Problémy s pevným telefonem v Melbourne čekajícím na aktivaci a přesměrováním na australský mobil

Vážená zákaznická podpora FlyNumber,

1. listopadu jsem si zažádal o australské mobilní číslo i o pevnou linku v Melbourne a v současné době mám dva problémy:

2. Číslo pevné linky v Melbourne je stále označeno jako čekající. Můžete mi prosím sdělit, kdy se předpokládá jeho aktivace, případně zda je z mé strany potřeba ještě něco udělat?

3. Australské mobilní číslo je označeno jako aktivované, ale když se pokusím volat na virtuální číslo z místní pevné linky nebo mobilu na Tchaj-wanu, hovor se spojí a poté se přehraje hláška:
    „The number you dial is busy, please try again later.“
    Mezitím tchajwanské mobilní číslo, na které by měl být hovor přesměrován, nezvoní ani neukazuje zmeškaný hovor.

Když ale pošlu SMS z jiného tchajwanského mobilu na australské virtuální mobilní číslo, zpráva je úspěšně přeposlána do určené e‑mailové schránky, což naznačuje, že funkce přeposílání SMS funguje správně.

Můžete prosím prověřit, co by mohlo způsobovat problém s přesměrováním hlasových hovorů?
U tchajwanského mobilního operátora (Chunghwa Telecom) jsem si již ověřil, že z jejich strany nejsou potřeba žádná další nastavení ani aktivace a samotné číslo funguje normálně.

Moc děkuji za vaši pomoc.

1 Líbí se

Ahoj @Jansen,

Toto číslo je nyní také aktivní. Protože mobilní číslo vyžadovalo o něco více informací, chtěli jsme nejdříve aktivovat to. Jakékoli budoucí objednávky (alespoň v rámci AU) budou odteď schvalovány téměř okamžitě.

Číslo je aktivní, nicméně voláte na AU číslo z taiwanského čísla a přesměrováváte na jiné taiwanské číslo.

Tomu se říká A-to-A volání (hovor začíná i končí ve stejné zemi) a někteří operátoři nebo termination poskytovatelé tento typ směrování blokují, protože může být zneužit k podvodům – například když někdo zveřejní AU číslo online a všechny hovory přesměruje na třetí stranu.

Neděje se to u každé kombinace FlyNumber/přesměrování, ale může se to stát – a přesně to se stalo tady.

Můžete hovory posílat na VoIP a tam se to nikdy nestane (Phone system, direct VoIP atd.).

To rád slyším a toto je zcela oddělené od hovorů, takže by to mělo fungovat bez problémů, ano.

Děkuji a jsem k dispozici, pokud budete něco potřebovat.