Grandstream HT702 zvoní jen občas

Mám Grandstream HT702 ATA a je skvělý na odchozí hovory, ale u příchozích SIP hovorů přes flynumber zazvoní jen občas.

Protože někdy zazvoní, předpokládám, že to nesouvisí s routerem/firewallem – myslím si, že jde o nastavení v HT702… ale nejsem si jistý, které.

PBX Panel někdy ukazuje, že je „nedostupný“, takže si nejsem jistý, jestli nepotřebuji něco nastavit, aby se posílal nějaký „keep-alive“ (signál pro udržení spojení) nebo něco podobného.

Nějaké nápady?

Díky – mimochodem, PBX panel miluju – je to skvělý, snadno použitelný a srozumitelný systém.

Dobře, pár týdnů jsem s tím bojoval, ale ve chvíli, kdy to sem napíšu, změním jedno nastavení a myslím, že jsem to opravil (alespoň prozatím).

Myslím, že to bylo něco s „keep alive“.

Mluvil jsem předčasně. Zkusil jsem to znovu dnes ráno a telefon zvonil, ale nikdo to nezvedl a teď už vůbec nezvoní.

Díky za zpětnou vazbu, @MatthewGuy, vážíme si toho

Je u SIP účtu nastaveno nějaké vypršení platnosti nebo časový limit? Můžeme toto chování otestovat na x-lite pro jistotu

Možná můžete udělat screenshot nastavení a poslat ho sem (s odstraněnými citlivými údaji)

Prosím také pošlete soukromou zprávu nebo e‑mail s uživatelským jménem nebo vaším FlyNumber, protože jsme nenašli účet s e‑mailem použitým na fóru.

Díky

Často to jde rovnou na hlasovou schránku místo toho, aby to nejdřív zvonilo na SIP.

Zde je konfigurace portu (obrázek byl příliš velký na nahrání):

Nebo jako PDF (více stránek) zde:

Díky za aktualizace a za to, že jste se na to podíval, brzy budu mít něco připraveného.

Můžete zkusit nastavit NAT Traversal: Keep Alive a DNS Mode: SRV

Je to pouze doporučení, mohlo by to pomoci zlepšit připojení. Takové problémy je obtížné určit a nemusí souviset s konfigurací zařízení, ale s nastavením/sítovým vybavením.

Na tomto zařízení jsou také některé zajímavé hvězdičkové kódy

Například můžete chtít použít kód *79, je možné, že funkce DND (Do Not Disturb – nerušit) byla omylem aktivována, což vám brání v přijímání hovorů, ale nemělo by to ovlivnit odchozí hovory.

Děkuji

Děkuji vám za vaši pomoc. Změnil jsem tato nastavení a dám vám vědět, jak to dopadne.

Opravdu si vážím toho, že jste si udělal čas a věnoval se problémům, které mám se zařízením třetí strany.

Matthew

Není zač, @MatthewGuy, je nám potěšením.

Dejte nám vědět, pokud je ještě něco, s čím vám můžeme pomoci.

Děkuji – dnes to fungovalo dobře – tento týden to zkusím ještě několikrát, abych se ujistil, že je problém vyřešen.

Není zač, jsem rád, že to slyším

Vážíme si zpětné vazby a dejte nám vědět, pokud budete cokoli potřebovat

V posledních několika týdnech to fungovalo dobře – snažím se každých pár dní zavolat z práce a provést zkušební hovor – a pokaždé to fungovalo.

Po výpadku proudu trvalo asi hodinu, než se to správně resetovalo, ale kromě toho jsem neměl vůbec žádné problémy.

Děkuji vám za vaši pomoc.

Matthew

Skvělé, mám velkou radost, že to tak je.

Oceňujeme zpětnou vazbu.

Rádo se stalo, @MatthewGuy, vážíme si toho, že jste naším zákazníkem.

Také se ujistíme, že na toto vlákno odkážeme v budoucích případech.

Ještě jednou děkujeme.