אז קראתי שמספר יפני דורש המון מידע אישי… יש לי כמה שאלות ספציפיות לגבי זה.
Japan - Geographic:
Current Address Worldwide (street, building number, postal code, city);
Proof of address (a copy of utility bill no older than of 6 months);
Passport or ID copy;
Name, business name and contact phone numbers.
PLEASE NOTE: In case registration process is performed under a company name, the company registration certificate shall be provided instead of passport or ID copy.
מה פירוש “Worldwide” כאן? אם הכתובת היפנית שלי היא Name, Room XYZ, X-X-X City, Tokyo XXX-XXXX, Japan (או, לחלופין, ביפנית 東京都何々区何々町X丁目X番X号〇〇〇号室), מה בדיוק (באיזה פורמט וכו’) אני צריך לספק? בנוסף, באיזו צורה עליי לספק זאת? האם להכין מסמך Word ופשוט להעלות אותו? או להעלות את כרטיס התושב שלי, שבו הכתובת מופיעה בצד האחורי?
האם כל זה נחוץ? למשל, כרטיס התושב שלי לבדו נותן את השם, הכתובת ותעודת הזהות שלי. מהו מספר הקשר? האם מספר הטלפון היפני הנוכחי (האמיתי) שלי בסדר? למה הוא ישמש? עדיין לא הגדרתי תא קולי במספר הזה, כך שאני עלול לפספס שיחה אם תגיע שיחה לאישור המספר שלי.
בפרט, האם חשבון השירות (utility bill) הכרחי? כהוכחת כתובת, זה מה שאנחנו בדרך כלל משתמשים בו כאן: Jūminhyō - Wikipedia.
אגב, אני גר במעונות חברה (זה דבר לגיטימי כאן; אני יכול לפתוח חשבון בנק, ללכת לרופא, לקבל כרטיס SIM, לשכור דירה – כן, אני עובר דירה וכו’, אבל אני לא משלם את החשבונות כאן, אז אין לי חשבון שירותים). כמו שאמרתי, אני בעצם עובר דירה, אז אתחיל לשלם חשבונות שירותים בקרוב יחסית, אבל זו הפעם הראשונה שלי ואני לא יודע באיזה פורמט החשבון יהיה. אם זה באמת 100% הכרחי (מה שהיה די מטופש, כי הרבה חברות יפניות ישנות שמות את העובדים שלהן במעונות), האם תוכלו בבקשה לומר לי באיזה פורמט בדיוק תצטרכו את זה? האם אני יכול פשוט לסרוק את המסמך ולהעלות אותו? האם אצטרך לסמן איפה הכתובת מופיעה בחשבון? אה, וגם אני לא אשנה את הכתובת על כרטיס התושב שלי עדיין, כי אני מתכוון לשמור את החדר במעונות לעוד חודש בערך, כך שהכתובות לא יתאימו בכל מקרה (גם זה בדרך כלל בסדר ביפן, אם כי לא נפוץ, ולא משהו שאנשים בדרך כלל יודעים עליו, כי אנשים לא סתם מבקשים חשבונות שירות כאן…). ובכל מקרה, אני מעדיף לשלם את החשבונות שלי אונליין דרך הבנק, ואני לא יודע כמה זמן יעבור עד שיגיע החשבון הראשון שלי, כך שלכל מה שאני יודע זה יכול לקחת גם כמה חודשים… בגדול, אני פשוט לא רוצה להתעסק עם שירותים או להתכופף לאחור כדי לסדר את אופן תשלום החשבונות שלי כך שיתאים לאתר אקראי הזה רק בשביל המספר הזה (שאני צריך רק כשאהיה מחוץ ליפן). אבל בכל מקרה, כהוכחת כתובת, המסמך שקישרתי אליו למעלה הוא משהו שאני יכול לספק אם צריך; הכתובת בו גם תואמת לכתובת שעל כרטיס התושב שלי.
למי יישלח המידע הזה ואיך הוא יאוחסן? אלה מסמכים מאוד חשובים שאני אעלה.
שאלות מצוינות, רק קח בחשבון שיש שינוי קטן ממה שצוין למעלה. הכתובת “Worldwide” מיועדת רק ל-מספרים לאומיים ביפן, השאר (לדוגמה טוקיו) ידרשו כתובת מקומית ביפן. נראה שיש לך כתובת כזו, כך שזה יעבוד מצוין.
שם החשבון והכתובת ב-flynumber הם מה שנשתמש בהם. תוכל להזין שם את הכתובת היפנית שלך בזמן ההרשמה או לערוך את הכתובת הנוכחית תחת My account > my details
כן, מאחר שהדרישה הזו מגיעה מהספקים והמפעילים המקומיים ביפן. אנחנו למעשה נתונים לחסדיהם.
זה אמור לעבוד, כן. כל חשבון או דף חיוב או חשבונית עם השם והכתובת שלך, שלא ישנים מ-6 חודשים.
לספק שלנו, דרך חיבור מאובטח. המסמכים עצמם מוצפנים לאחר שהם מגיעים אלינו, והמקוריים נמחקים.
@FlyNumber הכנתי את הוכחת הכתובת שלי, אבל עכשיו אני מנסה להירשם למספר טלפון בטוקיו (כי שם אני גר), והוא לא זמין ברשימת הערים!!! מה קורה?? הוא היה שם לפני חודש.
ועוד רק לוודא – אם אני רוצה להיות מסוגל לקבל שיחות והודעות טקסט למספר הזה, למשל דרך איזשהו שילוב של Skype או משהו אחר, האם אני צריך לבחור PBX בזמן ההרשמה?
ועוד דבר אחרון… יש הרבה סוגים שונים של טפסים שבהם אני יכול לקבל את הוכחת הכתובת שלי, עם יותר או פחות מידע אישי, עם השם שלי ביפנית או באנגלית וכו’ – אם הבקשה שלי תידחה (כנראה כי הם רוצים יותר מידע חוץ מהשם והכתובת שלי, למרות שזה מסמך רשמי שאני מגיש, או אולי כי הם לא אוהבים את האופן שבו השם שלי כתוב), האם אוכל להגיש בקשה מחדש?
אני מבין. אני מניח שאני יכול לשכור מקום באוסקה זמנית רק כדי לקבל את המספר, אבל באופן מציאותי יותר, כנראה שאצטרך פשוט לחכות למספר בטוקיו. מספר 81-50 הוא לא מספר שמישהו יסמוך עליו כמספר טלפון אישי.
אתה יודע אם מספרים בטוקיו צפויים להיות זמינים שוב במהלך השבועות הקרובים?
אז… נראה שעכשיו זמינים רק מספרי 050 ו־800?? יפן פשוט הפסיקה להקצות מספרי טלפון? אין לי שום שימוש באף אחד מסוגי המספרים האלה. אם ידעת שזה עומד לקרות, הלוואי שלפחות היית יכול להגיד לי את זה מוקדם יותר…