Je vždy nutné uvádět předvolbu?

Stále čekám na odpověď na svou otázku, proto jsem se ji zde pokusil přeformulovat a zjednodušit:

Když vytáčím číslo ze stejné oblasti, ve které má toto číslo svou směrovou předvolbu, je tato předvolba stále nutná, nebo ji lze vynechat?

Tedy: když volám číslo 09-1234567 z oblasti se směrovou předvolbou 09, musím stále použít předvolbu „09“, nebo mohu vytočit jen „1234567“?

Díky.

Omlouváme se za zpoždění, jen jsme si to chtěli potvrdit s novozélandským operátorem.

Číslo by fungovalo jako běžné novozélandské číslo a místní volající by nemuseli vytáčet předvolbu země.

Děkuji za vaši odpověď.

Abych to upřesnil, neměl jsem na mysli kód země, ale směrové číslo oblasti – kód pro daný region.

Takže pro Auckland je směrové číslo oblasti 09. Když je tedy někdo UVNITŘ oblasti Auckland a chce toto číslo volat, musí také zadat směrové číslo oblasti, nebo ho může vynechat?

Snažím se zjistit, jak „transparentní“ je virtuální číslo – tedy zda funguje přesně stejně jako místní číslo zde. U místního čísla, když volám aucklandské číslo z Aucklandu, NEMUSÍM zadávat směrové číslo oblasti – to se předpokládá automaticky. Směrové číslo oblasti musím zadat pouze tehdy, když jsem mimo daný region.

Mnohokrát děkuji.

Ahoj

Ano, totéž by mělo platit i pro volající z Aucklandu. Pošli nám prosím do soukromé zprávy své uživatelské jméno na flynumber a my ti zdarma pošleme aucklandské číslo, abys to mohl otestovat.

Děkuji za vaši pomoc.

Abych odpověděl na tuto otázku: v tomto případě funguje virtuální číslo transparentně jako „normální“ číslo; to znamená, že předvolba oblasti není vyžadována, když je číslo vytáčeno z oblasti se stejnou předvolbou.

Rádo se stalo

Skvělé a díky za zpětnou vazbu, velmi si toho vážíme.