Odchozí ukončování hovorů a registrace SIP

Dobrý den,

nedávno jsem si zakoupil FlyNumber 16592091431 a nakonfiguroval jej tak, aby přesměrovával hovory přímo na můj Asterisk server na adrese 194.113.106.48:5099.

Snažím se z mého serveru uskutečňovat odchozí hovory s použitím tohoto FlyNumber jako Caller ID (a dalších vlastních Caller ID pro testovací účely), ale dostávám chybu 408 Request Timeout. Logy Asterisku ukazují, že INVITE pakety jsou odesílány na váš New York POP (46.19.209.14), ale z vaší strany nepřichází žádná odpověď.

K vyřešení problému bych vás chtěl požádat o následující:

1. Odchozí terminace: Prosím o zařazení IP adresy mého serveru (194.113.106.48) na whitelist, aby byly povoleny odchozí hovory.

2. Vlastní Caller ID: Prosím o zajištění, aby můj endpoint mohl předávat vlastní Caller ID (P-Asserted-Identity / Remote-Party-ID) pro účely spoofingu/maskování.

3. SIP registrační údaje: Pokud ověřování podle IP adresy nestačí pro odchozí hovory, prosím o poskytnutí potřebných SIP registračních údajů (ověřovací uživatelské jméno a heslo) pro registraci mého Asterisk serveru k vašemu SIP gateway.

Technické detaily mého serveru:

• Veřejná IP: 194.113.106.48

• SIP port: 5099

• Verze Asterisku: 20.6.0 (PJSIP)

Děkuji za vaši pomoc.

1 Líbí se

Ahoj @btpraw,

díky za příspěvek.

Pro odchozí hovory budeš muset použít náš telefonní systém – tam můžeme poskytnout SIP přihlašovací údaje pro příchozí/odchozí hovory, nebo můžeš nastavit trunk, což by pro tebe mohlo fungovat lépe v závislosti na tvém nastavení.

Také připravujeme nový panel, ve kterém budeme poskytovat SIP přihlašovací údaje pro příchozí/odchozí hovory – již brzy.