אנחנו משתמשים במערכת הטלפוניה כבר זמן מה, וקיבלתי את המשוב הבא:
“בעיה אחת, שהיא די חשובה, היא שבזמן החיוג, בתקופת ההמתנה לפני שהצד השני עונה, אין בכלל צליל. הצליל מתחיל רק כשהצד השני עונה. בגלל עיכוב באינטרנט, 2–3 השניות הראשונות של השמע הולכות לאיבוד כשהלקוח עונה.”
זה גורם לבעיות משום ש:
אנחנו לא שומעים מה הצד השני אומר בתחילת השיחה. לדוגמה, אם הם אומרים: “חברת ABC, מדברת לינדה…” החלק הראשון שקט, ולכן אנחנו שומעים רק “…מדברת.” המשמעות היא שאנחנו מפספסים את שם החברה ואת שם האדם, מה שמעמיד את המתקשר במצב מביך.
כאשר מתקשרים למספר נייד והשיחה עוברת לתא קולי, גם תחילת הודעת התא הקולי נחתכת. כתוצאה מכך, כשהקול מתחיל להתנגן, לא ברור מיד שמדובר בתא קולי.
במצב תקין, אמור להיות צליל חיוג חוזר (ringback tone) מיד לאחר החיוג, כדי שהמתקשר ידע שהקו פעיל.
מצטערים לשמוע על כך ומעריכים את המשוב. תוכלי/תוכל ליידע אותנו באיזה מכשיר/הגדרה אתה משתמש כדי לענות לשיחה? האם זו אפליקציית SIP? אפליקציית Phone System? או אולי שיטה אחרת?
רק כדי לוודא, זה יהיה התא הקולי של הטלפון הנייד, נכון? לא התא הקולי שהוגדר (אם רלוונטי) בתוך לוח הבקרה של מערכת הטלפיה עצמה?
בהחלט, וזה יכול להיות קשור יותר למספר הטלפון/לאן הוא מוגדר לצלצל מאשר ללוגיקה של מערכת הטלפיה עצמה – אנא הבהר באיזה מכשיר/תוכנה אתה משתמש ואנחנו נבדוק זאת.
כן, זה תא הקול של הטלפון הנייד. אני חושב שהבעיה הזו קשורה לראשונה. לאחר החיוג, הקו נשאר שקט עד שהשיחה נענית או מנותבת לתא הקולי. רק אז אנחנו מתחילים לשמוע צליל. עם השהיית האינטרנט הנוספת (אני מניח), 2–3 השניות הראשונות של האודיו הולכות לאיבוד.
אני משתמש באפליקציית Phone System גם במחשב Windows וגם בטלפון הנייד.
אגב, מספר הטלפון שלי הוא מספק אחר, אבל כל השיחות הנכנסות והיוצאות מטופלות דרך מערכת הטלפונים שלכם. לפעמים אנחנו גם חווים בעיות קול, כמו אודיו לא ברור שמאלץ אותנו לבקש מהצד השני לחזור על דבריו.
האם תוכל לנסות להעביר (forward) את המספר הזה מהספק האחר ישירות ל־VOIP כדי לראות אם השיחה ברורה, אולי אל ה"מוזיקה" הזו כדי לבדוק אם אתה שומע את המוזיקה בצורה ברורה?
הגדר את “host” ל־iptel.org ואת “user/extension” ל־music כדי לבדוק במהירות את ה־FlyNumber שלך. תשמע מוזיקה כשתתקשר למספר.
אם זה עדיין נכשל, אנא נסה לבצע שיחה ושלח לי בהודעה פרטית את רשומת היסטוריית השיחה מלוגי מערכת הטלפיה כדי שנוכל לבדוק.
האם תוכל להמליץ איזה שירות VoIP כדאי לי להשתמש לצורך בדיקות? אני לא טכני, אז אני לא בטוח איך להריץ את הבדיקה. דרך אגב, יצא לך כבר לבדוק את הבעיה עם צליל החזרה השקט אחרי חיוג שיחות יוצאות?
אצל איזו חברה יש לך את מספרי הטלפון האלה? ואז נוכל לראות מה להציע מבחינת בדיקות.
זה היה עם אפליקציית מערכת הטלפיה, נכון?
האם תוכל לבצע שיחת בדיקה יוצאת אחת, בבקשה, וליידע אותנו מה המידע שאתה רואה ברשומת יומן השיחה? בפאנל מערכת הטלפיה, תן לנו את פרטי השיחה מתוך Call Logs או מתוך Call Analytics.
כן, הבעיה עדיין נמשכת בכל השיחות היוצאות. לאחר החיוג יש שקט מוחלט אצלנו עד שהנמען עונה ומתחיל לדבר. גם אז יש השהיה של 2–3 שניות לפני שאנחנו שומעים אותו. בנוסף, אנחנו לא שומעים את צליל הצלצול — הצליל שמציין שהטלפון של הנמען מצלצל וממתין למענה.
מצורפת צילום מסך של השיחות היוצאות האחרונות. הטלפון שמודגש במסגרת האדומה שייך למשתמש שדיווח על הבעיה.