Ahoj,
žiji v Thajsku, ale potřebuji britskou pevnou linku, na kterou bude přicházet mnoho hovorů (z UK) a tyto hovory bude potřeba přesměrovat sem do Thajska. Také budu potřebovat volat i opačným směrem.
Momentálně používám thajské VOIP číslo, které vypadá úplně jako běžné číslo pevné linky.
Budu muset platit ještě něco navíc kromě vašeho měsíčního poplatku 2,95 $?
Mohu si vybrat britské číslo, které bude podobné tomu, které už používá klient, pro kterého budu pracovat?
Díky
Ahoj,
Ano, to pro vás můžeme zařídit.
Pokud budete volat směrem ven, je zde [nízký tarif za minutu][1].
Momentálně systém přiřazuje číslo automaticky, ale můžeme nechat technika projít databázi a najít zapamatovatelnější možnosti. Pokud si vyberete jedno z těchto čísel, je za to jednorázový poplatek 39 $.
Děkujeme a dejte nám vědět, pokud budete potřebovat další informace.
[1]: The FlyNumber per minute rates for call forwarding | FlyNumber
Ahoj,
mnohokrát děkuji za rychlou odpověď. Jen pro potvrzení – znamená to, že všechny hovory přesměrované z UK do Thajska budou zdarma, ale v případě, že budu potřebovat volat zpět, už se to bude účtovat, je to tak? Nebo jsou hovory přijaté na britní VOIP číslo a následně přesměrované do Thajska také považovány za odchozí hovory?
A co ta další klasická funkce ústředny (PBX), kdy přepojíte příchozí hovor na jinou linku ve vaší kanceláři – bude to zdarma, nebo zpoplatněné??? (Příchozí hovory z UK, zvednuté v Thajsku, ale přesměrované na jinou linku stále v UK.) Díky a omlouvám se za tolik otázek, ale než si něco koupím, potřebuji mít jistotu, co si vlastně kupuji, doufám, že chápete. Mějte se.
Ne, platil byste sazbu za minutu, protože přesměrováváte na telefonní číslo. Pokud hovor přijmete přes SIP nebo aplikaci v chytrém telefonu, bylo by to zdarma (a sazbu za minutu byste platil pouze za odchozí hovory)
Na přepojování hovorů musíte použít SIP, to je zahrnuto v měsíční ceně čísla a není za to žádný další poplatek.
Dejte nám vědět, pokud budete mít další otázky nebo připomínky
Telefon, který používám, je jen standardní telefon připojený k analogovému SIP adaptéru (značka: PLANET, model: VIP-157). Musel přijít technik z Telecomu, aby ho nakonfiguroval, ale kvůli „bezpečnostním důvodům“ mi nechtěl dát kód pro přístup do konfiguračního panelu, takže se domnívám, že to musí být SIP, i když telefon, který používám, je jen obyčejný standardní přístroj.
To znamená, že přesměrované hovory budou zdarma, že? Nebo budu potřebovat speciální telefon určený pro VoIP komunikaci a/nebo mít možnost přístupu do konfiguračního panelu své linky (což mi Telecom momentálně zakazuje)?
To bude fungovat bez problémů. Jen potřebujete mít přístup ke konfiguraci zařízení. Zadáte tam naše SIP přihlašovací údaje a ano, bude to neomezené/zdarma. Dejte nám vědět, jakmile budete mít přístup, můžeme zde SIP nastavit a poslat vám ho e‑mailem.
Zkoušel jsem sem nahrát pár obrázků nastavení konfigurace, ke kterým mám přístup, ale vaše stránka mi říká, že noví uživatelé nemohou vkládat obrázky…
Každopádně, můžeme nastavit nějaké velmi krátké testovací připojení, jen abychom zjistili, jestli to funguje?
Jak jsem zmínil dříve, k některým částem tohoto zařízení nemám přístup, protože jsou zablokované telekomunikační společností, kterou používám, ale nepamatuji si přesně, které to jsou. Vím to proto, že jsem jim jednou musel zavolat, aby to přišli opravit, a technik mi nechtěl dát druhé heslo k přístupu k určitým nastavením (momentálně se do menu dostanu, ale je tam tolik možností, že si nejsem jistý, které budete potřebovat).
Pokud to bude fungovat, můžeme zahájit nové předplatné, díky.
Zkuste prosím nyní nahrát screenshoty, mělo by to fungovat bez problémů.
Vidíte nějaká nastavení pro SIP nebo konfiguraci linky?
Ok díky.

Ano, to je to, co potřebujete, pravděpodobně můžete použít „průvodce“ k přidání obecných SIP přihlašovacích údajů. Pošlete e‑mail nebo soukromou zprávu se svým uživatelským jménem a my vám SIP nastavíme.