Nemohu uskutečňovat odchozí hovory

Zakoupil jsem 1 DID z Argentiny, nakonfiguroval jsem ho ve FreePBX podle parametrů, které mi poslali. Příchozí hovory fungují normálně, ale při uskutečňování odchozích hovorů, když se provede připojení from-trunk, zobrazí se „DOWN“ a odchozí hovor nereaguje. Všiml jsem si, že když vytočím číslo a začne se hovor zpracovávat, není slyšet vyzvánění.

Extensions.conf:

[From-trunk]

Exten => _X.,1,Ringing
Exten => _X.,n,Answer
Exten => _X.,n,Echo
Exten => _X.,n,Wait(600)
Exten => _X.,n,Hangup

Sip.conf:

[Trunk-us]
Host = 46.19.209.14
Dtmfmode = rfc2833
Dtmf = rfc2833
Type = peer
Context = from-trunk
Insecure = very
Nat = never
Allow = all

Děkuji

Když se hovory posílají přímo na IP adresu/doménu (Asterisk nebo ve vašem případě FreePBX), neřešíme odchozí hovory.

Pouze příchozí, a proto byste se měli obrátit na svého poskytovatele, kterého používáte v Asterisku/FreePBX.

Můžeme vám poskytnout SIP přihlašovací údaje, které lze použít pro příchozí i odchozí hovory u nás – pošlete mi do soukromé zprávy své uživatelské jméno a pomůžeme vám s nastavením.

Díky, vytvořil jsem ticket s žádostí o SIP přihlašovací údaje pro používání příchozích a odchozích hovorů s FlyNumbers (flynumbers).

Moc vám děkuji za informace. Poslal jsem přihlašovací údaje a po mnoha testech a chybách se mi podařilo zprovoznit odchozí hovory. Uvádím, jak by to mělo být nakonfigurováno.

Vytvořil jsem dva truncky, jeden pro příchozí hovory a druhý pro odchozí hovory (odchozí hovory s přihlašovacími údaji)

type=peer
nat=never
insecure=very
host=46.19.209.14
dtmfmode=rfc2833
dtmf=rfc2833
context=from-trunk
allow=all

username=xxxxxxxx
type=peer
secret=xxxxxxxx
nat=auto
insecure=very
host=xxxxx.xxxxxx.sip.pbxww.com
fromuser=xxxxxxxx
fromdomain=xxxxx.xxxxxx.sip.pbxww.com
dtmfmode=rfc2833
disallow=all
allow=alaw&ulaw&gsm
port=5060

Sdílím to s vámi.

Ahoj

Tyto SIP údaje bys měl přidat do svého systému jako SIP účet, nejsem si jistý, že to bude fungovat způsobem, jakým se o to pokoušíš.

Zkus se podívat do logu, možná jsou tam chyby, které mohou lépe pomoci s diagnostikou problému.