Kai Asterisk SIP tinkle gaunu skambutį, IP adresas būna iš JAV ir yra didžiulis vėlavimas – 1–2 s (jei sukilpinu įvestį–išvestį, mano SIP rodo 150 ms, bet realybėje yra siaubas)… Kadangi gyvenu ES, o mano SIP serveris yra Vokietijoje, labai būčiau dėkingas, jei būtų galima skambučius nukreipti ES viduje, kad būtų laikomasi BDAR (GDPR).
Sveikas, @unusec,
Mūsų dabartinis SIP persiuntimas naudoja JAV pagrindu veikiančią retransliavimo stotį, todėl vokiška SIP paskirtis nedaro viso maršruto tik ES viduje. Valdymo skydelyje nėra galimybės pasirinkti tik ES maršrutizavimo.
Išsiunčiau tau el. laišką, kad gautume naujausio skambučio pavyzdį ir patikslintume, ar delsą jauti prieš pradėjus skambėti, ar jau kalbant – taip galėsime tai ištirti. Prašau visą skambučių informaciją ir bet kokius tinklo srauto fiksavimus laikyti toje privačioje gijoje.
Ačiū, tame pranešimų sraute tau išsiunčiau informaciją/įrašus, apibendrinant turi 2 įrašus:
-
vienas iš serverio, kuris siunčia įvestį į išvestį, todėl tarp jų gali girdėti ~150 ms delsimą
-
vienas iš realaus skambučio: aš pradedu kalbėti ties 2,64 s ir gaunu savo įvestį atgal ties 3,9 s.
Vokietijoje talpinamas SIP serveris veikia per TLS, kodekai: opus, ulaw, alaw, g722, media_encryption = sdes su optimistic = yes, nustatyti external_media_address ir bind_rtp_to_media_address.
Sveikas, @unusec,
Ačiū už įrašus. Patikrinome tavo bandomuosius skambučius. Mūsų pusėje garsas eina tiesiai per: tas pats kodekas abiem kryptimis (G.711 u-law), jokio perkodavimo, jokio džiiterio buferio, jokio paketų praradimo. JAV perėjimo mazgas prideda vėlinimą dėl atstumo. Nuo jo iki Europos šliuzo, per kurį ateina tavo skambučiai, matuojame maždaug 87 ms „round trip“, apie 92 ms iki tavo serverio, o tavo echo testas kerta kiekvieną du kartus, taigi perėjimo mazgas sudaro maždaug 180 ms iš 1,3 s. Maršrutas per ES sutrumpintų tą vėlinimą maždaug 160 ms.
Lieka apie 1 s, kuri atsiranda kažkur kitur grandinėje. Du testai padėtų tiksliau tai nustatyti:
- Pabandyk paskambinti į šį numerį iš fiksuoto ryšio arba VoIP linijos vietoj mobiliojo. Mobiliojo ryšio tinklai dažnai prideda 150–250 ms kiekviena kryptimi.
- Patikrink, ar tavo Asterisk tame gale nėra įjungtas džiiterio buferis.
ES maršrutas SIP persiuntimui šiuo metu neprieinamas. Esame nagrinėję, ko tam reikėtų, ir tai yra mūsų planuose, bet be nustatytos datos.