Nákup australských čísel, portace a nastavení SIP

Dobrý den,

mám zájem o koupi australského místního čísla a rád bych se zeptal na následující:

1. Jaké dokumenty jsou vyžadovány pro koupi australského čísla?
  2. Jak dlouho trvá aktivace a zprovoznění čísla po objednání?

Dále v současnosti mám australské číslo u Skype a chtěl bych si ho ponechat. Můžete mi prosím sdělit požadavky pro přenesení (portaci) čísla ze Skype k Flynumber? Jak dlouho proces portace trvá a dochází během něj k nějakému výpadku služby? Musím si před podáním žádosti o portaci koupit nové číslo?

Protože jsem v oblasti VoIP a SIP nováček, mám ještě několik dalších dotazů:

1. Poskytujete SIP účet, i když si nekoupím telefonní systém?
  2. Jak mohu číslo připojit k softphonu, jako je Zoiper nebo Linphone?
  3. A co aplikace 3CX pro Windows? Mohu číslo připojit k 3CX pomocí SIP účtu, nebo potřebuji ještě něco dalšího?
  4. Pokud budu používat softphone, budu stále moci volat a přijímat hovory z/na pevné linky a mobilní telefony?
  5. Jaké jsou sazby za takové hovory a kdo tyto sazby účtuje?

Děkuji za Vaši pomoc a těším se na Vaši odpověď.

1 Líbí se

Ahoj @Odyssey,

doufám, že je vše v pořádku. Děkuji za váš zájem o koupi australského místního čísla. Rád zodpovím všechny vaše dotazy.

Ohledně registrace australského čísla:

Pro osobní registraci:

• Vaše celé jméno
  • Kontaktní telefonní číslo
  • Kopie pasu nebo průkazu totožnosti

Nebo

Pro firemní registraci:

• Vaše celé jméno
  • Kontaktní telefonní číslo
  • Název společnosti
  • Kopie osvědčení o založení společnosti

Navíc budeme potřebovat:

• Úplnou adresu (může být odkudkoli na světě)
  • Kopii účtu za služby / výpisu / faktury ne starší než šest měsíců

Jakmile jsou všechny dokumenty dodány, aktivace obvykle trvá maximálně 1–2 pracovní dny.

Pro portování vašeho australského čísla Skype:

1. Budeme potřebovat vyplněný portovací formulář (který vám poskytneme)
  2. Kopii vašeho nejnovějšího účtu/faktury od Skype
  3. Proces portování obvykle trvá 7–14 pracovních dnů pro australská čísla
  4. Před požádáním o port si nemusíte kupovat nové číslo
  5. Během procesu portování dochází k minimálnímu výpadku, protože jej koordinujeme se Skype

K vašim dotazům na VoIP a SIP:

1. Ano, můžete získat SIP účet pro příchozí hovory bez zakoupení našeho telefonního systému. Můžete použít služby jako SIP2SIP, jak je vysvětleno zde: Use SIP2SIP to receive unlimited incoming calls | FlyNumber

2. Své číslo můžete připojit k softphonům jako Zoiper nebo Linphone pomocí SIP přihlašovacích údajů, které vám poskytneme.

3. Ano, k 3CX se můžete připojit pomocí přihlašovacích údajů SIP účtu.

4. Ano, se softphonem můžete volat a přijímat hovory z/na pevné linky i mobilní telefony.

5. Pro kompletní řešení s příchozími i odchozími hovory bych doporučil náš telefonní systém. Můžeme vám ho nabídnout za 9,95 $ měsíčně místo obvyklých 14,95 $. Ceny odchozích hovorů si můžete prohlédnout zde: Per min rates

Více informací o našem telefonním systému je k dispozici zde: Overview | The FlyNumber Docs

Děkuji a jsem k dispozici, pokud budete mít další dotazy.