Australské mobilní číslo.

Jsem australským občanem a již více než 13 let žiji v Thajsku.

Jedna z australských institucí, se kterou jsem v kontaktu, zavádí systém dvoufaktorového ověřování, který pro registraci vyžaduje australské mobilní číslo.

Problém vyplývá z mého pobytu v Thajsku, protože tato australská instituce není ochotná přizpůsobit dvoufaktorový systém tak, aby podporoval zahraniční mobilní číslo.

Moje technické znalosti jsou omezené.

Potřebuji produkt, který zahrnuje australské mobilní číslo, jež bych mohl poskytnout této australské instituci. To by mi mělo umožnit přijímat od nich „push notifikace“ (push notifications) nebo SMS zprávy.

Existuje nějaká produktová funkce, která splňuje tyto požadavky?

S pozdravem
Karl H. Kaminski.

1 Líbí se

Ahoj @karl

Omlouváme se za pozdní odpověď, tato zpráva byla omylem zachycena v našem filtru…

Rozumím a obecně řečeno nemůžeme zaručit 2FA nebo SMS ověřování přes krátké kódy, nicméně shodou okolností máme docela dobré zkušenosti s AU mobile (a izraelskými mobilními čísly), pokud jde o tento typ textových zpráv.

Pro australské mobilní číslo bychom potřebovali doklad o adrese (thajský doklad by byl v pořádku).

Děkujeme a dejte nám vědět, pokud máte jakékoli další dotazy nebo obavy.

Vážený týme podpory,
děkuji za vaši odpověď. Omlouvám se za své nejasnosti ohledně procesu podání žádosti a nutnosti zvolit australské město pro získání virtuálního australského telefonního čísla.

S australskou společností, se kterou jednám, sídlí její centrála v Adelaide, ale mohou se rozhodnout odesílat SMS zprávy z jedné ze svých poboček v Sydney nebo Brisbane na virtuální australské telefonní číslo. Jak tomu rozumím, zpráva by pak byla společností FLYNUMBER přeposlána na mé mobilní telefonní číslo v Thajsku.

Australská společnost navíc neodesílá SMS zprávy na čísla obsahující předčíslí (prefix) v čísle. Mohl(a) byste mi prosím poskytnout fiktivní příklad australského telefonního čísla, o které žádám a které bude australská společnost používat k odesílání SMS zpráv na mé mobilní číslo v Thajsku?

Pokud vše bude fungovat tak, jak doufám, po zkušební době tří měsíců bych rád(a) pokračoval(a) v ročních předplatných. Jaký je prosím váš preferovaný platební systém?

Nemám žádný problém nahrát kopie svého australského pasu a dokladu o bydlišti v Thajsku.

Omlouvám se za všechny tyto dotazy, má technická znalost je velmi omezená.

To by ve skutečnosti nemělo hrát roli, jakékoli australské číslo (AU) by mělo být schopné posílat textové zprávy na toto telefonní číslo bez ohledu na svůj původ.

SMS by byla přeposlána na e‑mail FlyNumber uvedený v záznamu, ne na telefonní číslo, na které přesměrováváte.

Příklad, jak může vypadat australské mobilní číslo od nás, je následující:

61-4-1692XXXX

Pomocí výše uvedeného příkladu můžete toto číslo v rámci Austrálie volat nebo mu posílat SMS pomocí 041692XXXX.

Dejte nám vědět, pokud budete mít další otázky.

Vážený týme podpory,
děkuji za odpověď.

Opravdu se omlouvám, ale zdá se, že podle vašeho příkladu by moje australské mobilní telefonní číslo obsahovalo předvolbu „61“, což by nebylo přijatelné pro australskou společnost, se kterou jednám. Děkuji vám za trpělivost a podrobné vysvětlení tohoto tématu.

Díky za upřesnění, nicméně neexistuje něco jako australské mobilní číslo bez předvolby 61. Číslo 61 označuje kód země.

…každé telefonní číslo na světě má kód země.

Viz výše.

Děkujeme a pokud budete cokoli potřebovat, dejte nám vědět.

Vážený týme podpory,
Máte naprostou pravdu! Je to docela trapné, ale když jsem si znovu prošel své zprávy, uvědomil jsem si, že jsem omylem použil termín „prefix“ místo „kód země“. Omlouvám se za zmatek; zdá se, že došlo k chvilkovému výpadku jasného myšlení.

Dovolte mi poskytnout upravenou a opravenou zprávu a upřímně se omlouvám za tento přehlédnutý detail: Podle vašeho příkladu se zdá, že moje australské (AU) mobilní telefonní číslo obsahuje kód země „61“. Bohužel se zdá, že tento formát není přijatelný pro australskou společnost, se kterou jednám.

Děkuji vám za pochopení a vážím si vaší trpělivosti s touto opravou.

Žádné obavy, ale zdá se, že vaše odpovědi od AI jsou tady trochu mimo :innocent:

Přeji vám vše nejlepší a pokud budete cokoli potřebovat, dejte nám prosím vědět.

To je poněkud zvláštní.

Sám pracuji v oblasti telefonie (kontaktních center). Formát E164 (+61412345678) je na backendu u většiny systémů preferovaný.

Ačkoli na tom ve skutečnosti nezáleží.
Pokud máte číslo ve tvaru +614abcdefgh, můžete jim jednoduše poskytnout 04abcdefgh a ono se přeloží zpět na číslo, které získáte z FLyNumber). Telefonní síť PSTN toto překládání provede na pozadí…

Ahoj @allank

Díky za příspěvek.

Tento formát s + i bez + vídáme většinu času. V dnešní době má většina VoIP telefonů nebo SIP klientů funkce, kde můžete před číslo/přidat za číslo číslice nebo symboly.

Takže například pokud máš ve svých kontaktech všechna telefonní čísla s +, můžeš použít aplikaci jako Groundwire a nastavit odchozí hovory tak, aby vždy odstranily první + (ve výchozím nastavení bude náš telefonní systém chtít, abys vytáčel bez +) – v případě potřeby to můžeme změnit pro každý účet zvlášť.

Tak je to u většiny našich čísel, lze je vytáčet lokálně stejně jako „běžná“ místní čísla (tj. mobilní nebo pevné linky).

Ahoj, jsem na moři na Filipínách a obvykle dělám byznys s organizacemi se sídlem v Austrálii. Chtěl bych získat australské telefonní číslo, které bude odpovídat potřebám mého podnikání pro účely komunikace a budování firemního zázemí.

Ahoj @Shiela_Enriquez

To je v pořádku a geografické AU číslo (Melbourne, Sydney atd.) lze zaregistrovat s jakoukoli adresou kdekoli na světě – stejně tak AU mobilní číslo (pokud potřebuješ příchozí SMS).

Více informací najdeš zde

https://www.flynumber.com/products/virtual-phone-number/australia#registration-requirements