Moje číslo dlouho fungovalo bez problémů, ale teď příchozí hovory už nezvoní, v mém softphonu se vůbec nezobrazí jako pokus o hovor a jdou rovnou do hlasové schránky.
Pro případ, že je to relevantní: v mém softphonu nedošlo vůbec k žádným změnám. Jedinou změnou byl nákup dalšího čísla FlyNumber (FlyNumber).
na naší straně nevidíme žádné problémy se SIP servery, možná se jedná o problém v místní síti.
Všimli jsme si, že vaše americké číslo je připojeno k aktivnímu SIP účtu ve vašem PBX panelu (zelený indikátor nám říká, že je zaregistrován v aplikaci Acrobits SIP).
Mějte na paměti, že k jednomu SIP softphonu můžete zaregistrovat pouze jeden SIP účet – v PBX si ale můžete vytvořit tolik SIP účtů, kolik potřebujete.
Možná už byl problém vyřešen, ale pokud ne, zkuste prosím vytvořit nový SIP účet a zaregistrovat se pomocí svého softphonu.
Také vidíme mnoho nedávných úspěšných hovorů v historii hovorů.
Prosím zkuste také pingnout SIP server ze stejné sítě, abyste se ujistili, že vaše IP adresa nebyla zablokována kvůli příliš mnoha neúspěšným pokusům – pokud nemůžete SIP server pingnout, otevřete prosím ticket a pošlete nám svou IP adresu.
Moje americké číslo funguje v pořádku, ale s mým číslem +51 rozhodně je problém.
Číslo +51 může volat, ale nemůže hovory přijímat. Začalo to selhávat ještě předtím, než jsem vůbec nastavil americké číslo.
Co se týče softphonu, používám Acrobits, který podporuje více SIP účtů a umožňuje mi vybrat, který z nich chci v danou chvíli použít. Acrobits jsem si koupil, protože jste mi tady na fóru řekli, že takto to musím nastavit, abych mohl používat obě čísla.
K krokům, které doporučujete vyzkoušet:
Vytvoření nového SIP účtu a jeho registrace: Co tím přesně myslíte? Smazat účet +51 v softphonu a znovu ho vytvořit? Nebo něco jiného?
Ping ze stejné sítě… myslíte z telefonu? Nebo z jakéhokoli počítače u mě doma (protože pro tyto hovory používám WiFi)? A také, je server, který chcete, abych pingoval, ten, který je uveden pro číslo +51 v PBX panelu?
Mimochodem, fórum říká, že dostanu upozornění, když někdo odpoví… ale když jste odpověděl, nic mi nepřišlo. Tušíte proč?
Vidíme, že číslo 51 nedávno přijalo několik OK hovorů, takže doufejme, že se to vyřešilo.
Měli jsme na mysli úplné odstranění modulu osoby s přiřazeným SIP účtem a vytvoření nového.
Na telefonu existují aplikace, které vám umožní pingovat servery a IP adresy, můžete také pingnout z PC připojeného ke stejné WiFi jako telefon – pingněte server uvedený v modulu osoby pro číslo 51 (ačkoli servery pro všechna vaše SIP zařízení by měly být v panelu PBX stejné).
V našem logu vidíme, že e-maily odcházejí v pořádku, zkuste prosím přidat info[at]flynumber.com na seznam povolených a zkontrolujte složku spamu. Také jsem nechal fórum poslat vám testovací e-mail, dejte nám vědět, pokud budete mít stále problémy.
Edit: prosím také zkontrolujte své předvolby na fóru, abyste se ujistil, že máte nastaveno přijímání všech e-mailů bez ohledu na to, zda jste na fóru aktivní nebo ne.
Vyhození modulu Person a jeho znovuvytvoření problém vyřešilo. Všiml jsem si, že před jeho odstraněním se zařízení zobrazovalo jako nedostupné (červená tečka) a potom se zobrazovalo v pořádku (zelená tečka).
Důležité je, že ať už byl problém jakýkoli, znovu jsem schopen přijímat hovory z čísla +51.
Přejdu k méně důležitým věcem:
a) Nedostal jsem e‑mail z fóra. Zkontroloval jsem nevyžádanou poštu a není ani tam. Zvláštní, protože si pamatuji, že jsem je (před měsíci) dostával. Možná musím na whitelist přidat nějakou konkrétní odesílací adresu?
b) Z tvých dřívějších komentářů jsem získal dojem, že na svém softphonu budu moci přijímat hovory pouze buď z čísla +51, nebo z čísla +1, ale ne z obou. Tuto funkčnost naprosto potřebuji, jaké je řešení? (1) Pořídit si jiný softphone a zaregistrovat na něm jedno z čísel (za předpokladu, že problém je „podle softphonu“ a ne „podle IP“), nebo (2) Přesunout jedno z těch dvou čísel k jinému poskytovateli než FlyNumber, aby se vaše servery nepletly tím, že „znají víc než jedno číslo“?
Výše uvedený je e‑mail, který je třeba přidat na whitelist
Můžete přijímat hovory z obou čísel na stejný SIP účet a stejné SIP zařízení, stačí vzít oba moduly telefonních čísel v PBX a připojit je ke stejnému modulu Person
V SIP zařízení můžete také zvolit „Auto CLID“, takže když voláte na číslo v USA, vaše USA FlyNumber se zobrazí na identifikaci volajícího (caller ID) a když voláte na číslo v Peru, vaše Peru FlyNumber se zobrazí na identifikaci volajícího (caller ID)