Taigi, skaičiau, kad Japonijos numeriui reikia daugybės asmeninių duomenų… Turiu kelis konkrečius klausimus dėl to.
Japan - Geographic:
Current Address Worldwide (street, building number, postal code, city);
Proof of address (a copy of utility bill no older than of 6 months);
Passport or ID copy;
Name, business name and contact phone numbers.
PLEASE NOTE: In case registration process is performed under a company name, the company registration certificate shall be provided instead of passport or ID copy.
Ką čia reiškia „Worldwide“? Jei mano Japonijos adresas yra Name, Room XYZ, X-X-X City, Tokyo XXX-XXXX, Japan (arba, kitaip, japoniškai 東京都何々区何々町X丁目X番X号〇〇〇号室), ką TIKSLIAI (kokiu formatu ir pan.) turiu pateikti? Taip pat kokia forma tai turiu pateikti? Ar turėčiau sukurti Word dokumentą ir tiesiog jį įkelti? Ar turėčiau įkelti savo rezidencijos kortelę, kurioje adresas yra nurodytas kitoje pusėje?
Ar VISA tai būtina? Pavyzdžiui, vien mano rezidencijos kortelėje yra mano vardas, adresas ir asmens tapatybė. Kas yra kontaktinis numeris? Ar tinka mano dabartinis (tikras) Japonijos telefono numeris? Kam jis bus naudojamas? Neturiu nustatyto balso pašto tame numeryje, tad galiu praleisti skambutį, jei kažkas bandys patvirtinti mano numerį.
Ar ypač būtina ta komunalinių paslaugų sąskaita? Adresui patvirtinti čia paprastai naudojame štai ką: Jūminhyō - Wikipedia.
Beje, gyvenu įmonės bendrabutyje (čia tai visiškai normalu; galiu atsidaryti banko sąskaitą, eiti pas gydytoją, gauti SIM kortelę, išsinuomoti butą – taip, kraustausi ir pan., bet aš pats už komunalines paslaugas čia nemoku, todėl neturiu komunalinių paslaugų sąskaitos). Kaip sakiau, aš iš tikrųjų kraustausi, tad netrukus pradėsiu mokėti už komunalines paslaugas, bet tai mano pirmas kartas ir nežinau, kokia forma bus mano sąskaita. Jei tai YRA 100 % būtina (kas būtų gana kvaila, nes DAUG senoviškų Japonijos įmonių apgyvendina žmones bendrabučiuose), ar galėtumėte tiksliai pasakyti, kokia forma jums jos reikėtų? Ar galiu tiesiog nuskenuoti sąskaitą ir ją įkelti? Ar turėčiau pažymėti, kurioje vietoje sąskaitoje nurodytas adresas? O, be to, aš dar nekeisiu adreso savo rezidencijos kortelėje, nes dar maždaug mėnesį pasiliksiu kambarį bendrabutyje, taigi adresai vis tiek nesutaps (tai irgi paprastai laikoma normalu Japonijoje, nors ir neįprasta, ir ne tai, ką žmonės paprastai žinotų, nes čia šiaip žmonės neprašo komunalinių sąskaitų…). Ir apskritai, norėčiau komunalines paslaugas apmokėti internetu per savo banką, ir nežinau, kada tiksliai gausiu pirmą sąskaitą, tad gali būti, kad tai užtruks porą mėnesių… iš esmės, aš tiesiog nenoriu knistis su komunalinėmis paslaugomis ar verstis per galvą, kad pritaikyčiau, kaip moku sąskaitas, prie kažkokios atsitiktinės svetainės vien dėl šio telefono numerio (kurio man reikės tik tada, kai būsiu už Japonijos ribų). Bet kuriuo atveju, adresui patvirtinti dokumentas, kurį nurodžiau aukščiau, yra tai, ką galėčiau pateikti, jei reikėtų; adresas jame taip pat sutampa su adresu mano rezidencijos kortelėje.
Kam bus siunčiama ši informacija ir kaip ji bus saugoma? Tai labai svarbūs dokumentai, kuriuos ketinu įkelti.
