Přesměrování Flynumber na mobilní číslo, které NENÍ místní

Ahoj,
rád bych věděl, zda jsou sazby uvedené na webu za přesměrování na mobil platné pro jakýkoli mobil bez ohledu na to, zda je mobil místní nebo ne.
Jen pro upřesnění: mám mobilní telefon ze své domovské země A a momentálně jsem v zemi B.
Mám Flynumber v zemi A, který je přesměrován na můj mobil (patřící zemi A), který je nyní v zemi B.

Budou sazby za příchozí hovory stejné, jak jsou uvedeny pro zemi B, i přesto, že můj mobil nemá číslo země B (místní číslo)?

Díky
Israel

Ahoj

Abychom to zjednodušili, použijme tento scénář

A – Izrael
B – USA

Pokud jste v USA a máte u sebe svůj izraelský mobilní telefon, budete přijímat hovory ze svého FlyNumber za sazbu 0,07 za minutu (sazba pro izraelský mobilní telefon). Nebudete mít nic společného se sazbami v USA, protože přesměrováváte FlyNumber na izraelský mobilní telefon a to je vše, co nás zajímá.

Nezáleží na tom, kde se váš telefon nachází nebo kdo volá na FlyNumber. My jednoduše vezmeme izraelské FlyNumber a přesměrujeme hovory na běžné telefonní číslo za minutovou sazbu.

Jediný způsob, jak se minutová sazba změní, je ten, že se přihlásíte do svého FlyNumber účtu a skutečně změníte, kam se mají hovory posílat.

Dejte mi vědět, pokud to nepomohlo věc objasnit.

Odpověď je jasná!

Teď k uzavření všech ostatních mezer, které mám:

1. Chci používat vaše interní SIP adresy k přijímání neomezených příchozích hovorů zdarma.
    Sepsal jsem kroky k dosažení tohoto cíle tak, jak jim rozumím. Mohl byste je prosím zkontrolovat, potvrdit a zodpovědět pár otázek?

Krok 1 Získat účet u Flynumber

Krok 2 – Získat SIP účet z PBX/Virtual Phone System na Flynumber přihlášením do PBX Grid a přetažením modulu „Persons“ na mřížku, zadat jméno > a poté zvolit VOIP > Device.

Krok 3 Obdržím okno, které zobrazí přihlašovací údaje k SIP účtu.
Zde mám pár otázek:

Předpokládám, že: uživatelské jméno, heslo, server a port se zobrazí automaticky.

Co ostatní parametry: caller ID name (jméno volajícího), Internal caller (co to je?), caller ID,
    CLID auto match (co to je?) Musím tyto parametry vyplňovat?

Krok 4 – Stáhnout SIP klienta (Bria, Acrobits) do svého telefonu s Androidem

Krok 5 – Zadání informací o SIP adrese do SIP klienta

Krok 6 – Přesměrování Flynumber – co sem musím zadat?

Díky,
Israel

Ano, tyto informace se generují automaticky

Caller ID name je jen interní název, můžete zadat cokoliv libovolného

Auto CLI je pro případ, že máte více Flynumbers – například izraelské a britské Flynumber. Můžete mít jeden SIP účet, který zobrazí jedno nebo druhé Caller ID podle toho, do které země voláte

Zavoláte na britské číslo a vaše UK Flynumber se zobrazí jako Caller ID. Zavoláte z téhož SIP účtu na izraelské mobilní číslo a izraelské Flynumber se zobrazí jako Caller ID na telefonu volaného

Od tohoto bodu už to záleží hlavně na vašem SIP klientovi nebo VoIP telefonu. Jakmile správně zaregistrujete své zařízení nebo software, nebudeme mít žádný problém s uskutečňováním a přijímáním hovorů

Dejte nám vědět, pokud budete mít jakékoliv další dotazy

Ahoj,
díky. Opravdu na mě zapůsobila ta rychlost.
Pořád mám ještě pár nejasností.

1. Byl postup krok 1–krok 6 v mém předchozím e‑mailu správný?

2. Co je „internal caller parameter“ v SIP přihlašovacích údajích? Generuje se automaticky, nebo ho zadávám já?

3. Přesměrování Flynumber na PBX SIP – dosáhne se toho zadáním SIP přihlašovacích údajů do SIP klienta (Bria, Acrobits) na mém Androidu?

4. Nějaká doporučení: Bria, Acrobits, jiné?

5. Mám dva mobily. Když odjedu do zahraničí, jeden zůstane v Izraeli a druhý si vezmu s sebou. Chci nastavit „follow me“ z mobilu, který zůstane v Izraeli, na moje izraelské Flynumber, které pak přesměruje hovor na můj druhý mobil, který mám s sebou v zahraničí. Je to možné?

Ještě jednou díky,
Israel

Jistě

Ano, to bylo správně, jakmile dokončíte vytvoření nového SIP zařízení v PBX, tyto informace jsou aktivní a v provozu

Toto je volitelné, používá se v případě, že chcete svému SIP účtu přiřadit klapku (interní číslo), na kterou mohou volat nebo na ni přepojovat hovory jiné SIP účty ve vaší PBX mřížce.

Ano, to je správně

Líbí se nám Acrobits, umí přijímat hovory i když neběží na pozadí, což šetří baterii

Ano – mnoho uživatelů to takto dělá, jen se ujistěte, že izraelský mobil přesměrujete na své izraelské Flynumber ještě před odjezdem. Pak můžete hovory posílat kamkoli..

Děkuji. Stále zpracovávám informace a přemýšlím, jestli budu mít další otázky.

Zní to dobře, pokud vás něco napadne, klidně to napište sem nebo vytvořte nové téma

[Spojené království]