Zakázané hovory na externí PBX systém

Ahoj, mám problémy s připojením svého španělského čísla k PBX.

Celý den a skoro celou noc se snažím nakonfigurovat SIP trunk. Nemůžu najít žádnou chybu. V historii hovorů dostávám hovory s výsledkem FAIL | FORBIDDEN.

Nejdřív jsem si myslel, že je to moje chyba, protože jsem se snažil registrovat pomocí SIP URI, neuvědomil jsem si, že FlyNumber používá AuthIP, ale i poté, co jsem svůj trunk správně nastavil, jsou moje hovory stále zakazovány. Každopádně u pingů a REGISTERS dostávám 200 OK. A FlyNumber je nastavený na veřejnou IP adresu mého VPS a na moje rozšíření.

Firewallem to být nemůže, zkusil jsem vypnout firewall i iptables. Ale hovory jsou stále zakázané (forbidden).

Četl jsem, že některá čísla se zobrazují jako aktivní, ale ve skutečnosti procházejí nějakým „speciálním aktivačním procesem“. Je to můj případ?

Předem děkuji.

Ahoj @Cristiane,

v tomto případě „Forbidden“ znamená, že číslo není aktivní. I když někdy to může znamenat, že je odmítnuto SIP URI (v tomto případě ale ne).

Při zprovoznění čísla jsme odkázáni na naše partnery ve Španělsku. Ve vašem případě si vyžádali více informací – poslali jsme vám e‑mail s podrobnostmi.

Díky a dejte nám vědět.

Už jsem vám poslal všechno, o co jste žádali, a teď o to žádáte znovu.

Mimochodem, jednou jsem už celé tohle KYC absolvoval. Když si koupím další číslo, budou moje čísla ověřena okamžitě, nebo je budu muset znovu ověřovat?

Díky za aktualizaci.

Poslali jste nám to, co už máme; potřebujeme podrobnější informace, jak bylo požadováno. Prosím, zkontrolujte e‑mail (právě jsme ho znovu poslali).

Nebudete je muset ověřovat znovu; nová čísla budou schválena téměř okamžitě.