Labai geri klausimai, prašome atkreipti dėmesį į nedidelį pakeitimą aukščiau. „Worldwide“ („visuotinis“) adresas taikomas tik National Japan numbers, o kiti (pavyzdžiui, Tokyo) reikalaus vietinio adreso Japonijoje. Panašu, kad jūs tokį turite, tad viskas puikiai tiks.
Paskyros vardą ir adresą FlyNumber sistemoje mes ir naudosime. Galite įvesti savo Japonijos adresą registracijos metu arba redaguoti esamą adresą skiltyje My account > my details
Taip, nes šio reikalavimo laikomasi pagal vietinių Japonijos operatorių ir (arba) paslaugų teikėjų taisykles. Mes iš esmės priklausome nuo jų.
Taip, tai turėtų tikti. Bet kuri sąskaita, išrašas ar sąmata su jūsų vardu ir adresu, ne senesnė nei 6 mėnesių.
Mūsų operatoriui, naudojant saugų ryšį; patys dokumentai yra užšifruojami, kai tik mus pasiekia, o originalai ištrinami.
@FlyNumber Paruošiau savo adreso patvirtinimą, bet dabar bandau užsiregistruoti Tokijo telefono numeriui (kadangi ten gyvenu), tačiau jo nėra miestų sąraše!!! Kas vyksta?? Prieš mėnesį jis ten buvo.
Taip pat, tik patikslinimui – jeigu noriu galėti priimti skambučius ir SMS į šį telefono numerį, pvz., per kažkokį „Skype“ ar kažką panašaus, ar registruodamasis turiu pasirinkti PBX?
Ir dar vienas dalykas… Yra daug skirtingų formų, kuriomis galiu gauti savo adreso patvirtinimą – su daugiau ar mažiau asmeninės informacijos, su mano vardu japonų arba anglų kalba ir t. t. – jeigu mano paraiška bus atmesta (tikriausiai todėl, kad jiems reikia daugiau informacijos nei tik mano vardas ir adresas, nors pateikiu oficialų dokumentą, arba todėl, kad jiems nepatinka mano vardo rašyba), ar galėsiu pateikti paraišką iš naujo?
Šiuo metu aiškinamės, ar galime jums tokį gauti (jie baigėsi sandėlyje) – informuosiu jus kuo greičiau
Šiuo metu SMS su Japonijos numeriais neveikia, tai gali greitai pasikeisti
Taip, tiks bet kokia sąskaita, išrašas ar sąskaita faktūra, ne senesnė nei 6 mėnesių – mobiliojo telefono sąskaita, dujų sąskaita. Ji gali būti japonų kalba, tiesiog perrašykite mums vardą ir adresą
Ačiū, informuosiu jus, ar pavyks gauti Tokijo numerį
Šiuo metu SMS su Japonijos numeriais neveikia, tai gali greitai pasikeisti
Supratau. Kokį peradresavimo tikslą turėčiau pasirinkti, jei naudoju Skype? Ar galėsiu tai pakeisti vėliau?
Ačiū, informuosiu jus, ar pavyks gauti Tokijo numerį
Ačiū. Tikrai labiau norėčiau Tokijo numerio, bet blogiausiu atveju, ar man būtų leidžiama registruoti, pavyzdžiui, Osakos numerį, net jei mano adresas yra Tokijuje?
Pasitikslinome su operatoriumi ir, deja, jiems reikės adreso tame mieste, kuriame norite numerio. Tokiu atveju galime išduoti nacionalinį 81-50 Japonijos numerį.
Suprantu. Galėčiau trumpam išsinuomoti būstą Osakoje vien tam, kad gaučiau numerį, bet, realistiškiau žiūrint, turbūt tiesiog turėsiu palaukti Tokijo numerio. 81-50 numeris nėra toks, kuriuo kas nors pasitikėtų kaip asmeniniu telefono numeriu.
Ar žinote, ar yra tikimybė, kad Tokijo numeriai vėl bus prieinami per artimiausias kelias savaites?
Taigi… atrodo, kad dabar prieinami tik 050 ir 800 numeriai?? Ar Japonija tiesiog nustojo išduoti telefono numerius? Man nė vienas iš šių tipų numerių nėra naudingas. Jei būtumėte žinoję, kad taip nutiks, norėčiau, kad bent jau būtumėte man tai pasakę anksčiau…