Takže jsem četl, že japonské číslo vyžaduje spoustu osobních údajů… Mám k tomu pár konkrétních otázek.
Japan - Geographic:
Current Address Worldwide (street, building number, postal code, city);
Proof of address (a copy of utility bill no older than of 6 months);
Passport or ID copy;
Name, business name and contact phone numbers.
PLEASE NOTE: In case registration process is performed under a company name, the company registration certificate shall be provided instead of passport or ID copy.
Co zde znamená „Worldwide“? Pokud je moje japonská adresa Name, Room XYZ, X-X-X City, Tokyo XXX-XXXX, Japan (nebo alternativně v japonštině 東京都何々区何々町X丁目X番X号〇〇〇号室), co PŘESNĚ (v jakém formátu atd.) musím uvést? A v jaké podobě to mám poskytnout? Mám si udělat dokument ve Wordu a ten nahrát? Nebo mám nahrát svou rezidenční kartu, kde mám adresu na zadní straně?
Je tohle všechno NUTNÉ? Mimo jiné už samotná rezidenční karta uvádí moje jméno, adresu a ID. Co je to „contact number“? Stačí moje současné (skutečné) japonské telefonní číslo? K čemu se použije? Nemám na něm ještě nastavený voicemail, takže bych mohl zmeškat hovor, pokud by někdo volal kvůli potvrzení čísla.
Je obzvlášť nutný ten účet za energie (utility bill)? Jako doklad o adrese se tu běžně používá toto: Jūminhyō - Wikipedia.
Mimochodem, bydlím ve firemním domově (company dorm – je to tu normální; můžu si otevřít bankovní účet, chodit k doktorovi, pořídit si SIM kartu, pronajmout byt – ano, stěhuju se atd., ale účty tu neplatím, takže nemám účty za energie). Jak jsem říkal, stěhuju se, takže brzy začnu platit energie, ale je to poprvé a nevím, jakou podobu ten účet bude mít. Pokud je to NA 100 % nutné (což by bylo dost hloupé, protože SPOUSTA staromódních japonských firem ubytovává lidi v domovech), mohl byste mi prosím přesně říct, v jaké podobě byste to potřebovali? Stačí, když ten účet naskenuju a nahraju? Musím na něm nějak označit, kde je uvedená adresa? Jo, a adresu na rezidenční kartě si zatím měnit nebudu, protože si pokoj v domově nechám ještě asi měsíc, takže se adresy stejně nebudou shodovat (což je v Japonsku taky normálně v pohodě, i když ne úplně běžné, a není to něco, o čem by se běžně vědělo, protože si tu lidi jen tak navzájem nevyžadují účty za energie…). A každopádně bych raději platil účty online přes banku a nevím, jak rychle mi přijde první papírový účet, takže klidně může trvat i pár měsíců… v zásadě se prostě nechci hrabat v nastavení plateb za energie nebo se nějak přizpůsobovat jen kvůli tomu, aby to vyhovovalo nějaké náhodné stránce kvůli jednomu telefonnímu číslu (které stejně potřebuju jen na dobu, kdy budu mimo Japonsko). Ale každopádně, jako doklad o adrese bych v případě potřeby mohl dodat ten dokument, na který jsem výše dal odkaz; adresa na něm se shoduje s adresou na mé rezidenční kartě.
Komu budou tyto informace zaslány a jak budou uloženy? Jsou to velmi důležité dokumenty, které budu nahrávat.
Dobré otázky, mějte prosím na paměti, že v uvedeném je malá změna. Adresa „Worldwide“ je pouze pro národní japonská čísla, ostatní (například Tokio) budou vyžadovat místní adresu v Japonsku. Zdá se, že tu máte, takže to bude fungovat skvěle.
Jméno a adresa na účtu FlyNumber je to, co použijeme. Svou japonskou adresu tam můžete zadat během registrace nebo upravit současnou adresu v Můj účet > moje údaje
Ano, protože tento požadavek přichází od místních japonských operátorů a/nebo poskytovatelů. Jsme na nich v tomto ohledu opravdu závislí.
To by mělo fungovat ano. Jakýkoli účet, výpis nebo faktura s vaším jménem a adresou, ne starší než 6 měsíců.
Našemu operátorovi přes zabezpečené připojení, samotné dokumenty jsou po doručení k nám zašifrovány a originály jsou smazány.
Pokud budete mít jakékoli další dotazy, dejte nám prosím vědět.
@FlyNumber Mám připravený doklad o adrese, ale teď se snažím zaregistrovat telefonní číslo v Tokiu (protože tam žiju), jenže v seznamu měst vůbec není k dispozici!!! Co se děje?? Před měsícem tam bylo.
A jen pro potvrzení – pokud chci být schopný přijímat hovory a SMS na toto číslo, např. přes nějakou kombinaci Skype nebo něčeho jiného, mám při registraci zvolit PBX?
A ještě poslední věc… existuje spousta různých forem, ve kterých můžu získat doklad o adrese, s více či méně osobními údaji, s mým jménem v japonštině nebo v angličtině atd. – pokud bude moje žádost zamítnuta (zřejmě proto, že budou chtít víc informací než jen moje jméno a adresu, i když předkládám oficiální dokument, nebo třeba proto, že se jim nelíbí formát mého jména), budu moct požádat znovu?
Právě zjišťujeme, jestli pro vás můžeme nějaké sehnat (došly na skladě) – dám vám vědět co nejdříve
Momentálně nejsou pro japonská čísla k dispozici SMS, ale to se může rychle změnit
Ano, stačí jakýkoli účet, výpis nebo faktura ne starší než 6 měsíců, třeba účet za mobilní telefon nebo plyn. Může být v japonštině, jen nám prosím přepište jméno a adresu
Díky a budeme vás informovat, jestli se nám podaří zajistit tokijské číslo
Potvrdili jsme to s operátorem a bohužel budou potřebovat adresu ve městě, ve kterém chcete mít číslo. V tomto případě vám můžeme přidělit celostátní japonské číslo 81-50.
Chápu. Asi bych si mohl dočasně pronajmout nějaké místo v Ósace jen kvůli tomu číslu, ale realističtěji vzato si asi prostě budu muset počkat na tokijské číslo. Číslo 81-50 není číslo, kterému by někdo věřil jako osobnímu telefonnímu číslu.
Nevíte, jestli budou tokijská čísla znovu k dispozici během několika příštích týdnů?
Takže… vypadá to, že jsou teď k dispozici jen čísla 050 a 800?? Japonsko snad přestalo přidělovat telefonní čísla? Ani jeden z těchto typů čísel pro mě není k ničemu. Kdybyste věděli, že se to stane, přál(a) bych si, abyste mi to aspoň řekli dřív…