sem napsal řešení!

Dobře, to dává smysl, protože SIP účet není založený na IP (podle textu, který vidím na screenshotu z 3CX, který jste nahrál)

To je naprostá pravda! O to sladší je, když se věci nakonec „vyřeší“

Děkujeme a jsme k dispozici, pokud budete cokoli potřebovat

Edit: Odkaz od 3CX - https://www.3cx.com/blog/docs/did-voip-provider/

PBXww (v1) měl funkci odchozího volání. Podporuje to i verze V2?

Ahoj @Rolan

Myslíš funkci přístupu přes vytáčení, že? Kde zavoláš na své FlyNumber, ozve se oznamovací tón, zadáš PIN (který si vytvoříš) a znovu uslyšíš oznamovací tón. V tu chvíli zadáš libovolné telefonní číslo, na které chceš volat.

Bohužel to v nové verzi V2 není k dispozici, to se může změnit, ale nemáme žádné datum…

Pokud o to bude dostatečný zájem, možná to znovu zavedeme jako samostatnou funkci.

A pokud máš na mysli „dial out“ jako odchozí hovory obecně, tak ano, nový phone system ti umožní vytvořit SIP účet, ze kterého pak můžeš volat (FlyNumber se zobrazí jako Caller ID).

Díky za příspěvek a dej vědět, pokud budeš mít další otázky.